Sminkelés kismamáknak

Szerző: Kuna Kata

A legjobbat szeretnéd babádnak? Akkor add a legjobbat a mamának!

Először is – gratulálunk! Egy gyönyörű csöppség fejlődik a pocakodban. Éjt nappallá téve azon gondolkozhatsz, vajon hogyan teremtsd meg neki a lehető legjobb körülményeket mire erre a világra jön és ezer meg egy dolog van ami jelenleg fontosabb pozíciót tölt be az életedben, mint az, hogy miféle smink legyen az arcodon. Ám ha mégis helyt akarsz állni még a sminkelés terén is, (Minden tiszteletünk a Tiéd!) illetve még a babád egészségére is figyelnél közben, olvass tovább.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen mérgező anyagokkal tömik tele bizonyos gyártók a kozmetikumokat, most viszont mégis érdemes egy rövid kitérőt tennünk azzal, hogy melyek azok az összetevők kedvenc kozmetikumaidban, amelyek károsak lehetnek születendő gyermeked egészségére nézve és mit kerülj el messzire abban a bizonyos 9 hónapban. (Illetve szoptatás esetén tovább.)

Sminkeleskismamaknak_1

Káros összetevők a kozmetikai termékekben

Izzadásgátlók

Hogy mit kell ellenőrizned bennük? Az “aluminium chloride hexahydrate”, illetve az “aluminium chlorohydrate” kifejezéseket, és ha megtaláltad őket, dobd el gyorsan.

Kémiai fényvédők

Két típusa van a fényvédőknek – a kémiai és a fizikai. A különbség annyi, hogy míg a kémiai elnyeli a káros sugarakat, a fizikai visszaveri azokat. Továbbá, előbbi tele van olyan anyagokkal, amelyek rendkívül egészségtelenek a bőrre nézve, ilyen összetevők az “avobenzone”, “homosalate”, “octisalate”, “octocrylene”, “oxybenzone”, “oxtinoxate”, “menthyl anthranilate” és “oxtocrylene”.

Bizonyos haj- és bőrápoló szerek

Avagy minden, aminek a tubusán megtalálod a “diethanolamine”, “oleamide DEA”, “lauramide DEA”, illetve “cocamide DEA” kifejezéseket.

Sminkeleskismamaknak_2

Spray formájú önbarnítók

Belélegzésük roppant egészségtelen lehet.

Hajegyenesítő készítmények, körömlakkok, műszempilla ragasztó

Ők mind-mind tele vannak formaldehiddel, meg igazából egy rakás más ocsmánysággal.

Parabének, Ftalátok

A parabének olyan tartósításra alkalmazandó anyagok, amelyeket a születési rendellenességekhez, illetve vetéléshez kötnek.
A ftalátok is megtalálhatók körömlakkokban, illetve egyéb, szintetikus illatanyaggal rendelkező termékekben.

Sminkeleskismamaknak_3

A smink

Életed ezen időszakában minden bizonnyal pont arra nincs se időd, se ingerenciád, hogy egy Oscar gálára illő sminket kreálj magadnak, de amennyiben meg szeretnél őrizni egy üde és friss kinézetet még a hormonális változások közepette is, akkor ezek a tippek megspórolnak Neked némi időt és energiát.
Tehát.

Sminkelés #1: Az alap

A babavárás alatt a hormonoknak hála a bőröd állapota is megváltozhat és itt nem csak a híres-neves ragyogásra gondolunk. A bőr ilyenkor sokkal érzékenyebb lehet és előfordulhatnak rajta bőrhibák, így nagyon fontos hogy ne ess túlzásba az alapozóval, sőt, lényegében egy az egyben hanyagold, hagyd lélegezni a bőröd.
Ilyenkor jönnek a képbe a BB (“Beauty Balm”) krémek, avagy a színezett hidratálók, illetve a CC (“Color Correcting”) krémek, amelyekben a bennük lévő zöld, sárga, lila és pink pigmentek felveszik az adott arcbőr színét és emellett gyönyörűen hidratálják is. Ez a két krémtípus már csak azért is jobb, mert általában mindig tartalmaznak legalább 15-ös faktorszámú fényvédőt.

Sminkeleskismamaknak_4

Sminkelés #2: A pirosító, mint legjobb barát

Nem csak arról van szó, hogy a pirosító ad az esetlegesen fáradt arcodnak egy egészséges, üde színezetet, hanem arról, hogy amennyiben például krém állagú pirosítót használsz, akkor azt máris használhatod az ajkaidra is. Bumm! Máris megspóroltál némi pénzt, és nem utolsósorban időt. Nem kell más tenned, mint szélesen mosolyognod és az arcod almácskáira gyengéden ráütögeted a krémet, majd eldolgozod a széleit.

Sminkelés #3: A szemekre

Ha nem szeretnél szempillaspirállal bíbelődni, bőven elég, ha egy szempilla göndörítővel megdobod a pillantásod, már ez szépen megnyitja a tekintetet. Ha még inkább szeretnéd definiálni a szemeidet de nem szeretnél cicaszemekkel játszadozni, csak fogj egy barna szemceruzát és a felső szempillasorod vízvonalán menj vele végig.
Hasonló logika mentén, hogy természetesen üdébbnek és frissebbnek tűnjön a tekinteted, fogj egy nude vagy fehér szemceruzát és az alsó szempillasorod vízvonalát húzd ki vele. Tegyél belőle egy kicsit a szemed belső sarkába is.

Sminkeleskismamaknak_5

Végezetül pedig…

Ha még inkább fel szeretnéd frissíteni magad és az arcbőröd, vagy ha enyhén duzzadt és érzékeny az arcod, egy illatanyag mentes arcpermettel megnyugtathatod, üdévé varázsolhatod azt.

Hogy mire ügyelj még?

Amennyiben ecsetet használsz a sminked elkészítéséhez, mindig legyen tiszta!

Szeretnéd kismamaként kényeztetni magad egy igazán minőségi, és elsősorban természetes kezeléssel? Válogass bio, organikus és méreganyagmentes kezeléseink közül avagy bátran jelentkezz be hozzánk online!

Bio, organikus és méreganyagmentes kezelések

online

szalon1

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva