Keresik a legzöldebb és a legkreatívabb ovisokat

GEOMAG Építőversenyt hirdetett a Játéksziget

GEOMAG mágneses építőjátékból, az újrahasznosítás fontosságát szem előtt tartva várják a minél érdekesebb térbeli alkotásokat az óvódás csoportoktól a Játéksziget legújabb pályázatán. A környezettudatos gondolkodást folyamatosan aktívan népszerűsítő játékbolthálózat március 1-től április 17-ig tartó versenyére az ország bármely pontjáról lehet jelentkezni. A beküldött pályaművekből egy szakmai zsűri választja ki a győztest, a fődíj pedig egy 100 ezer forint értékű Formatex játékutalvány mellett egy különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, hatalmas GEOMAG szett.

Magyarország területén található magán-, alapítványi- és állami óvodák nagy vagy iskola-előkészítő csoportjai pályázhatnak a Játéksziget GEOMAG Green Építőversenyére, melynek végén a győztes óvodák értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A számos díjjal rendelkező, svájci gyártású GEOMAG mágnesek kiválóan fejlesztik a logikus gondolkodást, a térlátást és a finommotorikus mozgást, miközben szabadon szárnyalhat a gyerekek fantáziája. A cég az építőjátékaival a gyerekek egészséges fejlődését támogatja, amibe beletartozik az is, hogy milyen jövőt biztosítunk nekik. Éppen ezért a GEOMAG megújuló energiaforrásokat használ és nem termelnek semmiféle veszélyes hulladékot a játékok gyártása során.

A Játéksziget most lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy a GEOMAG készleteket felhasználva, az újrahasznosítás fontosságát szem előtt tartva megmutathassák: ők az ország legkreatívabb, legzöldebb ovisai.

Emri Beáta, a Formatex marketing vezetője elmondta, a pályázatot azért hívták életre, hogy játékos formában segítsék a gyermekek környezettudatosságra való nevelését, hiszen az újrahasznosítás fontosságára nem lehet elég korán felhívni a figyelmet.

A játékkiírás szerint a pályázó óvodásoknak minél érdekesebb térbeli alakzatokat kell elkészíteniük a GEOMAG mágneses építőjáték rúdjai és golyói segítségével. A szervezők szeretnék, ha az alkotásokat kiegészítenék a gyerekek kidobásra ítélt, de még újrahasznosítható anyagokkal is.

„Szeretnénk, ha a gyerekek látnák, hogy akár egy kidobásra kerülő konzerv doboz, papírguriga, egy régi CD lemez, egy kupak vagy épp egy befőttes üveg tető is alkalmas lehet arra, hogy abból – némi fantáziával – szuper alkotásokat készítsenek egyéb játékokkal kombinálva” – mondta Emri Beáta.

1439 darabos GEOMAG szett is a tét

Egy óvodai csoporttól csak egy pályázatot várnak, az elkészült alkotásokat a Játéksziget honlapján lévő űrlap kitöltésével lehet nevezni a versenyre.

A szakmai zsűri tagjai Kovalcsik Ildikó, Lilu, műsorvezető, Emri Beáta, a Formatex Kft. marketing vezetője és Kis Kata, blogíró, akik az értékelésnél figyelembe veszik az alkotás ötletességét, annak kinézetét, kreatív kivitelezését, a felhasznált egyéb, újrahasznosított anyagok sokszínűségét, változatosságát, valamint a közös munkában résztvevő gyerekek számát egyaránt.

A győztes csoport nyereménye egy 100 ezer forint értékű Formatex játék utalvány, valamint egy különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, 1439 darabos GEOMAG szett lesz.

Az alkotásokat közönségszavazásra is bocsátják. A legtöbb szavazatot kapó alkotást készítő ovis csoport díja egy 50 ezer forint értékű Formatex játék utalvány, valamint egy darab különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, 1439 db-os GEOMAG szett. A közönségdíjra a legtöbb szavazatot kapott alkotást készítő óvodai csoport jogosult.

Bővebb infó itt található: https://jateksziget.hu/pages/geomag-epitoverseny