Démonok és varázslények uralják a pszichológusnő új regényét

Egy könyv, amellyel a valóság elől a varázsvilágba menekülhetünk

Szilágyi Heléna még egyetemista volt, amikor elkezdte írni most megjelent regényét. A pszichológusként dolgozó nő egy olyan fantasy-t akart írni, ami már az emberek utáni életet mutatja be. Így született meg a Diabolika, ami szeptembertől kapható a könyvesboltokban.

Az égiek megelégelték a halandók önpusztítását, ezért egyességet kötöttek Luciferrel. A Menny kapuja bezárul, így az uralkodás a Fényhozó gyermekeire marad, a bolygót pedig démonok meg varázslények tömege lepi el kipusztítva az emberiséget. Diabolika halhatatlan lakói veszélyesek, törvényei kegyetlenek. Aki egyetlen egy szabályt is megszeg, annak a napjai meg vannak számlálva…

Nincs jó oldal, csak a rossz

„Szerettem volna valami univerzálisabbat létrehozni, így született meg, hosszú évek munkájaként ez a könyv. Már gyerekként is imádtam írni, szerettem a manga, anime világot, megfogott ez a keleti vonal. Egy olyan fantasy volt a fejemben, ami már túl mutat az emberek világán” – meséli az izgalmas regényről Szilágyi Heléna.

Diabolikát, mert ez lett a Föld jövőbeli neve, a démonok uralják. Az emberi gyarlóság, a rosszindulat már kiirtotta önmagát, nem tudta tovább fenntartani magát, így a démonoké lett a világ. „Ám nincs jó választás, mert a démonok mellett más természetfeletti meselények is élnek itt, akik szintén próbálnak fellázadni, de ők sem jobbak. Nincs jó oldal, csak a rossz” – teszi hozzá a szerző.

„Szükségem van egy másik világra, ahova elvonulhatok”

„Nekem a fantasy és a varázsbirodalom azt jelenti, hogy el tudok szakadni a valóságtól. Sokszor kell is, mivel pszichológusként dolgozom, és nagyon sok olyan történéssel találkozom, amit nehéz feldolgozni. Ilyenkor jól esik kicsit kiszakadni ebből a világból. Az írás számomra a kikapcsolódást jelenti, szükségem van rá, hogy funkcionálni tudjak a mindennapokban.”

Heléna a regényt úgy építette fel, hogy minden fejezet nyitva hagy egy-egy kérdést, a történetet pedig több karakter szemszögéből is láthatjuk. A Diabolikában van fájdalom, titok, de még szerelem is.

„2016-ban fejeztem be a regényt, aztán részt vettem egy írókurzuson, ahol átírtam, megszerkesztettük, és úgy alakítottam, hogy egy lezárt történet legyen. Törekedtem a hitelességre, így több mindennek utána néztem. A démonok, vámpírok neveinek, jelentésüknek, de még a Bibliai utalásoknak is” – mesélte a szerző, aki maga tervezte a könyv borítóját és a benne található illusztrációkat is.