Fantasztikusan indult a Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022

  1. március 11-én kezdte meg az OSCAR®, a Golden Globe és a Grammy-díjas zeneszerző, Hans Zimmer európai turnéját, mely óriási sikerrel kezdődött el Hamburgban a Barclays Arénában. Fotó: Frank Embacher

A próbák február elején kezdődtek  Los Angelesben, Odesszában, Essenben és Berlinben. A filmzene rocksztárja végre visszatért a nagy showszínpadra. A rajongói 16 országban és 29 városban várják türelmetlenül a fantasztikus koncertet mely  Hans Zimmer saját zenekarával és több mint 130 zenésszel  kápráztatja el a nagyérdeműt. Ez az első ilyen nagyszabású arénás nemzetközi turné a járvány kezdete óta.
Hans Zimmer Live  2022 április 11-én este 8 órakor kerül bemutatásra a Budapest Sportarénában.

Jegyek:https://www.eventim.hu/hu/jegyek/hans-zimmer-live-europe-tour-2022-budapest-papp-laszlo-sportarena-563585/event.html

Az új produkciónak a megtervezéséhez Hans Zimmer bevonta a legkiválóbb kreatív elméket  az amerikai showbizniszből. John Featherstone, világítástervezőt, aki számos nemzetközi rock és pop turnén dolgozott már. A híres Derek McLanet, akinek legutóbbi munkái közé tartozik a Broadway  „Moulin Rouge” című musical,  és aki a színpad tervezésért, színpadképért volt felelős, illetve egy másik Broadway-rendezőt: Peter Nigrinit / „MJ the Musical”/–  aki a háttérvetítést tervezte. Barry Lather koreográfus irányítja a nyolctagú táncegyüttest és gondoskodik arról, hogy a Hans Zimmer koncert valódi show-műsorrá váljon A koncertturné, a színház és az opera legjobb eszközeit és technikáit ötvözve igazán egyedi élményt biztosítanak.

A koncert szervezői a Green Stage Production.

A Green Stage Production mottója:“Földünk védelme tudatos célunk, ezért minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott események ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes”.

Első turnéja 2016-ban forradalmi volt a filmzenei koncertek világában, teljesen megreformálta az eddigi megszokott formátumot. Hans Zimmer létrehozta saját zenekarát és nagy múltú zenei kollégáit állította a koncertek középpontjába, ötvözve a zenészeit a  klasszikus zenekarral. Legnagyobb műveiből, mind karmesteri mind műsorvezetői szerepet vállalt, betekintést engedve a közönségnek az alkotói folyamatba, és anekdótákat idézve a Hollywoodi álomgyárból. A „Hans Zimmer Live” az egyik leginnovatívabb és az elmúlt évek legszórakoztatóbb koncertformátumai közé tartozik, több mint 100 fellépéssel a világ legnagyobb arénáiban, melyek  több mint egymillió embert vonzanak.

Hans Zimmerről:
HANS ZIMMER mögött, több mint 200 zenei projekt van, amelyek összesen több mint 28 milliárd dollár bevételt hoztak a világ jegypénztáraiból. Elismerésekben és díjakban is roppant gazdag: Oscar-díj®,három Golden Globe®, három Grammy-díj®, American Music Award és egy Tony®-díj tulajdonosa. Zimmer munkássága rendkívül kiemelkedő. Az elmúlt években többek között a WIDOWS, amelyet Steve McQueen rendezővel készített, miután korábban együtt dolgoztak a kritikusok által elismert 12 YEARS A SLAVE című filmen; BLADE RUNNER 2049, amelyet Benjamin Wallfischal szerzett, és Grammy-, BAFTA- és Critics’ Choice-jelölést kapott a Best Score-ért; és Christopher Nolan DUNKIRK című filmje, amellyel Oscar-, Grammy-, Golden Globe-, BAFTA- és Critics’ Choice Award-díjra jelölték. Zimmer lenyügőző szerzeményei közé tartozik a GLADIATOR, a THE THIN RED LINE, AS GOOD AS IT GETS, RAIN MAN, THE DARK KNIGHT trilógia, INCEPTION, THELMA AND LOUISE, BLACK HAWK DOWN és a THE LAST SAMURRAI filmek zenéi. 2021-es filmjei között szerepelt a James Bond-film, a NO TIME TO DIE és Denis Villeneuve DÜNE című filmje, amelyek közül az utóbbi számos elismerést kapott, többek között megkapta a harmadik Golden Globe-díját, Grammy-díját és Critics Choice Award jelölést, valamint számos elismerést világszerte, Mind a DUNE, mind az NTTD felkerültek a BAFTA hosszú listájára. Hans életre szóló álma volt a Dune zenéjének megkomponálása. Amikor eljött az ideje, hogy ezt az álmát valóra váltsa, hónapokat töltött új hangzások megalkotásával, új hangok meghatározásával, létrehozásával és keresésével, picit mindig tolva a saját határait. A főleg női hangokra épülő mesteri partitúra lélekfelemelő és teljesen magával ragadó. A filmzenén kívül szeptember 3.-tól három különálló album is megjelent a Dune-ból: The Dune Sketchbook (zene a filmzenéből), Dune (eredeti filmzene) és The Art and Soul of Dune. Közelgő megjelenései közé tartozik a nagyon várt TOP GUN: MAVERICK. Zimmer HANS ZIMMER LIVE koncertjének nagy sikerű turnéállomásai folytatódik 2022-ben, egy új európai turné során.

 Odesszai Opera Orchestra & Friends

Az Odesszai Opera Orchestra & Friends-t jelenleg Európa minden tájáról érkező zenésztársak támogatják, akik a turné idejére együtt vállalnak szolidaritást, a barátságot és a békésséget az  együttélés szimbólumaként

A Semmel Concertsről

A Semmel Concerts Entertainment GmbH Európa egyik vezető rendezvényszervezője, és régóta egyike volt a POLLSTAR 10 legjobb promóterének világszerte. Az Eventim Live hálózat működtetése az Európa legnagyobb jegyszolgáltatójával együtt, a CTS Eventim AG, a Semmel országos és nemzetközi vezető az élő szórakoztatás területén. A Semmel Concerts mintegy 150 embert foglalkoztat Németország 8 különböző városában. A Semmelnek érdekeltsége van a Promoters Group Münchenben, a Show Factoryban Entertainment GmbH-ben Bécsben és Bregenzben, valamint Arena Berlin Betriebs GmbH-ben. SC Exhibitions és a Semmel Concerts Corporate Events a Semmel Concerts Premium szórakoztató diviziójávalteszi teljessé a céget. A céget Dieter Semmelmann vezeti. Nemzeti és nemzetközi témakörökkel és sokféle házon belüli produkcióval, a Semmel több mint 1500 rendezvényt szervez, több mint 5 millió látogatóval évente. A Semmel Concerts GmbH számos Live Entertainment Awards (LEA) elismerést kapot, köztük az év szervezője titulust.

Az RCI-ről

A Steven Kofsky és Hans Zimmer által alapított Santa Monica-i RCI Global az élő produkciók  szórakoztatásra összpontosít, valamint a különleges projektekre. Az RCI Global közreműködött a korábbi Hans Zimmer Live show-műsorokban is.

Hans Zimmer Live
European Tour 2022

March 11 Hamburg Barclays Arena
March 13 Stuttgart Hanns-Martin-Schleyer-Halle
March 15 Cologne LANXESS arena
March 20 Dublin 3Arena
March 22 London The O2
March 23 London The O2
March 24 Manchester Manchester Arena
March 26 Oberhausen Rudolf-Weber-ARENA
March 27 Amsterdam Ziggo Dome
March 28 Amsterdam Ziggo Dome
March 30 Milano Mediolanum Forum
March 31 Bologna Unipol Arena
April 2 Zurich Hallenstadion Zurich
April 3 Zurich Hallenstadion Zurich
April 5 Paris Accor Arena
April 6 Paris Accor Arena
April 7 Paris Accor Arena
April 9 Munich Olympiahalle Munich

April 10, 2022 Ljubljana Arena Stozice (postponed from Feb 26,2022)
April 11 Budapest Papp Laszio Sportarena (postponed from March, 3rd 2022) (2022. március 3-ról elhalasztva)
April 12 Vienna Wiener Stadthalle – Halle D
April 14 Lodz Atlas Arena (postponed from March, 8th 2022) (2022. március 8-ról elhalasztva)
April 19 Berlin Mercedes-Benz Arena (postponed from Feb., 15th 2022) (2022. február 15-ről elhalasztva)
April 20 Prague O2 Arena (postponed from Feb 13th 2022) (2022. február 13-ról elhalasztva)
April 21 Krakow Tauron Arena Krakow (postponed from March, 7th 2022) (2022. március 7-ről elhalasztva)
April 23 Mannheim SAP ARENA (postponed from Feb., 24th 2022) (2022. február 24-ről elhalasztva)
April 24 Antwerp Sportpalais Antwerp (postponed from Feb., 23rd 2022) (2022. február 23-ról elhalasztva)
April 27 Copenhagen Royal Arena (postponed from March , 10th 2022) (2022. március 10-ről elhalasztva)
April 29 Oslo Telenor Arena (postponed from Feb., 18th 2022) (2022. február 18-ról elhalasztva)
April 30 Stockholm Avici Arena (postponed from Feb., 20th 2022) (2022. Február 20-ról elhalasztva)

 

Tickets on www.eventim.de and www.hanszimmerlive.com

 

A rendezvényre való belépés feltételeit a rendezvény időpontjában aktuális járványügyi rendelet határozza meg.

Kérjük, tájékozódjon a hatályban lévő rendeletről a www.koronavirus.gov.hu oldalon.

Jelenleg védettségi igazolványhoz kötött az 500 főnél nagyobb rendezvények látogatása.