Virágzik a házfelújítás a járványt követően

fotó:Laura Shaw-Pixabay.jpg

A korlátozások eltörlése óta sokan költöznének a zöldövezetekbe

A koronavírus járvány sok üzletágnak jelentett bevétel kiesést. Az házfelújítások, illetve a generálkivitelezés területein azonban éppen hogy pozitív hatásúnak bizonyult a koronavírus utáni helyzet, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy a lakásokból kertes házakba költözzenek.

Az Imperial Holding építkezési vállalat úgy nyilatkozott, hogy a korlátozások után hirtelen megugrott az igény a családi házak építésére-és felújítására. A járványügyi helyzetben is gördülékenyen működő Imperial Holding egyik fő célja, hogy a családoknak életre szóló értéket teremtsenek.

A 38 éves tapasztalattal rendelkező cégnek fő profilja, hogy maximális figyelemmel és profizmussal segít a családok álomotthonának megtervezésében és felújításában. A járvány idején pedig végre volt idejük a családoknak arra, hogy átgondolják, hol és milyen otthonra vágynak igazán.

Az Imperial Holding Group egyik kiemelkedő munkatársa Virág Gergő kérdéseinkre válaszolva kifejtette, miként változott meg az emberek elképzelése az otthonukról az elmúlt hónapok során.

”Kétségtelen, hogy a Covid-19 teljesen átformálta az emberek gondolkodását ebben a pár hónapban. Közép- és hosszútávon mindenre kihat majd a jelenség, megváltoznak szokásaink, igényeink. Tudat alatt vagy akár tudatosan is kerüljük a zsúfolt helyeket, és törvényszerű, hogy így gondolunk a mindennapi életünk terére, a lakásra is.”

Virág Gergő továbbá arról is beszélt, hogy milyen kihívásokat jelentett ez az időszak a cégnek.

„Egy ágazatnak minden befolyásoló tényezőre gyorsan kell reagálnia, legyen az hitelválság, környezeti katasztrófa, vagy akár a koronavírus. Mivel a felsorolt elemek csak nehezen megjósolhatók, ezért ezek igazi kihívást jelentenek a gazdaság szereplőinek, így az építőiparnak is. A megnövekedett felújítási kedv miatt adódott némi logisztikai és kivitelezési megtorpanás, de jó úton haladunk”.

Virág Gergőt arról is kérdeztük, hogy vajon a „vissza a természetbe” jelenség mögött csak a koronavírus áll, vagy ez egyfajta trend, ami minden év tavaszán felüti a fejét.

„A lakásfelújításokon kívül családi házak építésével is foglalkozunk. Az elmúlt időszakban pedig megindult egyfajta trend, hogy az emberek a lakásokból a zöldövezetekbe költözzenek ki, hogy ott teremtsék meg új otthonukat. Egyfajta menekülés a természetbe mindenképpen érezhető, ugyanis pár hét alatt jó néhány megkeresés, illetve megrendelés érkezett vidéki (Balaton felvidéki, Pilisi) lakóépület tervezésre és építésre. Az üdülőövezetek benépesülése, valamint a ritkábban lakott területek egyre gyakoribb beépítése jól érzékelhető trend. Egyelőre azonban nehéz lenne kijelenteni, hogy ez a világjárvány okozta jelenség, vagy csak a szokásos “tavaszi zsongás”.

Bárhogy is legyen, azt mindenképpen kijelenthetjük, hogy akik megtehetik, hogy elhagyják a zsúfolt várost, azoknak nem érdemes tovább hezitálni. Legyen az egy telek, ahová az álomotthonunkat tervezzük, vagy egy felújításra szoruló ház, az Imperial Holding kiváló szakemberei segítségével pénzt, időt és sok-sok fejfájást spórolhatunk meg, és persze egy életre szóló otthonnal leszünk gazdagabbak.