Hajfestés terhesség alatt

Szerző: Ráthgéber Réka

Hajfestés terhesség alatt

Már az előtt, hogy kiderülne, hogy egy új életet hord a szíve alatt a kismama, a teste elkezd átalakulni. Nem csak a pocakja lesz nagyobb, hanem megváltozik a haja és bőre állapota is. Sokan nem tudják, hogy a hajfestés áldott állapotban nem tilos, csak számtalan körülmény befolyásolja a végeredményét. Te tudod, hogy mire kell figyelned?

A kismamák többsége nagyon vigyázni akar magára a terhesség ideje alatt. Minden káros anyagot kiszorít az életéből, sőt, nagyon sokan elhagyják a kozmetikumok nagy részét, ami nem megoldás. Annyi a dolguk ilyenkor, hogy egy kicsit jobban odafigyeljenek az összetevőkre, és ha kérdésük van, felkeresik a témában jártas szakembereket. Így van ez a hajfestés esetében is.

 terhesmini

Mikor érdemes?

Ha a terhesség előtt is más színű volt a hajatok, akkor ti is tudjátok, mennyire nehéz hozzászokni, sőt, elfogadni azt, hogy lenőtt frizurával jelenjetek meg bárhol is. Szerencsére, nem kell lemondanotok a hajfestésről áldott állapotban sem, csak megfelelő időpontban kell fodrászhoz mennetek. Ez az időpont pedig a második trimeszter kezdete. Az első 12 hétben a pocakotokban rengeteg változáson megy keresztül a magzat, így ilyenkor nektek is jobban kell figyelnetek magatokra, ugyanis a ti testetek is változik. Lehet, hogy gyorsabban fog nőni a hajatok, lehet, hogy más lesz a textúrája, és lehet, hogy fényesebb vagy fakóbb lesz. Minden nő teste másképp reagál a terhességre, így mindenképpen várjátok ki a 12-13-14. hetet.

Barátkozz meg a színezőkkel

Ha csak ombre a hajatok, esetleg melírozva van, akkor szerencsétek van, ugyanis ez ajánlott a terhesség ideje alatt is. Minél kevesebb kemikália éri a fejbőrötöket, annál inkább megtisztul a testetek, de természetesen, aki hozzá van szokva a hajfestéshez, azt sem akarjuk rábeszélni egy új stílusra. Mielőtt időpontot foglalnátok a fodrászotoknál, kérdezzétek meg, hogy lehetséges-e az, hogy hajfestés előtt kipróbáljátok magát a festéket. Lehet, hogy terhesség előtt nem voltatok allergiásak a benne lévő anyagokra, de nagyon sok minden előfordulhat. Plusz ilyenkor érdemes kipróbálni a hajszínezőket és az ammónia nélküli festékeket, és a hennát, amelyek sokkal több természetes anyagot tartalmaznak, és kevésbé irritálják a bőrt.

bailey-nortje-22197-1920x1080

Nem ártalmas a baba számára

Számtalan kutatást végeztek már a témával kapcsolatban, és szinte mindegyikben arra jutottak, hogy a hajfestés áldott állapotban egyáltalán nem befolyásolja a magzat fejlődését, nem alakul ki tőle semmilyen rendellenesség és a szervezetetekbe sem kerül annyi belőle, mint mondjuk testápoló esetén. Mielőtt azonban belekezdtek a hajfestésbe, egyeztessetek az orvosotokkal. Nem minden esetben ajánlott színezni a hajat, vannak olyan kivételes helyzetek, amikor inkább a kemikáliák teljes hanyagolását javasolják a kismamának. Sajnos ebbe ilyenkor bele kell törődni.

Azonban ha semmi akadálya, ne mondjatok le csak azért róla, mert megváltozik a testetek. A fodrászok úgyis azon lesznek, hogy a frizurátokból a legjobbat hozzák ki, és a számotokra megfelelő hajkoronával távozzatok a szalonból. Viszont kérjétek meg a szakembereket, hogy jól szellőző helyen készítsék el a frizurátokat, de ne is legyen túl hideg az adott helyen. Egy kismamának speciális igényei vannak, de ezek nem teljesíthetetlenek, így ha nem érzitek jól magatokat, fáztok, melegetek van, elzsibbadt a lábatok ülés közben, szóljatok, hiszen a fodrászok nagyon megértőek, és mindenben a segítségetekre lesznek.

ciri-ciri-orang-hamil

Nincs ez másképp a Szabó Imre Szalonokban sem, ahol számunkra a vendégek az elsők. Minden igénynek szeretnénk eleget tenni, természetesen odafigyelünk arra, hogy a szalonunkba érkező kismamák jól érezzék magukat, amíg nálunk szépülnek. Jelentkezzetek be még ma, hogy megtaláljuk a megoldást, és kiválasszuk együtt a számotokra megfelelő hajfestéket és színt.

Organic Beauty
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP

online

szaboimre_logo

 

Ráthgéber Réka fashion beauty bloggerRáthgéber Réka

Ráthgéber Réka a Szabó Imre szalonok Fashion Beauty Bloggere vagyok. Aktív újságíró, akihez nagyon közel áll a szépség, a divat, és az egészség témaköre. Fontos számomra hogy ezekről a megfelelő platformokon írjak, és cikkjeim ne csak a fiatal lányokat szólítsák meg. Nem számít, hogy hány éves egy Nő, hiszen minden életszakasznak megvan a maga szépsége, és fontos hogy azt maximálisan kiteljesedve élje meg. Ehhez a kiteljesedéshez pedig elengedhetetlen az ápoltság, és a testi -lelki harmónia. A Szabó Imre szalonok 40 éves tradicionális értékeket ötvözik a legújabb szépség trendekkel és azt valljuk, hogy minden nőből ki lehet hozni a maximumot a megfelelő szakértelemmel és empátiával. Írásommal szeretnék hozzájárulni, hogy minden nő csodásan érezze magát a bőrében, és emellett egy olyan nemes célt is támogasson, melyet ez az alapítvány képvisel.

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva