Kismama divat – tippek, trükkök a trendi mamáért

Szerző: Örkényi Aliz

Kismama divat – tippek, trükkök a trendi mamáért

A nőknek minden életszakaszban meg kell küzdeniük különböző kihívásokkal. Miután egy kismama világra hozza gyermekét, életének központjába a gyerek kerül. Külön kihívás gyermeknevelés mellett a szépségápolás bármely formája, hiszen idő – és energia szűkében korlátozottan van csak lehetősége egy nőnek magával törődni. Cikkünkben igyekszünk pár hasznos tanácsot adni kisgyermekes anyukáknak, hogyan tudjátok magatokat gyorsan, egyszerűen bombaformába hozni!

kismama_divat

Tippek:

  1. Vezess be napi rutinokat az életedbe mielőtt felkel vagy miután lefekszik a pici! Fontos, hogy olyan időpontot válassz, ami fixen csak a Tiéd, úgynevezett „me time” 😉 Ez a 10-20 perc lehet egy hosszú kávés időszak a kedvenc blogoddal, egy körömfestés vagy akár a nap megtervezése, a lényeg, hogy rólad szóljon! Ez segít a lelki egyensúly megtartásában és abban is, hogy ne uralkodjon el az éltedben a káosz.
  2. Megőrülsz a sötét karikáktól? Nem csak a kevés alvástól jöhetnek elő a szem alatti elszíneződések, hanem a hormonváltozástól is. Ha nincs időd egy teljes alapozásra, válaszd ki – akár egy sminkes segítségével – a bőrszínedhez és bőrtípusodhoz megfelelő színű és állagú korrektort és szűkítsd az alapozási tevékenységet erre a területre. A szem alá általában célszerű folyékonyabb állagú, sárgás esetleg barackos árnyalatú korrektort használni. Emellett természetesen nem csak divattermék, de célszerű is illetve hosszú távon hasznos olyan krémeket, sminktermékeket választani, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak K, C és E-vitamint, mivel ezek bizonyulnak a leghatásosabbnak ebben az esetben.
  3. Hidratálás kívül – belül! A hormonváltozások ezen a területen is komoly változásokat hozhatnak egy kismama életében, jellemző tünete lehet a terhességnek és a szoptatási időszaknak a bőr kiszáradása is, mivel a zsírtermelődés általában csökken ebben a korszakban. Az érzékeny bőr sok esetben viszket, könnyen berepedezik és ez az állapot sajnos kedvez a ráncok idő előtti kialakulásának is. Megoldás lehet, ha napi rutinként bevetjük a reggeli mosakodás utáni krémezést is, ami max. egy egyperces folyamat, de hosszú távon kifejti hatását.
  4. Extra gyors smink a hétköznapokra! Valljuk be őszintén magunknak, sokkal jobb a közérzetünk, amikor érezzük, hogy rendezett, ápolt külsővel lépünk ki az utcára és nincs is jobb érzés, mint bezsebelni az elismerő tekinteteket.

trendi_mamik-893x666

A következőkben felsorolt alaplépéseket fontos lehet betartani a tökéletes kismama sminkhez:

  • Arctisztítás – a megfelelő hidratálás és tisztítás az alapja minden gyönyörű sminknek, és egészségesen ápolt bőrnek. Mivel a babavárás időszakában megváltozik bőrünk állapota ezért ez a rész hangsúlyosabb, mint máskor.
  • Krémezés – vagyis a hidratálás, persze tilos egy vastag réteg krémet magunkra kenni, és elégedetten elindulni otthonról! Fontos a mértékletesség. Ha egy finom réteget felviszünk a gondosan megtisztított bőrünkre akkor máris szebb és ragyogóbb lesz a napunk, és az égő, húzódó érzést is elfelejthetjük 🙂
  • Alapozás, pirosítás – bőrünk színének és típusának megfelelően válasszunk termékeket, kerüljük a maszk hatást, próbáljunk minél vékonyabban dolgozni, alapozás után jöhet a fixálás púderrel. Ezt követően az arccsontunkra tegyük fel a pirosítót, ügyelve itt is a természetességre.
  • Szemöldökformázás – Arra ügyeljünk, hogy a szemöldökünk, a hajunk színénél maximum 1-2 árnyalattal legyen csak sötétebb, formázását szemceruzával vagy szemhéjpúderrel is végezhetjük, ezután következhet a szempilla spirálozása, érdemes 2-szer átspiráloznunk, mert így hosszabb és dúsabb pillákat tudunk készíteni magunknak.
  • Száj – Ajkunkat rengetegféle módon alakíthatjuk az aktuális trendek és hangulatunk szerint, a legegyszerűbb megoldás lehet egy színezett ajakápoló vagy tartós szájfény, mivel ezek használatánál nem kell annyit törődni a kontúrvonalakkal.

Egy csöppség mellett nincs sok ideje az anyukának arra, hogy időt töltsön szépítkezéssel, így fontos a gyors és hatékony megoldás. A fent említett lépések csupán pár percet vesznek igénybe, így könnyen betarthatod őket! Azonban a legjobb, ha profi segítséget kérsz már a terhesség kezdeténél, egy jó szakember eléd tárja a személyre és állapotra szabott megfelelő megoldásokat! Jelentkezz be szalonjaink bármely szakemberéhez! 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva