Hiánypótló magyar mesekönyv mutatja be a legalapvetőbb emberi értékeket

Ingyen letölthető Kasza Tamás díjazott kötete

Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket, a célok elérésének, az álmok megvalósításának és a csapatmunkának a fontosságát. A szerző Kasza Tamásnak a könyv létrehozásával az élményen kívül a tanítás, az oktatás, a társadalmi felelősségvállalás volt a célja. A Magyar mese – A diák, a királylány, a hegyi tündér és a szőke herceg című könyv ingyenesen is letölthető, hogy senkinek ne okozzon anyagi terhet.

Egybefüggő kalandok során mutatja be a legalapvetőbb emberi értékeket Kasza Tamás legújabb könyve, miközben a mindennapi élet során alkalmazható, kulcsfontosságú eszközökre tanítja a jövő nemzedékét. A mesekönyv annak a korosztálynak íródott, akinek a fejlődését érdemes segíteni, mivel ilyenkor a leginkább nyitottak, és ilyenkor tehetünk legtöbbet a jövőjükért.

Az író fő célja, hogy utat mutasson, tanítson és inspiráljon. Ahogyan azt a nagypapájától gyermekként a meséken keresztül megtanulta. A Magyar mese – A diák, a királylány, a hegyi tündér és a szőke herceg című könyvének első kiadása 2017-ben jelent meg, és mindjárt a könyvbemutató rendezvényen el is fogyott néhány ezer példányban. 2019. február 13. óta pedig már ingyenesen is letölthető.

„Gyerekkorom legboldogabb estéi voltak, amikor a nagypapám a meghitt téli estéken mesélt nekem. Ezek az emlékek inspiráltak abban, hogy 17 könyv megírása után egy mesét írjak. Egy igazi magyar mesét, mert a mai kor gyerekei nem feltétlenül ismerik nemzeti kincseinket. Mesét olyan formában átadva, ami az akciódús komputerprogramokon felnövő fiatalokat is leköti, és amivel olvasás közben észrevétlenül megismerik a legfontosabb értékeinket. A magyar mesék a halhatatlanság és a boldogság kereséséről szólnak, kiutat keresve a boldogtalanság világából a boldogságba” – mondja a szerző, aki nemzetközi trénerként is a csapatépítés fontosságát hangsúlyozza.

Kasza Tamás jóvoltából egy olyan modern, magyar mesekönyv született, ami érthető és a mai gyerekek számára is élvezhető módon közvetíti az emberi értékeket, a célok elérésének, az álmok megvalósításának és a csapatmunkának a fontosságát.

Film készülhet belőle

A könyv idén kiérdemelte az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát is. A Pályázat Kiírói Tanácsa immár negyed évszázada tekinti kiemelt feladatának, hogy méltó módon elismerje és népszerűsítse hazánk és a Kárpát-régió azon alkotásait és alkotóit, akik olyan értékeket képviselnek, amelyek összhangban vannak Magyarország gazdasági érdekeivel és hozzájárulnak egy erősebb gazdaság megvalósulásához.

Kasza Tamás vállalkozása, a Négy Évszak Tréning Kft. 2008-ban alakult. Külföldi könyveket, saját könyveket és magyar írók könyveit gondozza, illetve értékesítéslezárási és vezetői kommunikációs tréningeket szervez.

„Támogatjuk a magánszemélyeket abban, hogy tudjanak kiállni önmagukért, az értékesítőket abban, hogy jobb eredményeket érjenek el a szakmájukban, a vezetőket pedig abban, hogy jobban tudjanak csapatot építeni. Ez a díj az én számomra nemcsak azt jelenti, hogy ezt a könyvet, hanem azt is, hogy a 28 éves munkásságomat ismerték el. Szeretnénk ezt a könyvet lefordítani angolra, és szeretnénk, ha egy film is készülne belőle. Sikerült egy neves amerikai bestsellerírót is megnyerni az ügynek, erre teszünk félre jelenleg, és közben folytatjuk tovább a közel három évtizede elkezdett utunkat” – osztotta meg a jövőbeli terveit a szakember.