Kohári Éva/ Gluténmentes Íz-lik

Hogyan tudjuk olcsóbbá tenni az amúgy is macerás, ráadásul igen költséges diétát?
A diagnosztizált cöliákiások számára nincs választási lehetőség, élethosszig tartó gluténmentes diétát kell tartaniuk ahhoz, hogy minőségi, teljes életet tudjanak élni. A be nem tartott diéta súlyos egészségkárosodáshoz vezethet!
Sajnos a gluténmentes termékek ára jóval magasabb, mint a hagyományos ételeké. Igaz ez a lisztekre, a péksüteményekre, a kekszekre, a sós ropogtatni valókra és a kész ételekre is. Szerencsére nagyon sok élelmiszer van, amit ugyan úgy fogyaszthatunk a diagnózis után, hiszen alapból gluténmentes. Ilyenek a friss húsok, zöldségek, gyümölcsök, natúr tejtermékek, rizs, olajok, zsírok.
A gluténmentes étkezés már önmagában nagy terhet ró az érintett családokra. Előre meg kell tervezni, mit visznek a gyerekek az óvodába, iskolába, vagy mi magunk a munkába. Ha kirándulni, nyaralni megy a család, nincsenek spontán étkezések, csak az előre elkészített, biztonságos ennivaló. A tervezés mellett a konyhában eltöltött idő jócskán több, ha magunk készítjük otthon a péksüteményeket, nassolni valókat, ételeket. Ezen túl jelentős plusz anyagi terhet jelent a családoknak a drágább alapanyagok, élelmiszerek vásárlása.
A cikk folytatásához kattintsatok a linkre:
Tudatos étrend katalógust megtaláljátok a következő linken:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5143354739038027&id=2270915619615301