Kire érdemes szavazni? Melyik párt képviselne őszintén minket???

…az  állampolgárokat, az érdekeinket? Melyik pártban lehetne megbízni maximálisan???? melyik párt nem a  hazugságok és  a manipuláció nagymesterei? Mi van akkor, ha a  politikai viták csak színjátékok? Valódi viták ezek vagy ők rejtett szövetségek?

A politika gyakran tűnik a nyilvánosság előtt konfliktusokkal teli harctérnek, ahol a politikusok heves vitákban csapnak össze egymással. A médiában látott képek és hallott szavak alapján a politikai ellenfelek gyakran ádáz ellenségekként jelennek meg. Azonban a színfalak mögött a valóság lehet egészen más képet fest?
A nyilvános politikai viták és támadások célja gyakran nem más, mint a választók megnyerése és a politikai pozíciók megerősítése. Az éles retorika, a személyeskedő támadások és a heves viták mind a politikai színház részei, amelyekkel a politikusok próbálják elérni a közvélemény támogatását. Ez a stratégia különösen a választási kampányok során válik intenzívebbé, amikor a politikusok igyekeznek megkülönböztetni magukat ellenfeleiktől.
Bár  esetenként a nyilvános viták hevesek lehetnek, a színfalak mögött a politikusok gyakran együttműködnek, és baráti viszonyt ápolnak egymással. Ez a jelenség nem újkeletű, és számos oka lehet például a kölcsönös érdekek, szakmai kapcsolatok, taktikai előnyök?
A politikai kettősség, ahol a nyilvános viták és a színfalak mögötti együttműködés ellentmondásos képet fest, számos hatással lehet a politikai kultúrára és a közvéleményre.

A választók bizalmatlanokká válhatnak a politikusok iránt, ha úgy érzik, hogy a nyilvánosság előtt látott konfliktusok csak színjátékok.

A politikai kettősség növelheti a cinizmust a választók körében, akik úgy érezhetik, hogy a politikusok csak saját érdekeiket követik, és nem a közjót szolgálják.

A politikai kultúra megromlása csökkentheti a polgári részvételt, mivel a választók úgy érezhetik, hogy a politikai folyamatok manipuláltak és nem tükrözik az ő érdekeiket.

Nagyon nehéz kihámozni a média és a politikai narráció irányított manipulációit.

Szükség van arra, hogy szavazzunk,  igyekezzünk valami  mellett és nem valami ellen szavazni!