Mit jelent neked az idő?? Kérdezted már magadtól?

Milyen viszonyban van a mával, a pillanattal, a tegnappal a holnappal, a holnaputánnal? Egyáltalán kell erről bármit is gondolnunk, esetleg meggondolnunk? Számít ez bármit is az életünkben? Azt gondolom igen!! Kell, hogy tudatosítsuk, hogy létezik idő és talán általa létezhetünk!!! ……sok sok kérdés, felvetés, amit mindenki másként tesz fel és másként él meg.
Amiben egyet kell gondolnunk az az, hogy az idő halad, folyik, múlik, telik……… néha úgy érezzük, hogy rohan és, hogy semmire sem elég. Aztán amikor várunk, vágyunk valamire, akkor pedig úgy érezzük, hogy annyira lassan telik, hogy alig bírjuk kivárni. Ami tény, az IDŐ mindenkinek ketyeg és mindig ugyan úgy ketyeg. És a mindenkiben én is és Te is benne vagyunk!!! Nem siet és nem is késik soha. Csak mi sietünk és mi késünk hozzá képest.
Az idő nekem egy csoda. Felfoghatatlan, megfoghatatlan. A pillanatát megélni, az elteltjére emlékezni, bánni vagy nem bánni, a holnapját pedig tervezni tudom. Körülölel, folyamatosan velem van és van egy különleges tulajdonsága, a vissszafordíthatatlansága. Na ezzel kezdjek valamit ugye!! De nem lehet, nem tudom megtenni. És ez az egyik legnagyobb kihívás. Utólag nem korrigálhatunk!!!! semmit!!!!
Az időt LEHETŐSÉGKÉNT kapjuk az életre, arra, hogy megtöltsük értékekkel, szeretettel, figyelemmel, alkotással, méltósággal, tisztelettel, elfogadással…..stb……. 🙂 hogy sikerül e maradéktalanul, hát valószínűleg nem, de igyekezzünk, törekedjünk és ez jó érzéssel kell eltöltsön bennünket!!.
Igen, én azt gondolom, hogy az IDŐ nekünk és értünk dolgozik, ha LEHETŐSÉGKÉNT tekintünk rá.
Az életünk lehetőségére!!
A.Zsuzsi

“Megöregedtem, de a szívem, az még mindig fiatal. Legbelül sosem változik a korunk. Tudd, hogy te magad vagy a legtökéletesebb kor! Minden egyes évünk különleges és értékes, mert csak egyetlenegyszer élhetjük át. Ne bánkódj amiatt, hogy idősödsz, mert ez egy olyan kiváltság, ami nem mindenkinek adatik meg!”
Richard Gere

fotó forrás: https://hu.pinterest.com/pin/388857749074831391/