Neked mondták már?

-Nekem milyen nehéz, Ó dehát neked ilyen jó, olyan könnyű!!!Nekem ez úgyse menne…detemár mióta csinálod, #detemilyen embereket ismersz….stb…
-Igen csillagom nekem aztán roppant “könnyű”.Neked is könnyű lenne, ha nyitott lennél, akarnál fejlődni, munkát, kitartást, hitet, szenvedélyt, szorgalmat befektetni első sorban saját magadba, nem csak a kifogásokat keresnéd, ha szembe jön veled egy kis újdonság, lehetőség…. hogy miért nem…. könnyű lenne, ha elolvasnál, megnéznél 1percen túli terjedelmet is, informálódnál, elfelejtenéd a majd és ezentúlt.
Ha hálás lennél azoknak az embereknek akik bíznak benned és megosztanak veled információkat.
Ugyanolyan embereket ismerünk mind, vannak olyanok akik jók, úttörők, vannak nyitottak, jóindulatúak, fejlődőképesek, kedvesek, segítőkészek, felelősségteljesek, rátermettek, akik használják a lehetőségeket, okosak és vannak maradiak, irigyek, rosszindulatúak, felelőtlenek , akik KIhasználnak mindent és mindenkit, és sajnos vannak ostobák és rosszak is…
Vannak akik munkahelyet keresnek és vannak akik munkahelyeket teremtenek, hogy azok akik munkahelyet keresnek nagyon sok pénzt tudjanak termelni azoknak akik munkahelyeket teremtenek:-).
Hányszor halljuk azt, hogy de a főnöknek mennyi pénze van, neki milyen jó élete van.
Igen, normál körülmények között bizonyára megérdemli, tanulást, munkát, felelősséget és bátorságot tett bele, kockáztatott, hitt magában és DÖNTÉSEKET hozott. Olykor bizonyára hibázik, de jobb hibázni és tanulni belőle, mint nem dönteni sehogy, vagy csak nyavalyogni.
Vannak aki a saját álmaikat követik, vannak akik másokét és vannak még álmodni se mernek. Vannak akik mindenkinek hisznek és vannak akik senkinek, de “bolondok” azok akik senkinek.
Aki mer az nyer, aki hálás és kér annak megadatik, aki becsületes és kitartó az fejlődik, a többi csak bla bla.
Ne hagyd, hogy más kudarca vagy akár a te kudarcon lehúzzon.
Mindig újra lehet és újra is kell kezdeni!
Sose add fel!
fotó: www.pixabay.com