Houdini előtt tisztelegtünk…

150 éve született a magyar származású bűvész-illuzionista, Harry Houdini, azaz Weisz Erik.A  Fővárosi Nagycirkusz mint mindig, ennek az ünnepnek is megadta a módját , hiszen nem kisebb sztárt hívtak meg ez alkalomból, mint a híres  francia Eric Lee-t, aki elképesztő műsorral járja a világot.A világsztár emlékét megidézve egy felejthetetlen  illuzionista show-t láthatunk, melynek főszereplője Eric Lee volt aki  bemutatta Houdini egyik legismertebb trükkjét is….bilincsbe verve szabadult ki  egy vízzel teli tartályból. A közönség örömére a bűvész mutatványokon kívül  is sok egyéb produkciót is élvezhettünk.

Bemelegítésként egy könnyed átöltözős trükkel indult a műsör, ami nem tűnik nagy  varázslatnak, de mégis azonnal felmerül a kérdés:  hogyan  csinálták?  A Baross Imre Artistaképző Intézet végzős növendékeiből álló Free Fall csoport  is bemutatkozott egy nagyon látványos számmal, majd ismét  Eric követte őket, egy pazar csere-bere számmal. De nem csak a francia főszereplő tudott olyat mutatni, amitől tátva maradt a szánk. Az orosz görgőegyensúlyozó művész, Vladimir Erofeev több egymáson csúszkáló hengeren volt képes állva maradni úgy, hogy közben zsönglőrködött.

Lee az asztaltáncolatáshoz választott magának partnert a közönség soraiból, míg az olasz hasbeszélő, Kenneth Huesca rögtön három embert is reflektorfénybe állított, ezzel az  este legmulatságosabb jelenetét produkálta velük.

A műsor egyik leglátványosabb és legmonumentálisabb körfűrésze szerencsére nem hasította ketté a művészt, mégis jó volt kicsit fellélegezni Molnár Gréta  könnyed és szép trapézszáma alatt. Az egyik  legnagyobb ovációját  egy magyar fiú kapta, Szlavkovszki Zsolt légtornász, aki egészen bámulatos gurtniprodukciót mutatott be.

A zárószámban Eric Lee  fejjel lefelé, a levegőben pörgő  fehér zongorán játszott, azzal kápráztatva el minket.

Üdítően változatos, pazar és minőségi  műsornak voltunk tanui.

Fotók: FNC