Az Operabeavató az online térbe költözik

 

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Mozart – Don Giovanni

 

 

  1. december 7-én 19 órától látható a folyton teltházas Operabeavató utolsó élőben felvett előadása Kolonits Klára, Cseh Antal, Kovács István, Göttinger Pál és Dinyés Dániel közreműködésével. A mindig egyedi és megismételhetetlen alkalom ezúttal Mozart egyetlen operájának, a Don Giovanni két jelenetét veszi górcső alá aprólékos, színpadi elemző és improvizációs módon 2.5 órában. Az előadás az eszinhaz.hu felületén tekinthető meg.

 

A nagysikerű Operabeavató sorozatot Dinyés Dániel zeneszerző, karmester indította útjára Göttinger Pállal közösen a Delta Produkció égisze alatt. Az évadok során mindig egész operákat vesznek elő a szervezők és jelenetről-jelentre aprólékos elemzésnek vetik alá ezeket, miközben a közreműködők nem tudják, hogy pontosan mi is fog történni. Ezért is hívják vakrepülésnek és improvizációs játéknak a teljes előadást.

A sorozat ezúttal egyetlen Mozart operáról, a Don Giovanniról szól, olyan formában, amire egy szokványos operaelőadás során nem nyílna lehetőség. Hogyan legyen a zene mindenkié? Hogyan legyen a színház mindenkié? Aki megnéz egy Operabeavatót, mindkét kérdésre választ kaphat. A csapat nem állít kevesebbet, mint hogy e két dolog – zene és színház – egyesülése, az opera,bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön mindenki?

Közreműködők: Kolonits Klára, Cseh Antal, Kovács István, Göttinger Pál, Dinyés Dániel

Az előadásra az eszinhaz.hu felületén vásárolhatók jegyek:

https://eszinhaz.hu/eloadasok/elo/operabeavato-202012071900

 

 

További információ: Balogh Máté András, 70/457-1183