Aki ma válaszolt: Oláh Ibolya

Szokták mondani, hogy az  ember élete  hatalmas  kaland, milyen  te  kalandod?

Igen, én is így gondolom, hogy az élet egy nagyon izgalmas kaland. Az enyém is az! Csodálatos dolog lehetőséget kapni arra, hogy részesei lehessünk ennek a fantasztikus játéknak! Mindenkinek mást dob a sors és nekünk ezzel kell élni tudni. Ki kell hozni belőle a legtöbbet, a legjobbat. Nekem jutott rossz és jutott jó is. Család nélkül felnőni, gyerekként ácsingózni a szeretetért nem túl szerencsés kezdés. Ugyanakkor az amit a Jó Istentől kaptam, keveseknek adatik meg. Az érzéseimet kiénekelhetem magamból, ami fáj a lelkemnek, azt meg tudom mutatni.

Már gyermekkorodban is kiderült, hogy szereted a zenét és a zene tégedJ, milyen érzés  tudatában lenne ennek a kiemelt tehetségnek?

Nem tudom, hogy kiemelt tehetség-e ez? Az igaz, hogy a zenével tényleg szeretjük egymást és ez biztonságot ad. Így tudom magam a legjobban kifejezni. Néha nehéz megtalálni az élet útvesztőiben a helyes utat, de a zenében tudom, hogy mi a jó, abban kevésbé hibázok.

Az evidens, hogy amikor te színpadon VAGY az maga a muzsika, a minőség, tehetség, jókedv…. de milyen Oláh Ibolya otthon? A barátaival?

Tudod ugye, hogy nagyon megtisztelő az, amit mondasz! Kedves vagy hozzám! Hát, a barátaimat nem mindig tudom irigyelni. Olyan, mintha két ember élne bennem. Az egyik tüneményes, figyelmes, barátságos ember, aki imád mindenből viccet csinálni. A másik viszont nem szereti az embereket, magába forduló, sírva ébred, nem lehet hozzá szólni. Azok a barátaim akik így is megmaradtak mellettem, igazi barátok.

Mi/k/, ki/k/ inspirálnak?

A minőségi dolgok. A jó tanárok, a kiváló rendezők és a fantasztikus zenészek. Szeretem az igazi művészeket, a jó versírókat. Sokat lehet tőlük tanulni, szeretek velük beszélgetni. Ilyen Presser Gábor és Parti Nagy Lajos, de ilyen volt nekem Szurdi Miklós és Novák Péter is.

Milyen zenét hallgatsz?

Jó zenéket. Mindenféle zenét szívesen hallgatok, ha az jó muzsika.

Mi a véleményed a mai instant világról? A zene egy nagyon jó eszköz megfogni, elkapni a fiatalokat, utat  mutatni nekik. Mi a véleményed erről?

Bonyolult világot élünk. Kicsit reménytelen is az, ami most körülvesz bennünket. Bajok vannak, bármerre nézünk. Borzasztó az amit a környezetünkkel teszünk. Nem tiszteljük a Földünket, a bennünket körülvevő világot, az állatokat. Nem tiszteljük egymást. Veszélyes ez az élet. Bíznunk kell az ifjúságban. De mit tudunk nekik mondani? Bízom benne, hogy a jó zene iránymutató lehet.

Mit jelent számodra a sztárság? Hogyan éled meg, hogy sztár vagy?

Ezt biztosan tőlem akartad kérdezni? Nem gondolom, hogy sztár lennék. Egyáltalán, mit jelent ma az, hogy sztár valaki?

Van olyan, hogy kedvenc dal, darab ? Kedvenc előadó?

Mindig van valami ami kedvenc, de ez azért változó.

Mennyi időt vesz igénybe egy koncertre való felkészülés? Szokott lenni lámpalázad?

A felkészülés egy folyamat. Ha új dolgot készülünk bemutatni, az sok időbe telik, akár hónapokba, ne adj Isten évekbe. Most például Presser Gáborral készülünk egy bemutatóra, amire várhatóan decemberben kerül sor. A tavaly megjelent album lesz a zenei anyag, amihez most készül egy előadás. A zenén Presser Gáborral évekig dolgoztunk és az előadás próbái is hetekig tartanak majd. Nagyon nem szoktam izgulni az előadások előtt, de azért egy egészséges drukk az mindig van.

Mit érzel amikor több ezer ember előtt énekelsz?

Az fantasztikus érzés! Szeretném sokszor megélni!

Megosztanál az olvasóinkkal egy backstage kedves történetet?

  • Most semmi jó megosztható sztori nem jut eszembe.

Mit üzennél a 20 éves Önmagadnak? És a 80 évesnek?

A 20 évesnek azt üzenem, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz! Vagy lehet, hogy nem lesz minden rendben, sőt… de legalább a legnagyobb vágyad teljesülni fog! Abból fogsz megélni, amit a legjobban szeretsz!

A 80 évesnek pedig azt, hogy látod, öreglány, milyen izgalmas életed volt?

Hol láthatunk, hallhatunk legközelebb?

Sajnos a járvány miatt nagyon sok felkérést visszamondtak, legalábbis a tavasziakat és a nyáriakat. Mostanában indul az élet, úgy érzékeljük. Már a nyárra is visszajött néhány felkérés, de ezek még egyeztetés alatt vannak. A közösségi oldalamon igyekszem minél előbb kiírni az információkat.

köszönjük