5 gyorsan elvégezhető, bárki számára hasznos tanfolyam

Munka és család mellett nem mindig könnyű megoldani a tanulást, így sokan keresnek pár nap vagy legfeljebb néhány hét alatt elvégezhető tanfolyamokat.

A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte azokat a gyorsan – akár néhány nap alatt – elvégezhető képzéseket, melyekkel piacképes tudást szerezhetnek a résztvevők. A tanfolyamkereső portálon nem csak OKJ képzések közt lehet válogatni. Számos rövid idő alatt elvégezhető felnőttképzést találnak a tanulni vágyók az oldalon.

  1. Gyorsolvasás

Azoknak, akiknek sokat kell olvasniuk, vagy tanulni akarnak, de kevés idejük van rá, nagy segítség lehet ez a képzés. Ez egy olyan interaktív, személyre szabott tréning, mellyel nemcsak az olvasás sebessége fog nőni, hanem az információ feldolgozásának hatékonysága is. A résztvevők bárhol, bármikor gyakorolhatnak, és fejlődésüket folyamatosan nyomon követhetik a rendszerben.

A kurzus 20, egyenként félórás leckét tartalmaz, de akik szeretnének, ennél többet is gyakorolhatnak, plusz díj nélkül.

  1. Elsősegélynyújtás

Sokan a csak jogosítvány megszerzésekor vesznek részt elsősegélynyújtó tanfolyamon, de több szakmában a munkáltató is kötelezi a dolgozókat egy munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzésére.

Bár sokan ezt egy kötelező feladatként élik meg, érdemes ezekre a képzésekre úgy tekinteni, hogy az egyik legfontosabb tudást biztosítják a résztvevőknek. Hiszen ezek a pár órás tanfolyamok akár életet is menthetnek.

  1. Life coach

A life coach szakma még talán kevésbé ismert Magyarországon, de nem lehet azon csodálkozni, ha néhány év elteltével már a jól fizető foglalkozások között tartjuk majd számon.

A life coachingot leginkább életvezetési tanácsadásként lehetne magyarra fordítani, de ennél azért jóval többet takar ez a kifejezés. A life coach ugyanis segítséget nyújt a hozzá fordulóknak az élet minden területén, például támogatást adhat olyan gondok leküzdésében, mint a stressz, a konfliktuskezelés, a gyászidőszak vagy éppen egy szakítás feldolgozása. De a jó szakember éppen úgy ügyfelei motiválására is képes.

A life coaching beszélgetések során a szakember négyszemközt találkozik ügyfeleivel. A párbeszédek során feltárják a problémák mélységét, kijelölik az elérendő célokat. A következő találkozás alkalmával már kisebb feladatokat is kitűznek, melyeket közösen valósítanak meg lépésről lépésre.

A 130 órás tanfolyam során a résztvevők olyan kompetenciákat sajátíthatnak el, melyek a saját életükre is pozitív hatással lesznek.

  1. Időgazdálkodás tréning

A sikeres emberek egyik ismérve, hogy hatékonyan osztják be az idejüket. A mindössze két napos tréning alatt a résztvevők elsajátíthatják az időgazdálkodás és a prioritás-meghatározás alapjait, és segítséget kapnak az időrabló tevékenységek felismerésében és legyőzésében.

  1. Alap informatikai tanfolyamok

Napjainkban a számítógép és az okostelefon az életünk részei, így elengedhetetlen, hogy jól tudjuk alkalmazni ezeket az eszközöket. Szerencsére számos rövid tanfolyam indul azok számára, akik az irodai alkalmazásokat (Word, Excel, PowerPoint), a képszerkesztőket vagy éppen az internetet szeretnék hatékonyan használni.

Azok, akik már haladóbbak az informatika világában, egy WordPress tanfolyamon már egy hét alatt elsajátíthatják, hogyan készítsenek saját weboldalt.

Mint látható, széles a képzéskínálat azok számára is, akik gyorsan elvégezhető képzéseket keresnek. A TanfolyamOKJ.hu blogcikkében további gyorsan elvégezhető tanfolyamokról olvashatsz