BEST OF FRENCH MUSICALS…

Egy olyan előadás, amit látnod kell…

A Legjobb Francia Musical Gála – ez az egyedülálló koncert összehozza a legnépszerűbb francia musicalek legnagyobb sztárjait, akik hangjukkal ígérik a rajongóknak az érzelmek viharát. A gála koncerten a közönség kedvenc előadásaikból hallhatja a világsikert aratott dallamokat. Hat évig Ázsiában telt házakkal előadott előadások után a show útra kel Európa városaiba.

A francia musicalek világsikere A francia musicalek kétségkívül egy jelenség! A Notre Dame de Paris, a Romeo és Júlia, a Mozart az Opera Rock, a Starmania, a Les Misérables világszerte ismertek. Ezeket az előadásokat több mint ötven országban nézték meg, és a nézők száma meghaladta a kétszázmilliót. A Notre Dame de Paris egyedül két tucat országban lépett fel, ezzel a legnépszerűbb francia musical lett minden időkben, többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Művészek: LAURENT BAN Szólista – Salieri / Léopold (Mozart Opéra Rock) Laurent Ban dráma szakon végzett a NANCY-i Nemzeti Konzervatóriumban. 5 évig játszott a NOTRE DAME DE PARIS-ban, először Gringoire, majd Phoebus szerepében. A Kis Herceg musicall-ban a hiúságot és a repülőt interpretálja. A Chance című musicalben futárként szerepelt (2019-es Molière-díj a legjobb musicalért). Laurent a Fantom francia hangja a AZ OPERAHÁZ FANTOMJÁ-ban. 2010 óta több musicalban és show-ban szerepelt, mint például a Starmania, a „Hajak” és az „Évita”. Későbbi években Laurent Salieri szerepét játszotta a MOZART OPERA ROCK-ban. Emellett a művész repertoárjában szerepel a Priscilla, a Keresztanya kalandjai című film, valamint a Le Rouge et le Noir és a Les Misérables musicalek, Napoleon és Zorro szerepeivel a hasonló nevű előadásokban.

ANGELO DEL VECCHIO Szólista – Quasimodo/Benvolio (Notre Dame de Paris/Romeo és Júlia) Az olasz művész 11 éves korában kezdett zene- és énektanulmányokat. 2006-ban, számos meghallgatás után, a nagyon fiatal Angelo-t Riccardo Cocciante választotta ki Benvolio szerepére Romeo és Júlia musicale-ben. Ezt követte a musical olaszországi turnéja, beleértve egy fellépést a legendás Veronai Arénában. Karrierjének következő szakaszában Del Vecchio a “Rock Revolution” szólója lett. Két évvel később a művész Quasimodo szerepét játszotta a Notre Dame de Paris-ban. 2014 óta dolgozik a felújított Notre Dame de Paris-ban. Angelo az egyetlen előadó a világon, aki három nyelven játszik ebben a musicale-ben.

ELHAIDA DANI Szólista – Esmeralda (Notre Dame de Paris) Az albán énekesnő 2009-ben vált ismertté a Star Academy országos verseny győzelmével és a 2012-es Top Fest-gyel. Emellett megnyerte az olasz The Voice verzióját is. A nemzeti válogatást követően jogot szerzett hazája képviseletére az 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Később Riccardo Cocciante és Luc Plamondon meghívták az Esmeralda szerepére a Notre Dame de Paris-ban. 2016 óta Elhaida a világ egyik legismertebb musicalejének társulatával turnézik.

GIAN MARCO SCHIARETTI Szólista – Mercutio / Monroe hercege (Romeo és Júlia, Moulin Rouge) Eredetileg Parma, Olaszországból származik. 17 éves korában már Mercutio szerepét játszotta a Riccardo Cocciante által írt Romeo és Júlia musicale-ben. Kiválasztották a Tarzan című musical Tarzan szerepére Phil Collins zenéjéhez. Ebben a műsorban Gian Marco körülbelül ezer alkalommal lépett fel a színpadon. Ezután jött az Evita musicalben Che szerepe, Bernardo West Side Story-ban a londoni Royal Albert Hall-ban, AJ Golden Paramour-ban – a Cirque du Soleil első musicale, Phoebus kapitány a Notre Dame de Paris nemzetközi turnéján.

2021 óta Gian Marco a főszereplő a Felix Gray és Gilles Maillot által írt Don Juan-ban, Casanova a Casanova Opera Pop műsorban és a Moulin Rouge musical Monroe hercege.

MICHELANGELO LOCONTE Szólóénekes – Mozart (Mozart Rock opera) Michelangelo Loconte olasz énekes, zenész, zeneszerző és színész. A művész valódi neve Michele. A Michelangelo becenevet az iskolában kapta szenvedélye, a festészet és a szobrászat miatt. Franciául egy szót sem tudva, a művész fonetikus írást használva stúdiófelvételt készített az összes dalról. Mozart szerepének ragyogó előadása a francia Mozart l’Opera Rock musicaleben több NRJ Music Award-ot hozott a művésznek. Az azonos nevű album gyémánt minősítést kapott. Világszerte több mint félmillió példányban kelt el, ami a musicalelőadást bestselleré teszi.

ROBERT MARIEN Robert Marien kanadai színész, énekes és dalszerző. 1984-ben Jean Valjean szerepét játszotta a Les Miserables musicaleben. 1991-ben Robert teljesítménye a felújított Les Miserables musicaleben a Mogador Színházban nemzetközi elismerést szerzett: az előadó tapsot kapott Párizsban, Londonban és Montrealban is. 2005-ben, Frollo szerepében az előadó csatlakozott a Notre Dame de Paris musicale társulatához Koreát és Japánt érintő turnén. Az egyik utolsó munkája a rockopera Jézus Krisztus szupersztárban volt Poncius Pilátus szerepében.

A Legjobb Francia Musicalek Gála koncertje egy kötelező látnivaló minden musicalekedvelő számára. Ez lehetőség arra, hogy felfedezzék a legszebb dalokat a francia musicalekből, előadva a műfaj legnagyobb sztárjai által.

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/best-of-french-musicals-budapest-erkel-szinhaz-630135/event.html?ca=10