Budapesten nyitotta meg harminc éves jubileumi koncertturnéját a Mandoki Soulmates

A Mandoki Soulmates pénteken este közel négyórás ingyenes koncertet adott a Bazilika előtti téren. A zenekar több ezer fős tömeg előtt lépett fel, és hazai vendégelőadókkal is kiegészült.

t/sdcard/DCIM/100GOPRO/GOPR2797

A fennálása harmincadik évfordulóját ünneplő  zenekar  csaknem négy óra hosszú koncertet adott. A koncert első felében az együttes zenei múltját idézték fel, de más zenekarok slágereit is hallhattuk. A második részben a 2021-ben és 2022-ben megjelent albumok dalai csendültek fel magyarul és angolul. A Magyar Képek lemez vendégművészei közül Zséda, Mező Misi és Caramel is színpadra léptek.

A Soulmates profi zenészei különleges koncertje hol pontosan megkomponált koncertprogramnak, hol kötetlen örömzenélésnek tűnt. Ahol én jártam,  ott a hangosítás kiváló volt, minden megfelelő arányban szólt. A helyszín pedig lenyűgöző volt. 

A dalok között Leslie történeteket mesélt, és kiemelte milyen sokat jelent számára a szülőhazájában színpadra lépni, mert ő maga még mindig egy „pesti srác”, hiszen 22 évig Magyarországon élt.

A koncert egyik csúcspontja a Devil’s Encyclopedia című dal volt, amelynek Budapesten volt a világpremierje. Ez a szám a világot sújtó háborúk elleni kiáltás. 

A másik kiemelkedő pillanat az volt, amikor a Magyar képek című album magyar nyelvű kiadásáért Joós István, a Magneoton lemezkiadó igazgatója átadta az aranylemezt.

Egy következő különleges része volt az estének, amikor a magyar zene nagy ikonjairól és a Mandoki Soulmates elhunyt tagjairól is megemlékeztek,  többek között Török Ádámra, Szakcsi Lakatos Bélára és Somló Tamásra is emlékeztünk.  A Szomorú vasárnap című dal is felcsendült, melynek épp a kezdetén elkezdett szemerkélni az eső, és különös véletlen, hogy épp a dal végén állt el. 

A hangulat a tetőfokára hágott, amikor Mándoki megkérte a szervezőket, hogy bontsák el a kordonokat, és a kívül rekedt sok száz rajongó  a színpad elé jöhessen. A tömeg beözönlött, és igazi bulihangulatban zárult ez a csodálatos este. Ráadásul Leslie elárulta a koncert végén, hogy jövőre ismét találkozhatunk velük. 

szöveg/ fotó: Varga Réka Blanka