SOS megoldások bőrproblémákra

Szerző: Tolvaj Vica

Mindenkivel előfordult már, hogy egy fontosabb esemény előtt jött elő egy nem kívánatos pattanás, vagy bőrpír. Ilyenkor azonnal vesszük elő a jól bevált csodaszerünket, már akinek van ilyen. Azonban mit tegyünk, ha nincs?
Először is fontos tisztában lennünk bőrünk típusával, ezután jöhetnek az sos megoldások bőrproblémákra. Azt gondolnánk, hogy milyen egyszerű a bőrtípust megállapítani, csak megérintem, és már tudom is! De korántsem ilyen egyértelmű a dolog!

Vegyük sorra, hogy milyen lehet a bőrünk típusa:

pelesNormál – tapintásra finom, puha, sehol egy mitesszer vagy pattanás. Valójában, bár ezt nem sokan tudják, de normál bőrtípussal kizárólag a kisbabák rendelkeznek. Úgymond még „ártatlan” a bőrük… Ahogy egyre több környezeti hatás éri őket, illetve erősödnek a hormonok, valamelyik irányba el fog csúszni a bőrtípus.

Száraz – arcmosás után sokszor húzódik, és válik érzékennyé. Minden külső hatás érzékenyen érinti, és gyakran hámlik. Mindenképpen kimondottan száraz bőrnek megfelelő ápoló szert használjunk, és semmiképpen ne feledjük el a hidratálást. Illetve fontos szerepet játszik a B vitaminhiány a bőr szárazságában, így érdemes B vitaminban dús ételeket fogyasztani.

Zsíros – fényes, fakó szín jellemzi a zsíros bőrtípust. Sokkal könnyebben keletkeznek pattanások, mitesszerek és egyéb problémák a bőrön, mint az eddig említett típusoknál. Itt is fontos, hogy a típusnak megfelelő arcápoló szereket használjunk, és ajánlott rendszeresen kozmetikushoz járni, aki profi segítségképpen megelőzi sos bajokat! 🙂

Kevert – a zsíros és száraz bőr ötvözete, ez az úgynevezett T-vonal, mikor a homlok-orr-áll területe inkább zsíros, az arc pedig szárazabb. Ezt a típust a legnehezebb ápolni, folyamatos hidratálást és komolyabb odafigyelést igényel.

Érzékeny – ennél a típusnál nem túl jó az arány. Manapság a nők 63%-a az érzékeny bőrűek közé sorolja magát, köszönhetően a nem túl jó környezeti hatásoknak, és a rengetek vegyi anyaggal teli krémeknek. Viszket, ég, húzódik, és sokszor hajszálér tágulatos.

Számtalan „népi” gyógymód érhető el! Nézzük meg néhányat közülük.

pretty_light_blonde_woman-wallpaper-2560x1600Hatékony pórustisztítás:

Keverj össze egy tasak tortazselét két evőkanál tejjel, és lassú tűz fölött kevergesd addig, amíg szilárddá nem válik. Majd vidd fel a mitesszeres részekre, hagyd megszáradni és ezután távolítsd el. Eléggé meglepő lesz az eredmény, nem is gondolnád mennyi szennyeződés lapul a pórusaidban.

Tág pólusok ellen:

Joghurtos, citromleves pakolás. Az elkészítése nem túl bonyolult 🙂 Csupán annyit kell tennünk, hogy egy pohár joghurtba keverünk néhány teáskanálnyi citromlevet. Azon túl, hogy tisztítja a tág pórusokat és csökkenti a faggyúmirigyek működését, erősíti a bőr természetes savköpenyét. Azonban figyeljünk arra, hogy ezt valóban csak alkalmanként használjuk a készítmény savassága miatt.

Gyors módszer az ápolt, selymes bőrért:

Reggel ne csak megidd a kávét, kend magadra nyugodtan! 😉 Keverd össze az őrölt kávét – vagy használd, ami kávéfőzés után maradt – mézzel, és így vidd fel az arcodra, majd még nyugodtan újságot olvasgatva bekortyolod a frissítő tejeskávédat, addig hagyd hatni a mézes-kávét az arcodon, majd negyed óra elteltével dörzsöld át bőröd, majd mosd le. Bámulatos lesz az eredmény.

Összetett arctisztítás:

A méz csodákra képes, főleg ha tojással és oliva olajjal kevered! Ha ezt megtetted, akkor vidd fel a kényes területekre, majd várj 15 percet és egy kis masszírozás után mosd le. A pórusok összehúzódnak, elhalványodnak a kipirosodott részek, és visszahúzódnak a mitesszerek. Az eredmény selymes és puha bőr.

Vízhiányos bőrre:

Keverjünk össze szinte bármilyen gyümölcsöt joghurttal vagy túróval, és ezt vigyük fel arcunkra! A tejben lévő kazein nevű fehérje táplálja a bőrt, nyugtató hatású így hamar eltünteti az esetleges bőrpírt is. A gyümölcs, amit bele keverünk lehet, akár sárgabarack vagy sárgadinnye is. Illetve gyümölcs helyett használjunk bátran uborkát!

Selymes és puha bőrért:

Válasszunk szét egy tojást és a sárgájához keverjünk egy evőkanál mézet, és szintén egy evőkanál oliva olajat. A keveréket kenjük fel, majd hagyjuk hatni 20 percet! Utána garantáltam selymes és puha lesz bőrünk, mert ezzel a módszerrel pótoljuk a hiányzó folyadékmennyiséget a bőrből.

Pattanás gyors eltávolítása:

Erre több módszert is ajánlunk, mert talán ez lehet a legégetőbb bőrprobléma egy fontos találkozó, vagy megjelenés előtt, ahol persze mindenki azt a csúnya, netán gennyes piros pöttyöt nézné az orrodon!
Szóval! Hogyan tüntessünk el egy pattanást „percek alatt”? 😉

Jegelés:

Nyúljunk be a fagyasztóba és vegyünk ki egy kis darabka jeget, melyet egy textilbe csavarva szorítsunk a kényes pontra. Felgyorsul a vérkeringést, és összezáródnak a pórusok, ami által a felgyülemlett faggyú könnyebben eltávolítható. A hideg pedig nyugtatja a sérült, felduzzadt részt.

flowers and honey on a white background

Méz:

Elpusztítja a baktériumokat ezzel jelentősen felgyorsítva a pattanások gyógyulását! A mézet kenjük az érintett területre, majd fél óra múlva langyos vízzel mossuk le!

Teafaolaj:

Nem véletlen népszerű alapanyaga a kozmetikai termékeknek. Természetes baktériumölő és fertőtlenítő, ennek köszönhetően gyorsan eltünteti a gyulladt pattanásokat. Elég egy csepp belőle közvetlenül a pattanásra.

Zabpehely:

Legtöbb háztartásban reggelire használják, viszont kevesen tudják, hogy bőrápolásra is fantasztikus. Keverj össze egy kanál mézet, egy fél citrom levét és egy bögre főtt zabpelyhet. Amellett, hogy remek bőrtisztító hatása van, a gyulladást is csökkenti, így hatékony módszer a pattanások ellen is. Elég csupán 30 percet az arcon hagyni, és látható lesz a változás.

Szódabikarbóna:

Tudjuk róla, hogy sok esetben lehet csodaszerként alkalmazni, ez alól a bőrápolás sem kivétel. Keverjünk össze két kanál szódabikarbónát egy kis pohár vízzel, és kenjük be vele a pattanásos bőrt. Kitisztítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, visszaállítja a bőr egészséges pH-értékét.

Azonban fontos, hogy ezek csak SOS megoldások, folyamatos kezelésre nem javasoljuk őket. A mindennapokhoz válassz profi segítséget!
A Szabó Imre Hair & Beauty szalonok termékei között garantáltan megtalálod bőrtípusodnak megfelelő méreganyag, és vegyszermentes mentes ápolószeredet, akár sos megoldásról legyen szó, akár hosszú távú problémakezelést keresel. Jelentkezz be szakembereinkhez egy személyes konzultációra és kezelésre, vagy válassz termékeink közül!
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP (link: http://webshop.szaboimre.hu/)
Kezeléseink (link: http://szaboimre.hu/kozmetikai-kezelesek/)

online

Tolvaj Vica social beauty blogger
vica150Tolvaj Vica vagyok, social beauty blogger a Szabó Imre Hair&Beauty blogger csapatában.
Az elmúlt években számos témát érintettem már írásaimmal, azonban nőként a szívemhez legközelebb a szépségápolással foglalkozó témakörök állnak. Fantasztikus élmény, hogy írásaimmal mennyi embert tudok megszólítani, igyekszem inspirálni és egyben szórakoztatni is az olvasóimat, és örömmel tölt el, hogy eljött az az idő, amikor egy igazán nemes cél érdekében “vethetem papírra” gondolataimat. Hiszek abban, hogy az ép test és az ép lélek valóban összefügg, és minden nő megérdemli, hogy gyönyörűnek érezze magát!

 

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szaboimre_logo