Loreena McKennitt- Virágvasárnapra

A  tegnap esti Loreena McKennitt koncert  egyszerűen csodálatos volt, őszintén szólva, nem is tudtam volna jobb és felemelőbb élményt elképzelni  Virágvasárnapra. Minden részletében lenyűgöző volt,  felejthetetlen, igazi, szívből jövő muzsika. Béke, nyugalom és lelki csend ölelt körül minket és  a hagyományos kelta zene világa harmonikusan jelent  meg előttünk. Loreena McKennitt mindig óriási  élmény számomra,  de a fantasztikus tehetséggel megáldott művészek összjátéka  is  pazar volt.

A  zene kidolgozott szövete,  hangszerek, és a komoly zenei elemek együtt garantálták az egyedi és különleges zenei élményt. Loreena McKennitt erőteljes és érzékeny hangját a zongora, a  gitár, basszusgitár, a hárfa mellett a virtuóz hegedűjáték, és különleges fúvós hangszerek színesítették. Hallhattuk az eredeti középkori zenét megelevenedését, melyet a saját arculatához igazított megadva az est  egyedi zamatát.

A dalok között Loreena McKennitt  rövid  és kedves  történetekkel gazdagította a  műsort. Öröm volt látni, hogy milyen sokan eljöttek a koncertre,  és  hogy még mindig van igény a  nívós, élő muzsikára.

Reméljük, hamarosan újra élvezhetjük ezt a felemelő zenei élményt a kelta világzene egyik tündöklő lelkű hercegnőjétől.

Fotók Bor Veronika