Ezt a receptet egy Pakisztáni ismerősöm énekelve-táncolva készítette el nekem és kb 15 percet vett igénybe..kedves emlék fűződik hozzá, lehet azért szeretem annyira ezt az ételt.
Bevallom én konzerves csicseriborsót veszek, de ha te szeretnél több időt szánni erre , akkor előző este egy éjszakára áztasd be a csicseriborsót. Másnap, jól meg kell mosni és egész fokhagymával, babérlevéllel puhára kell főzni. (ne öntsd ki a levét, ha túl sűrű a pörkölt ezzel öntjük fel).
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és zsiradékkal elkezdjük fonnyasztani. A gyömbért és fokhagymát lereszeljük , majd a pirított hagymával félre húzva összekeverjük és jól meghintjük pirospaprikával .Rádobjuk a feldarabolt zöld paprikát és amíg rottyog a paradicsomot gerezdekre vágjuk, majd azt is belerakjuk. Végül is ha a gyömbér nem lenne most benne, eddig egy apróra vágott lecsós alapot készítettünk.
Most rakjuk bele a csicseriborsót, a fűszereket és megsózzuk.
Annyi lét öntöttünk rá, hogy éppen ellepje így megfelelőre fog sűrűsödni de ha szeretnéd, hogy hígabb legyen öntesz hozzá még a főzőlevéből.Kuszkusszal , bulgurral, burgonyával, rizzsel, grill zöldséggel stb( vagy amivel Te szeretnéd) tálalhatod.
Tippek;
Az autentikus fogáshoz érdemes időt szánni a csicseriborsó áztatására és főzésére, ugyanis a ,,csicsebó,, állagának köszönhetően egyszerre lesz krémes de az állaga is megmarad, így enyhén magába tudja szívni a szószt, nem csak bevonja, bele is ivódik a sok fűszer és íz. Ehhez viszont jobb, ha házilag főzzük a csicseriborsót és kivételesen nem konzervet használunk.
Hozzávalók;
1/2 kg csicseriborsó
2- hagyma (vörös és lila)
2-3 fokhagyma
2 zöld paprika
1 paradicsom
olaj
fűszerek ;só, gyömbér, fűszerpaprika, őrölt bors, római köménymag, curry
Egészség-etekre
Szeretettel VegánVera