Szépségtippek, szépségtrükkök, amiket minden nőnek ismernie kell!

Írta: Szabó Anna

Mert belőlük sosem elég!

Íme, néhány olyan praktika, amelyek egyszerűek és gyorsan alkalmazhatóak, mégis nagy különbséget jelentenek.

Szemhéjpúder előtt korrektor

Ha azt szeretnéd, hogy a kedvenc szemhéjpúdered igazán élénk legyen, a használata előtt alkalmazz korrektort. Vidd fel az egész szemhéjadra a szempillatövektől egészen a szemöldökcsontig. Így, amikor rákerül a szín,  sokkal mélyebb sokkal mélyebb és hangsúlyosabb lesz majd.

1.-ponthoz

Egészségesebb tincsek

Amikor hajmosásra kerül a sor, a legjobb, ha rászánsz minimum két órát. A mosás és balzsamozás után fontos, hogy ne rögtön szárítsd meg a hajad, ez ugyanis nagyon kiszárítja és sokkal inkább el fog töredezni. Ezzel szemben, ha hagyod a hajad nagyjából 80%-ig saját magától megszáradni, és utána szárítasz rá hajszárítóval, sokkal szebb eredményt érhetsz el. Ráadásul, hosszú távon ettől még a hajad is gyorsabban nőhet. Extra tipp: törölköző helyett használj egy pamut pólót! Ugyanis, ez sokkal több vizet képes felszívni, ami által gyorsabban szárad majd a hajad.

2.-ponthoz

Használj szájceruzát!

Csak kevés olyan nőről tudok, aki rúzs használata előtt szájceruzával kontúroz. Pedig mindenkinek kellene! Itt természetesen nem a ’90-es évek divatjára gondolok, amikor a száj alapszínétől sokkal sötétebb, feltűnő kontúrt festettek – vagy tetováltattak – maguknak a nők. Ma éppen ellenkezőleg ajánlatos eljárnunk: alkalmazzuk úgy a ceruzát, hogy az ne is látszódjon. Mi mégis érezni fogjuk a különbséget. Hiszen, ha a ceruzát alkalmazzuk alapként, a rúzs sokkal tartósabb lesz, ráadásul az alapvonal meghúzása után könnyebb megtartanunk az ajkak formáját rúzsozás közben. Extra tipp a rúzshoz: ha épp nincs kéznél a kedvenc színünk, vagy szeretnénk, hogy tökéletesen harmonizáljon az ajkuk és a szemhéjunk színe, keverjünk az ajakápolónkba a szemhéjpúderünkből! Hidratál és színez is egyben, tökéletes párosítás! 🙂

3.ponthoz

Tipp, az érett bőrnek

Egy idő után minden nőnek szembesülnie kell a ráncosodás áldatlan állapotával. Szerencsére azonban, vannak olyan fortélyok, amelyek a segítségünkre sietnek. Egy nagyon egyszerű, mégis nagyszerű dolog: a hidratáló. Mielőtt sminkelni kezdenénk, a problémás felületekre vigyünk fel megfelelő mennyiségű hidratáló krémet. Természetesen nem tűnteti el a ráncokat, de ideiglenesen kissé feltölti őket, így az alapozó, illetve a korrektor nem fog feltűnően megülni bennük. Egyébként a primerek is hasonló szerepet töltenek be.

Happy mature woman looking in the mirror. Close-up
Happy mature woman looking in the mirror. Close-up

A szemöldök fontossága

Egy szép sminket is elronthat a rosszul formázott szemöldök, és ez fordítva is igaz. Ha reggel késésben vagyunk és már nincs időnk egy komplett smink elkészítéséhez, koncentráljuk a fontos területekre, így például a szemöldökre. Először szépen formázzuk meg, fésüléssel, akár hajlakkos kefével is, hogy a helyükön maradjanak a szálak. Majd a formáját megtartva egy kevés szemhéjpúderrel, vagy kifejezetten szemöldökre készített termékekkel hangsúlyozzuk ki. A plusz hatás kedvéért oszlassunk el kevés fehér, vagy bézs szemhéjpúdert közvetlenül a szemöldökcsontra. A végeredmény garantáltan csodás lesz!

5.-ponthoz

Szalonjaink szakemberei bármilyen témában állnak rendelkezésedre! Akár sminkelési szokásaidat tökéletesítenéd, akár otthoni hajápolásodhoz lenne szükséged néhány tanácsra, mi állunk rendelkezésedre! Tőlünk a legújabb trendeket, technológiákat lesheted el! 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva