Kevesen tudják még, hogy mi az a BASKIN.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia

Baskin sport határok nélkül mindenkinek

Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program

A 328-szoros kosárlabda válogatott Kiss Lenke, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia elnöke, kimagasló és  nagyszerű játékos karrierje után 1998 óta a  gyerekek, fiatalok nevelésre fordítja a hangsúlyt illetve  népszerűsíti, szereteti  meg a kosárlabdát.

Örömmel jelentjük be, hogy a  kosárlabda ihlette sportág- Baskin  egy új,  innovatív, esélyegyenlőséget támogató tömegbázisra épülő közösségi labda sportági gyakorlat bevezetését célozza  meg nemzetközi viszonylatban a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia  fejlesztésében.

A projekt fő célja egy új, rendhagyó sportág – a Baskin – bemutatása, mely határon átnyúló közös sportrendezvények lebonyolításán keresztül, új típusú együttműködést tesz lehetővé a határ mindkét oldalán élő ép és egészségileg fogyatékkal élő gyerekek számára.

https://www.youtube.com/watch?v=Iq58Qg5x-s8

A sport mindig jó hívószó a közösségek építésére, a társadalmi és szociális kohézió növelésre, a  ifjúság és az idősebbek számára egyaránt.

 Baskin  igen komoly és új típusú szemléletformáló jellemzőkkel is rendelkezik.

A játékrendszerében nem az egyes személyt kell egy meglévő hagyományos sport szabályaihoz, kihívásaihoz igazítani, hanem a sportág szabályrendszere igazodik a játékosok világának sokszínűségéhez. Ez a különböző formájú együttműködés sérültek és épek között végighúzódik a projekt teljes ciklusán, kezdve a közös tervezéstől, a megvalósításon át az értékelésig.

Az intézményi garanciát a FODISZ, a Búcs-i általános iskola közoktatási intézmény, az együttműködő szlovákiai iskolák és a Nemzeti sportakadémiaként akkreditált Kiss Lenke Kosárlabda  Suli sportegyesület jelentik.

A partneri szövetségben megvalósuló rendezvények keretein belül megtörténik az edzők, a pedagógusok képzése, valamint a sportág megismertetése.

A Nemzetközi Torna a Baskin: sport mindenkinek határok nélkül program zárórendezvénye, célja hogy lehetőséget teremtsen a programban résztvevő sérült és ép gyermekek közös sportolására, a projektben szereplő iskolák között partnerséget építsen az oktatás és a sport területén. A mérkőzések célja a játék örömének megtapasztalása, minden csapat és játékos díjazásban részesül.

Dátum: 2022.03.26. szombat 11:00 órától

Helyszín: Budapest – Benkő István Református Iskola (1043 Budapest Nyár utca 4.)

Bővebben: https://kisslenkeks.hu/baskin-hungary/