Elérhető a PocketBook InkPad Lite

A PocketBook megkezdte a régóta várt típus, a PocketBook InkPad Lite e-könyv-olvasó magyarországi értékesítését. Az eszközt megnövelt méretű kijelzővel, előlapi megvilágítással és oldalsó vezérlőgombokkal tervezték, és jó választás lehet azoknak, akik az észszerű ár és a kiváló olvasási élmény kombinációját keresik.

A 9,7 colos, E Ink Carta™ technológiára alapuló kijelző majdnem kétszer annyi szöveget tud megjeleníteni egyetlen oldalon, mint a 6 colos eszközök, és ez még kényelmesebbé teszi az olvasást. Egy ilyen kijelző képes magazinok és tankönyvek lapjainak megjelenítésére is az eredetivel közel azonos méretben, amely nagy előnyt jelent a diákok számára. A szöveggel kapcsolatos rengeteg extra lehetőség (jegyzetek készítése, könyvjelzők mentése, szövegkiemelés, a szöveg fontos részeinek elmentése, a szótárhasználat lehetősége) a tanulás kellemes társává teszi az eszközt.

Oldalsó vezérlőgombok

Az átdolgozott tervezés modern, minimalista és ergonomikus külsőt kölcsönöz a PocketBook InkPad Lite-nak. A jobb oldali panelbe épített vezérlőgombok sok felhasználó számára még könnyebb lapozást biztosítanak, az oldalsó gombok emellett az érintőkijelző nagyszerű alternatíváját jelentik. Az eszköz kijelzőjének tájolásáért felelős giroszkópnak hála pedig az e-olvasó kényelmesen használható jobb és bal kézzel is. Az eszköz további kiemelkedő jellemzője a relatív kompakt mérete, 236,2 x 173 x 7,9 mm-es méreteivel a PocketBook InkPad Lite egyike a legkisebb eszközöknek ebben a kijelzőméret-kategóriában.

Hideg vagy meleg SMARTlight

A SMARTlight technológia nemcsak a képernyő fényerejének, hanem színhőmérsékletének beállítását is lehetővé teszi a felhasználó számára. Például az előlapi megvilágítás lágy, meleg színe tökéletes egy esti olvasáshoz, míg a hideg tónusok a nappali olvasás során jelentenek segítséget. A SMARTlight automatikus üzemmódja lehetővé teszi az e-olvasó számára, hogy az időhöz igazodva megváltoztassa a fényerő- és színhőmérséklet-beállításokat.

További jellemzők

Az InkPad Lite 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat, így képes konvertálás nélkül megnyitni a szöveg- és képformátumok túlnyomó többségét. Széles a felhőszolgáltatások köre, így a PocketBook Cloud és a PocketBook Reader lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását okostelefonnal vagy számítógéppel, a Dropbox és a Send-to-PocketBook használatával pedig a felhasználók gyorsan és kényelmesen továbbíthatnak fájlokat az eszközre. A kétmagos processzor emellett biztosítja a zökkenőmentes lapozást és az alkalmazások gyors futtatását, míg a 2200 mAh-s akkumulátor lehetővé teszi, hogy az eszköz akár 1 hónapig is működjön töltés nélkül.

 

A PocketBook InkPad Lite 104 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül be a magyar boltokba.

A közleményhez tartozó termék- és lifestyle-fotók ezen a linken érhetőek el:
https://drive.google.com/drive/folders/1MRRPWTuUWQ7ICCB8gRzVuVpBaReSTfFL?usp=sharing

************

Részletes technikai specifikáció:

 

Kijelző típusa: E Ink Carta™

Kijelző felbontása: 825 × 1200

Kijelző mérete: 9,7” (24,64 cm)

DPI: 150

Színmélység: 16 szürkeárnyalat

Érintőképernyő: Kapacitív (többpontos)

Elülső megvilágítás: Igen (SMARTlight)

Processzor: Kétmagos (2×1 GHz)

RAM: 512 MB

Belső tárhely: 8 GB

Akkumulátor: 2200 mAh (Li-Ion Polymer)**

Giroszkóp: Igen

Fedélnyitás-érzékelő: Igen

Wifi: Igen

USB-kimenet: USB-C

Bővíthető memória: microSD

Platform (operációs rendszer): Linux 3.10.65

E-könyv-formátumok (konvertálás nélkül): ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT

Képformátumok: JPEG, BMP, PNG, TIFF

Szótárak: ABBYY Lingvo® szótárak (24 nyelvkombináció), angol‒német, Webster’s Dictionary 1913

Online szolgáltatások: PocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox PocketBook, Send-to-PocketBook

Alkalmazások: Book store, Library, Dictionary, Browser, Gallery, Calculator, Notes, RSS News, Chess, Klondike, Scribble, Sudoku

Méret: 236,2 × 173 × 7,9 mm

Tömeg: 369 g

Elérhető színek: Mist Grey

A csomag tartalma: E-book-olvasó, USB-C kábel, gyors üzembe helyezési útmutató, garancialap