David Helfgott budapesti koncertjén voltunk….

Varázslatos élményben volt része annak aki a tegnap esti David Helfgott budapesti koncertjén volt, valósággal megtestesült az angyali zene és a léleksimogató hangok ragyogása.

Helfgott páratlan tehetségének és lenyűgöző előadásmódjának köszönhetően emlékezetes zenei ünnepen voltunk. A koncert középpontjában olyan kivételes és halhatatlan művek álltak, melyek magukban hordozták a zene legmélyebb értékeit és szépségeit. Chopin, Liszt, Beethoven és Mendelssohn remekei, melyek valósággal újraéledtek a zsinagóga falai között és az érzelmek legmélyebb bugyraiba kalauzolták el a hallgatóságot

Helfgott varázslatosan festette meg a zenei freskót, melyben a romantika és a szenvedély egymást erősítette. A lágy, érzékeny hangok és az energikus, lendületes játék együttesen keltették életre az örökzöld klasszikusokat. Minden egyes hangot élettel, érzelemmel és jelentéssel ruházott fel. Helfgottot kétségtelenül rendkívüli zongoraművészeti tehetséggel áldották meg. Játéka nem csupán technikai bravúrokra épül, minden mozdulatával és rezdülésével a zene és abban rejlő üzenetét közvetítette. Egy titkos kertbe vezetett, ahol az érzelmeink, gondolataink szabadon szárnyalhattak.Bármerre néztem,a közönség teljesen belemerült az élménybe, a maestro zongorajátékának felemelő és megindító üzenete, beragyogta a teret.

Fotók: Zelkó Csilla