150 éve született Harry Houdini, a legendás szabadulóművész!

Ünnepeljük együtt a Fővárosi Nagycirkuszban a világ leghíresebb magyar bűvészét és illuzionistáját a fantasztikus, lélegzetelállító Eric Lee: Magic Show-val!

Nem túlzás azt állítani, hogy Harry Houdini a legismertebb magyar! Maga a Nobel-díjas G. B. Shaw mondta róla, hogy Jézus és Sherlock Holmes után az ő nevét emlegetik legtöbbször a világon!

A Fővárosi Nagycirkusz méltó módon emlékezik meg a Puskás Öcsi és a Rubik-kockát kitaláló Rubik Ernő mellett a harmadik leghíresebb magyarról: Európa egyik legjobb illúzió show-ját állítjuk porondra, hogy a nézőink átélhessék ugyanazt, amit korábban Houdini rajongói!

Houdini születésének 150. évfordulója alkalmából ünnepeljük együtt a bűvészetet és a varázslatot! Március 29-31. között négyszer lép fel nálunk a világhíres Eric Lee francia bűvész, az illuzionisták fenegyereke, Houdini méltó követője! Egy igazi mágus!  Ezt látni kell!

A bűvész és illuzionista Houdini 1874. március 24-én született Weisz Erik néven Budapest VII. kerületében, a mai Csengery utcában. Fiatalon volt rikkancs, cipőpucoló és nyakkendőgyári munkás is, majd felismerte, hogy hatalmas tehetsége van a bűvészmutatványokhoz. Furfangos trükkjei miatt emlegették a Kártyák királyának, majd pedig a Bilincsek királyának is.

Élete telis-tele volt titokkal és legendával, és erre ő is rájátszott nem egyszer. 1900 szeptemberében Berlinben több mint 300 rendőr előtt meztelenre vetkőzött, majd nem egészen hat perc alatt ki is szabadult bilincseiből a rendőrök legnagyobb döbbenetére és a közönség hatalmas örömujjongása közepette. 1906-ban pedig megszökött a washingtoni börtönből, 1908-ban pedig egy addig nem látott új trükkel állt a közönség elé: a háta mögé bilincselt kezekkel szabadult ki egy vízzel csurig teletöltött tartályból.

A 20. század leghíresebb varázslója 17 éves korában kezdte el használni a Houdini nevet a francia bűvész, Jean Eugène Robert-Houdin neve után, aki egyik példaképe volt, és akit a modern mágia atyjaként is emlegetnek!

Ha a világhíres Houdini példaképe is egy francia varázsló volt, akkor ezek a francia varázslók nagyon értenek a mágiához és szemfényvesztéshez! Hogy ez mennyire igaz, arról most bárki megbizonyosodhat, ha ellátogat a húsvéti hétvégén a Fővárosi Nagycirkuszba! És még az is lehet, hogy amíg hitetlenkedve és csodálkozva nézzük elképesztő trükkjeit, bennünk is megmozdul valami, és kiderül, te is igazi varázslók vagyunk… csak eddig nem tudtunk róla!

Akik rajonganak érte és a szemtévesztő varázslatokért, ezt ne hagyják ki! Eric Lee ravasz és elbűvölő! Furfangos és varázslatos!

Hihetetlen, ugye? Hisszük, ha látjuk? Eric Lee francia bűvész, az egyik legjobb ma élő szabadulóművész! Houdini titkainak tudója és vérbeli örököse! Lássuk hát saját szemünkkel a varázslatot, hogyan szabadul ki a bilincsekből, tartályokból – akár az életét kockáztatva is!

Az Európa színpadjain már nagy sikerrel bemutatkozott francia mágus, Eric Lee először érkezik Budapestre!

Műsorában lesz elképesztő tempójú gyorsöltözés, levitáció és repülő zongora, egy hatalmas középkori inga, aztán egy két ember magas fúrógép és egy sebesen pörgő dupla körfűrész is, Ozmózis című számában átmegy az üvegen, majd szemtanúi lehetünk, hogyan szabadul ki egy vízzel teli, leláncolt akváriumból, végül pedig bevisz minket baldachinos ágyába, és megleshetjük, milyen egy varázsló különös nászéjszakája.

 

ERIC LEE MAGIC SHOW A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN:

  • március 29. 18 óra
  • március 30. 19 óra
  • március 31. 15 óra
  • március 31. 19 óra

 

Jegyek korlátozott számban még elérhetőek a Fővárosi Nagycirkusz honlapján: https://fnc.hu/eloadas-idopontok/

vagy személyesen a jegypénztárban!