Egy nap (kontra) Egy nap

Az “Egy nap” egy olyan film, amely elsőre talán átlagosnak tűnhet, ám mély érzelmekkel és intelligens történettel rendelkezik. A romantikus dráma-komédia hármas tökéletes keveréke, amelyet nagyszerű alakítások, pazar filmzene és emlékezetes karakterek tesznek felejthetetlenné.

A történet szerint Emma és Dexter életébe pillantunk be miközben követjük kapcsolatuk alakulását és változásait több mint 20 éven keresztül. A film formabontó időbeli megoldásokat alkalmazva érdekessé teszi a történetet, miközben a két főszereplő kiváló alakítása átéli és bemutatja az érzelmek teljességét és változatosságát.

Az összegzésben elmondható, hogy bár a film néha kiszámítható  mégis rendkívül fontos és értékes alkotás. A nagyszerű alakítások, a lenyűgöző filmzene és az emlékezetes karakterek teszik azt  igazán emlékezetessé és tanulságossá. Mindenkinek látnia kell ezt a művet, mivel egy igazi filmélményben lehet része.

Ami a Netflix sorozat verzióját illeti, bár jól megcsinálták, mégis van különbség az eredeti film és a sorozat között. Például az eredeti filmnek a női főszereplője erőteljes és meggyőző, míg a sorozatban ezt a karaktert nem igazán nevezném  erősnek. Ha választani kellene, sokaknak inkább az eredeti film marad a kedvenc, hiszen az magával ragadóbb és jobban átélhető élményt nyújt.

Fotó forrás: Mafab és Travelo