Aki ma válaszolt – Kembe Sorel

Kembe Sorel – televíziós és rádiós műsorvezető, színész, modell, táncos, táncoktató és vívó. A kongói vívószövetség alapítója és elnöke.

1. Mit jelent számodra a zene?
Érzelmeket. Ha jó kedved van, zenét hallgatsz, ha rossz kedved van, zenét hallgatsz, ha üres vagy, zenét hallgatsz. Minden hangulatnak megvan a maga zenéje. Sőt, mindennek megvan a maga zenéje. Például, ha elmegy egy busz, annak is van zenéje, üteme…

2. Hogyan dolgozod fel azt az információáradatot, amivel találkozol nap mint nap?
Igyekszem csak arra figyelni, ami érdekel, a többit pedig kizárni. Természetesen engem is tud zavarni, hogy a rám dőlő információk 98%-a nem érdekel, mégis eljut hozzám.

3. Mit jelent számodra a béke?
Egészen egyszerűen azt, hogy az emberek nem lövöldöznek egymásra – anyagi okokból. Mert meggyőződésem, hogy minden békétlenség mélyén anyagi érdekek ütközése áll.

4. Milyen a jó barát?
Kitart melletted jóban-rosszban… Fiatalabb korban az ember éjjel-nappal a barátaival van, később ez már nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy kimaradnak hetek-hónapok, de ha valaki jó barátod, ennyi idő után is ugyanott folytathatod a beszélgetést, ahol abbahagytad. A barát minden helyzetben kérdés nélkül segít. Én is ilyen vagyok, nem kérdezősködök, hanem igyekszem minél hamarabb segíteni.

5. Mit javasolnál a mostani fiataloknak, mire figyeljenek?
Figyeljenek másokra, ne csak saját magukra. Azt gondolom, hogy fiatalabb koromban én is túlságosan magammal voltam elfoglalva, és ez nem volt túl hasznos…

6. Hogyan szoktál kikapcsolni, relaxálni?
Találkozom a barátaimmal, haverjaimmal. Katja, a kislányom két éves, és egy kisgyerek mellett otthon nem nagyon lehet relaxálni, folyamatosan szolgálatra késznek kell lenni. Azért igyekszem néha időt szakítani a kikapcsolódásra is.

7. Hova utaznál szívesen?
Májusban Szenegálba utazom, lélekben már nagyon készülök erre az útra. Az álmaim közé tartozik Ázsia is. Először a közismertebb helyeket szeretném megnézni, de később szívesen megismerném mélyebben is Ázsiát. Thaifölddel, Kambodzsával, Laosszal kezdeném az ismerkedést.

Köszönjük a válaszokat!