Újabb Freeszfe Egyesület vizsgának ad otthont a 6SZÍN

Maróthy Anna Zorka bábszínházi rendező szakon végző hallgató Előttem az élet című rendezését 2022. április 15-én láthatja a közönség.

Maróthy Anna Zorka diplomarendezésének Émile Ajar Előttem az élet című regényének bábszínházi adaptációját választotta, melyet Bognár Róbert fordításában alkalmazott színpadra.

A bábszínházi adaptáció egy kisfiú és egy idős asszony története a közös életükről, a két főszereplő közös múltját idézi fel a jelenben. Egy közös mesélés, képekbe fogalmazott párbeszéd, gondolkodás arról, hogyan kötnek össze közös történeteink.

A Csizmadia  Tibor, Gimesi Dóra, Hoffer Károly osztályában végző rendező így nyilatkozott arról, hogy miért döntött Émile Ajar története mellett vizsgarendezése kiválasztásakor:

“ Az a téma érdekelt, hogy hogyan kötnek össze a közös történeteink, hogyan lehet megmutatni ezeken keresztül, hogy mit jelentenek egymásnak emberek. Hogyan lehet képekben megfogalmazni, párhuzamosan  megmutatni  minden közösen megélt történetet, ami összeköthet két embert. És talán az érdekel a legjobban, hogyan lehet tovább élni ezeknek a közös történeteknek az emlékével. A regénybeli Momo mesélése alkalmasnak tűnt ennek bemutatására és bábszínházi adaptációjára a képisége  miatt.”

A Freeszfe Egyesület vizsgaelőadásának főszerepeiben a Rosa mamát alakító Nyakó Júliát, valamint a Momót játszó Bartha Bendegúzt láthatja a közönség.
Katz doktor és Hamil úr szerepében Hannus Zoltán, Lola asszonyként és Hitler úrként Szekeres Máté lép színpadra, a Kék bohóc és Valumbáék szerepét Szacsvai István alakítja.

Az előadás díszlet- és bábtervezője Vermes Nóra, jelmeztervezője Prechl Anna. Dramaturg Gaál Anna, zeneszerző Frank Tamás. A produkció munkáját segítették továbbá Hirmann Blanka és Bánky Eszter.

Az előadást a Manna Produkció támogatta.