A 6szín megtartotta következő bemutatójának, a szeptember 10-én debütáló Szindbád ma révbe ér című előadás olvasópróbáját.

Krúdy Gyula novelláiból Bognár Róbert és Schlanger András alkalmazta színpadra a Szindbád ma révbe ér című zenés játékot, melyet 2021. szeptember 10-én mutatnak be a 6szín-ben Tóth József rendezésében.

Szindbádot Schlanger András alakítja majd, Vendelin szerepében Kerekes József lesz látható, Martin Márta pedig Majmunkát és Morvainét kelti életre. Tornyi Ildikó öt szerepben is bizonyíthat, ő játssza Mimit, Annát, Lenkét, Fánit és Amáliát is. Szvicsek szerepében Gazda Bencét vagy Dráfi Kálmánt, Zsiveli Pajáéban Darvas Benedeket láthatja a közönség.

 

Az előadásban elhangzó zenéket és dalokat Márkos Albert szerezte, a verseket Várady Szabolcs írta. A díszletért Vati Tamás, a jelmezekért Kovács Andrea felel.

 

Az előadás ajánlója:

 

” A nő, a nő, a nő

Pokol szülötte mind,

A férfit kifacsarja,

Eldobja s megy kacagva,

Még hátra sem tekint”

 

Egy felvidéki kisváros, Podolin (Krúdy diákkorának helyszíne) kisvendéglőjében, a “Krakkói Kalap”-ban játszódik az édes-bús, szomorú-vidám erotikus-rejtélyes, “cselekmény-emlék”.

A reggeli delizsánsszal érkezik Szindbád, hogy megszöktesse Hopfen borkereskedő úr boldogtalan feleségét, Amáliát. A fogadóban ismerős arcok, édes dallamok, elfeledett ételek, kísérőnek armagnac vagy cognac.

De, hol késik Amália?

Helyette váratlanul betoppan Majmunka, az elhagyott, eldobott, elfelejtett régi-régi kedves.

 

Révbe érhet-e Szindbád „a nők lovagja, én szegény, én megbűvölt bolond”, vagy tovább bolyong a hajós “kinek vitorláira szívek vannak hímezve”.