Megválasztották az Év Masszőreit: Éva és Zsolt a legjobbak 2022-ben

Egy jó masszőr nem csak masszíroz, hanem meg is hallgat

Idén először rendezték meg az Év Masszőre versenyt Magyarországon. Az internetes szavazás során több ezer szavazat érkezett a jelöltekre. A szervezők női és férfi győztest is hirdettek: 2022-ben így a fehérgyarmati Balogh Éva és a budapesti Mészáros Zsolt vehették át az elismeréseket. A hiánypótló kezdeményezés ismeretterjesztés és a szakma előtti tisztelgés is egyben.

Magyarországon több ezer masszőr dolgozik a szakma különböző területein. Mégis ritkán gondolunk bele, mennyit adnak a világnak. Sokan gyógyítanak, rehabilitálnak, segítik a sportolók felkészülését, de olyan is akad köztük, aki sikerrel kezel meddőségi problémákat. A masszőrök talpra állítanak olyan embereket, akiknek mozgásszervi nehézségeik vannak, együttműködnek az orvosokkal, gyógytornászokkal. Fontos szerepük van a prevencióban és az általános közérzet javításban, stresszoldásban is. Itt az ideje, hogy méltóképp tisztelegjünk a munkájuk előtt, ezért idén először meghirdették az Év Masszőre versenyt Magyarországon.

Az internetes szavazás során női és férfi kategóriában is keresték a legjobbakat, több ezer szavazat érkezett a jelöltekre. A díjátadóra május 20-án került sor a Masszőrök Világnapja apropóján – tudtuk meg Korondán Gábortól, a Sara Beauty Spa márkamenedzserétől.

Kislánya volt a legnagyobb szurkolója

Az Év Női Masszőre Balogh Éva lett, aki Fehérgyarmaton él és dolgozik. A 38 éves édesanya csupán két éve dolgozik a szakmában, ami rövid idő alatt a hivatásává is vált. Jelenleg a reflexzónás arcmasszázs, a betegségkezelő-, izomregeneráló-, svéd-, thai-, frissítő- és nyirokmasszázs tudója.

“Azért választottam ezt a szakmát, mert emberekkel szerettem foglalkozni. Csodálatos érzés, hogy a munkám által csökkenthetem a vendégek fájdalmát, vagy épp megszépíthetem őket. Nagyon hálás vagyok a vendégkörömnek, hogy ekkora számban szavaztak rám annak ellenére, hogy egy kisvárosban lakom” – mondta a díjátadó után Éva, akinek 12 éves kislánya volt a legnagyobb szurkolója.

“Amikor a netes szavazásban átvettem a vezetést, épp masszíroztam valakit, de berontott hozzám és azt kiabálta: győzni fogsz! Nagyon meghatódtam, ez az elsismerés az egész családunk számára világraszóló emlék lesz” – tette hozzá az Év Női Masszőre.

Orvos helyett masszőr lett

A legtöbb szavazattal büszkélkedő férfi masszőr a 33 éves budapesti Mészáros Zsolt lett. Az Év Férfi Masszőre 2012-ben szerezte meg a Sportmasszőr végzettségét, majd 2013-ban Gyógymasszőr is lett. Mint mondja, már akkor tudta, hogy erre a szakmára, mint hivatásra fog tekinteni.

“Fontos számomra a vendégekkel való kapcsolatteremtés. Egy jó masszőr egyben jó hallgatóság is. A fizikai ellazulás mellett olykor segít a mentális gátak és a bennünk felgyülemlett feszültség elengedésében is. Hiszem, hogy egy jó masszázskezelés hozzásegít minket mind a testi, mind pedig a lelki kiegyensúlyozottsághoz, ami egyik elengedhetetlen alapja az egészséges életnek” – nyilatkozta Zsolt, aki gyermekkorában orvos szeretett volna lenni, de nem bánta meg, hogy a masszázs felé sodorta az élet.

“Gyógyítani szerettem volna, később viszont válogatott versenyző lettem és a sport berkein belül láttam a jövőmet. A kettőből lett azt hiszem a sportmasszázs ötlete, és aztán egy hivatás a mostani életemben. Az élet minden területén fontos, ha elismerik az embert, vagy a munkáját. Az ilyen díj által talán nagyobb hangsúlyt kaphat a szakmánk, amely az egészség megőrzését, súlyosabb esetben az egészséges állapot visszaállítását, fájdalmak enyhítését hivatott segíteni. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki rám szavazott” – nyilatkozta Mészáros Zsolt.

Hiánypótló kezdeményezés

Korondán Gábor, a Sara Beauty Spa márkamenedzsere elmondta: a két díjazott nyereménye a 2022-es évre elegendő masszázsolaj és masszázskrém, így köszönve meg a kiváló munkát. Emellett egy teljesen egyedileg készített trófeát is átvehettek a nyertesek, és egy marketing célokra használható plecsnit is, amellyel ebben az esztendőben az év masszőreként hivatkozhatnak magukra.

A szervező hozzátette: a hiánypótló kezdeményezés, az Év Masszőre veseny egyben ismeretterjesztést és a szakma előtti tisztelgést is célozza. Hiszen a masszőrök tevékenysége nem csak munka, hanem sokkal több annál.

“Masszőrnek lenni ugyan elismert szakma ma Magyarországon, mégis úgy érezzük, lehetne még elismertebb. Kezdeményezésünk célja, hogy megmutassák magukat hazánk masszőrei. Hogy láthassuk őket arccal, névvel, legyenek büszkék arra a csodára, ami a kezükben rejlik” – mondta Gábor.