73 éves bölcs nagymamája segíti a háttérből Weisz Fannit

Gizi néni nemrég egy új laptopot is kapott szépséges unokájától, hogy többet tudjanak beszélni

Kevesen tudják, hogy milyen szoros és bensőséges kapcsolat van Weisz Fanni szépségkirálynő és nagymamája, Gizi néni között. A hallássérült esélyegyenlőségi aktivista jelenleg Pécsett élő mamájától távol él, ezért többnyire videóhívásban kommunikálnak egymással. Laptopja kamerája mögül az asszony rendszeresen jó tanácsokkal látja el Fannit.

Weisz Fanni számára nagyon fontos a családja. Szépségkirálynőként, fotómodellként és esélyegyenlőségi aktivistaként a mindennapokban az édesanyja, Ágnes áll mellette mint menedzsere. A háttérben azonban ott vannak a nagyszülők, Gizi mama és István papa is, akiknek Fanni ma is minden fontos kérdésben kikéri a véleményét.

“Nagyon szoros bensőséges kapcsolat van köztünk a nagyszüleimmel. Gyerekként napi szinten jártam hozzájuk, sokat nyaraltunk is együtt, de sajnos már sokkal kevesebb időt tudok velük tölteni mint szeretnék. Havonta kétszer tudok menni hozzájuk Pécsre, hiszen 250 kilométer nagy távolság. Ilyenkor mindig szívesen segítek nekik, miközben finomakat főzünk és sokat beszélgetünk” – kezdte Weisz Fanni, aki a személyes találkozások között az internet segítségével kommunikál a nagyszüleivel. A fő kapcsolattartó Gizi mama, akivel a hallássérült szépség videóhívásokon keresztül szokott felkeresni. Éppen ezért nagy problémát jelentett, hogy elromlott az asszony régi számítógépe és csak a telefon kisebb képernyője maradt neki.

Szükségük van egymás szeretetére

“Amikor a mami gépe meghibásodott, azonnal úgy éreztem, hogy segítenem kell nekik. Fontos számomra az intenzív kapcsolattartás. Szükségem van a szeretetükre és gondolom nekik is az enyémre. Soha nem tudom azt a sok jót meghálálni amit kaptam a nagyszüleimtől és azt hogy ilyen jó édesanyát neveltek fel nekem, de azt szeretném ha éreznék és tudnák, hogy rám mindig számíthatnak, hogy mindig ott leszek nekik ugyanúgy ahogy ők is mindig mellettem álltak. Néhány napja személyesen leptem meg egy új laptoppal, amit a Furbify kínálatából választottam ki. A mamám egy erős, megbízható gépet kapott, ami ráadásul felújított, így kíméli a környezetet és ár-érték arányban is előnyös” – árulta el Weisz Fanni, aki az új laptop beüzemelésében is segített.

“Elkezdtem neki megmutatni a gépet, de a mami pillanatok alatt átvette az irányítást, hiszen a Windows nem ismeretlen a számára. Tudni kell, hogy a nagyszüleim, nagyon lendületesek, fiatalosak, nyitottak az újra. Okos telefont és okos órát használnak. Mama ügyesen használja a Microsoft Officet, telefonon vagy laptopon olvassák a híreket. Nagyon örült mami az új laptopnak. Imádja, hogy mennyire gyors és, hogy végre nem a telefonon kell olvasnia a legfrissebb híreket, hogy a közösségi portálok is könnyebben elérhetők vagyis inkább jobban láthatók számára. Imádja, hogy amikor beszélünk, sokkal nagyobb a képernyő ami nálunk azért is nagyon fontos, hiszen jelekkel kommunikálnunk” – nyilatkozta a szépségkirálynő.

Sok jó tanács származik Gizi mamától

Fanni arról is beszélt, hogy becsületet, kitartást, pontosságot, munkát és tiszteletet is tanult a nagyszüleitől, és szeretné majd ezeket az értékeket tovább adni a gyerekeinek is. A 73 éves Gizi néni ma is a fotómodell egyik fő tanácsadója.

“Mami nagyon bölcs, sokszor kikérem ma is a tanácsát. Igaz mindig elmondja, hogy ez a világ már másképp működik mint az ő idejében, valahogy mégis annyi mindent tud és sok jó tanácsot ad” – mesélte Weisz Fanni.

És olyan dolog is akad, amire épp a szépségkirálynő tanítja a nagymamáját: például hogy a környezettudatosság egyre fontosabb a mai világban.

Felújított laptoppal a Föld védelméért

“Szelektíven gyűjtöm a szemetet, sőt sokszor mások után is képes vagyok összeszedni. Próbálok mindent megtenni a magam részéről, és ösztönözni másokat is arra, hogy gyermekeinknek egészségesebbé tegyük a világot, vigyázzunk a Földünkre. Jók a technika csodái és ma a rohanó világunkban elengedhetetlen is, de azt gondolom, fontos, hogy mérlegeljünk, mire és miből mennyire van szükségünk. Ha egy felújított laptop is megfelel az igényeink kiszolgálására akkor inkább azt vegyük meg, amivel máris tettünk valamit a környezetvédelemért” – tanácsolta Fanni.

A szépségkirálynő szeretné, ha azt is tudnák az emberek, hogy a felújított laptopok nem az apróhirdetésekből ismert agyonhasznált eszközök, hanem prémium üzleti laptopok, pc-k, amelyek kimondottan időtállóak, munkára tervezett gépek. A Furbify felújított gépei például többnyire nyugat-európai bankok és nagyvállalatok 1-3 évet használt, hibátlan állapotú márkás eszközei, amelyeket lecserélnek vadonatújakra a lízingcégnél, elsősorban modellfrissítés miatt. Ezek a kitűnő minőségű termékek ezután kerülnek a professzionális felújításra szakosodott céghez, ahol alapos tisztítás, karbantartás, újracsomagolás után újszerű, esetleg szépséghibás állapotban kerülnek újra értékesítésre, jelentősen alacsonyabb, akár 70 százalékkal kedvezőbb áron.