. A Zichy Szín-Műhely előadását Léner András rendezésében március 13-án 19 órakor közvetíti az eSzínház a 6szín színpadáról.

Egressy Zoltán Gordiusz című karanténkomédiájának ősbemutatójára készül Fekete Linda Gubík Ági és László G. Attila. A Zichy Szín-Műhely előadását Léner András rendezésében március 13-án 19 órakor közvetíti az eSzínház a 6szín színpadáról.

Gubík Ágit kérdeztük a készülő produkcióról.

 

Mennyiben más ez a karanténkomédia, mint az eddigi vígjátékok amiben szerepeltél?

Úgy készülni színházi bemutatóra, hogy nem lesz néző, lelkileg megterhelő. Élő műfajról beszélünk, ráadásul egy komédiát alakít a nézőtérről jövő reakció, nevetés. Nem könnyű így…

De terápia volt ez a próbafolyamat. Jó találkozás volt.

 

 

Mesélj pár mondatot a karakteredről! Miért kihívás számodra?

Emma, a feleség akit játszom, intenzív személyiség. Az a lehengerlő nőtípus, aki egyszerre mozgósítja és bénítja a környezetét. Aki körül állandó izzásnak kell lenni.

 

Mi az az instrukció, amit legtöbbször hallottál a rendezőtől?

Léner András nem először rendezett. Több munkánk volt mar. Értem őt. Közös nyelvet beszélünk. Pajzán humorral teli instrukcióira vevők voltunk mindhárman.

 

Egy év alatt megjárhattuk a karantén lét minden oldalát. A mostani tudásoddal, tapasztalatoddal mit üzennél az egy évvel ezelőtti önmagadnak?

Sosem szerettem túlságosan megszervezni az életemet, az éveimet. Ezt az időszakot, ezért is viselem, viseltem lazábban. Türelmet tanultam talán…

 

Mit üzennél a közönségnek, miért váltsanak jegyet az előadásra?

A helyzetekben magunkra ismerhetünk. Nevethetünk magunkon ebben az egyáltalán nem nevetséges helyzetben.

 

 

Helyes Georgina