Legfontosabb vitaminok a kozmetikumokban

Szerző: Barna Alexandra

Szépülj és fiatalodj természetes hatóanyagok felhasználásával! Ha van olyan kozmetikum, mely bőrgyógyászatilag tesztelt, kíméletes, mégis botox hatású ránctalanításra képes, miért választanál mást? Hangzatos ígéretek helyett bemutatunk Neked néhány olyan főbb hatóanyagot, melyek megtalálhatóak a Szabó Imre Hair & Beauty szalonok alapanyagai között, és tökeletes hatást nyújtanak bőröd szépsége érdekében!

tokeletes_bor06Az A-vitamin

Zsírban oldódó vitamin, mely szabályozza a hám differenciálódását, a faggyútermelést. Ellenállóvá teszi a bőrt a fertőzésekkel szemben, és olyan alapvető biológiai folyamatokhoz, mint a sejtnövekedés elengedhetetlen.

A karotinoidok, amik az A-vitamin elővitaminjai, igen erős antioxidánsnak számítanak, így az e-vitaminhoz hasonlóan a ránctalanítás területén sem maradnak el a hatásai.

A béta-karotinnak a növényben az a dolga, hogy a káros szabad gyököket hatástalanítsa., így a bőr mélyebb rétegeiben ugyanezt a feladatot elvégzi. Nem csak a ráncok eltüntetését segíti, hanem a pattanásokét is, valamint a bőr pigmentálódásának megelőzésére is hatásos.

B5 Provitamin

tokeletes_bor04Egy természetes aktív hatóanyag, a dexpanthenol, amely tulajdonképpen a B5 vitamin provitaminja. Az érzékeny bőr ápolásának ez a vitamin is elmaradhatatlan kelléke. Több szempontból is nagyon jó hatással van a bőrre. Egyrészt rugalmassá, bársonyossá teszi azt, másrészt védi a környezeti hatásoktól. Míg az E-vitamin az A-vitamin hatását erősíti, addig a B5 provitamin az E-vitamin hatását erősíti, így ez együtt erős triót alkotnak. A bőrt segíti a természetes regenerálódásban és helyileg alkalmazva a dexpanthenol gyorsan felszívódik, és B5-vitaminná (pantoténsavvá) alakul.

A bőr sejtjeinek folyamatos megújulásához nagy mennyiségű B5-vitaminra van szükség, mivel a B5-vitamin központi szerepet tölt be a sejt energiatermelő folyamataiban. Továbbá fokozza a bőr regenerációs képességét, segít helyreállítani természetes védőfunkcióját, és hidratáló hatással is rendelkezik.

Az E-vitamin

tokeletes_bor08Az E-vitamin olyan antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vitamin, mely képes megakadályozni a szabad gyökök kialakulásáért felelős oxidációs folyamatok kialakulását, és így a bőr öregedését is megfékezni. Számos pozitív hatása van és külön előnye, hogy az érzékeny bőr ápolását is szolgálja. Helyileg alkalmazva jól felszívódik a bőrön át, valamint meggyorsítja az égési sebek gyógyulását és megakadályozza a durva hegesedéseket külsőleg és belsőleg egyaránt. Az E-vitamin Lassítja a sejtek öregedését, és rendszeres használatával fiatalosak maradhatunk. Fokozza az A-vitamin hatását és az érzékeny bőr ápolásában elengedhetetlen!

Q10-a fiatalság kódja

tokeletes_bor12A dehidratáltság ellen, amely a ráncokhoz vezető utat jelenti a megoldó kulcs: Q10. Az érzékeny bőr általában hajlamos a kiszáradásra, ebből kifolyólag pedig gyorsabban ráncosodik. A ráncok tehát ilyen bőrtípus esetében korán megjelennek, és jobban is látszanak. A mérsékelt sejtaktivitás csökkenti a sejtregenerálódást, ez a folyamat pedig a ráncok kialakulásához vezet, vagyis a bőr gyorsabban öregszik ebben az esetben.

A problémát az energiaszintet növelni képes és a sejtregenerálódást támogató, a bőr saját Q10 koenzimjét (ubiquinone) tartalmazó bőrápoló kozmetikumok használatával oldhatjuk meg. Egy különleges antioxidáns, amely védelmet nyújt a bőr korai öregedése ellen. Elősegíti az elasztin és a kollagén termelést, így alkalmazásával a bőr feszesebb és fiatalosabb lesz. A szabad gyökök ellen is véd, így amellett, hogy megakadályozza az idő előtti öregedést, csökkenti a már kialakult ráncok mélységét, legfőképp a szem környékén.

• Mikromolekuláris hatóanyagai révén a bőr legmélyebb rétegeiben fejti ki a hatását, ott ahol a sejt anyagcsere folyamatok zajlanak.
• A botulinum injekciót helyettesítő kozmetikum, mely természetes úton, méreg és vegyszerek nélkül segít eltüntetni a ráncokat.
• A toxSkincare az elsők között volt, aki kiemelt, nagy dózisú hatóanyagként használta az Argireline-t. Az Argireline egyedülálló hatása mára közismert a ránctalanításban, így méltán kapta a „botox hatású” hatóanyag jelzőt.
• Tökéletes megoldás a nagyon száraz vagy extra érzékeny bőr ápolására.
• Kiegyensúlyozott zsírsav tartalmuknak, és gyulladás gátló hatóanyagaiknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a problémás, aknés, heges bőr kezelésére is.
• A szem körüli sötét karikák és duzzanatok megszüntetése

A Szabó Imre Hair & Beauty szalonokban kizárólag természetes és bőrbarát megoldásokat alkalmazunk, nagy dózisú vitamint tartalmazó készítményekbe töltve. Rendszeres használatuk által már néhány hét után látványos pozitív változást generál, a bőr élettel teli és feszesebb lesz.
Válassz szalonjainkban elérhető kezeléseink közül, vagy találd meg a Neked megfelelő arcápolót!
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP (link: http://webshop.szaboimre.hu/toxskincare)
Kezeléseink (link: http://szaboimre.hu/toxskincare-kezelesek/)

online

Barna Alexandra beauty blogger
alexandra150Barna Alexandra vagyok, a Szabó Imre Hair&Beauty értékesítési managere és vezető kozmetikusa. Véleményem szerint egy nő akkor igazán gyönyörű, ha jól érzi magát a bőrében, ha elégedetten néz a tükörbe. Kozmetikusként számos problémával találkoztam már, amelyek egytől-egyig megkeseríthetik életünket, és gátjaivá válhatnak annak, hogy csodásan érezzük magunkat. Blogommal szeretnék szakmai segítséget nyújtani nő társaimnak kortól függetlenül, hogy megértsék testük és bőrük működését. Minden nőben, legyen az 20 vagy 60 éves, ott lakozik a szépség, a csoda, maga a nagybetűs Nőiesség, amit igenis ki kell hoznunk magunkból életünk minden szakaszában!

 

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szaboimre_logo