Harry Potter filmeket idéző varázslatos helyszín nyílt Budapest belvárosa alatt

Egy belvárosi romos pincét alakítottak át partihellyé

Nemrég nyílt meg a Tiltott Zug elnevezésű hely Budapest belvárosa alatt, amelyben egy Harry Potter tematikájú világ elevenedik meg rejtett ajtókkal, titkos rekeszekkel, izgalmas és néha már picit félelmetes részletekkel. A 15 fő befogadására alkalmas pincehelyiség tökéletes helyszín lehet születésnapra, lánybúcsúra, baráti találkozókra, fotózásokra vagy éppen egy közös filmnézésre, társasjátékozásra.

Elrejtett titkos ajtók, ismerős falak, varázslatos folyosók várják a Harry Potter rajongókat, vagy azokat, akik csak egy különleges helyen szeretnének barátaikkal elvonulni a világ elől.

Ez a titkos hely egyébként nem az első felújított és átalakított budapesti pince. A Lazula elnevezésű klubok első partihelye a Titkos Kert, ami 4 évvel ezelőtt nyitott meg. Ugyanezen koncepció alapján készült el a Tiltott Zug is, azaz egy újabb különleges tematikájú privát klub a föld alatt. Míg a Titkos Kert egy télikert jellegű, elegáns hely, addig a Tiltott Zug a Harry Potter filmeket idézi meg.

„A Lazula klubok igazán tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki a társaságával elvonuljon a világtól, közösen kikapcsolódni, szórakozni, együtt lenni, és ami fontos, hogy mindezt biztonságos környezetben. A Tiltott Zugba érkezők egy különleges világba csöppennek, és egyúttal egy mindennel felszerelt, evésre, ivásra, vagy éppen hangfalon való zenehallgatásra is alkalmas klubot kapnak” – mondta a hely egyik tulajdonosa, Vajda Zsuzsanna.

Romos pincék újrahasznosítva

„Annak idején sokat beszélgettünk arról, hogy mennyi kihasználatlan romos pince van Budapest belvárosa alatt, és akkor pattant ki a fejünkből, hogy mi lenne, ha hasznosítanánk őket. Így fogtunk bele az első ilyen romos pince felújításába, most pedig megnyitottuk a második ilyen klubunkat, a Tiltott Zugot, ami Harry Potter tematikájú” – meséli az ötletgazda, Petz Annamária.

A tematikus pincék megálmodói tehát a föld alatti helyiségek felmérése után belefognak az állagmegóvási munkálatokba, szellőztetőrendszert építenek ki és igényesen felújítják. Ezáltal ezek a romos, föld alatti helyiségek már nem beázva dohosodnak a bérházak alatt, hanem az elhanyagolt pincék helyén igényesen felújított terek jönnek létre.

A helyszínfoglalás is egyedi

A helyszín további különlegessége, hogy úgy lehet lejutni a klubba, hogy közben senkivel nem kell találkozni. „Kidolgoztunk egy online, automatikus foglalási rendszert, aminek az a lényege, hogy foglaláskor tudják csak meg a vendégek a klub címét és azt a kódot, amivel be lehet jutni, anélkül hogy személyzettel vagy bárki mással kellene találkozniuk. Így tehát, mint minden Lazula klub, a Tiltott Zug is egy szigorúan privát zóna, ahol nem tör rá senki az ott vendégeskedő társaságra” – meséli Annamária.