Tavaszi randikalauz mindenkinek

 

Az első randi mindenki életében örök emlék marad, sőt akár a kapcsolat alakulását is meghatározhatja, ezért nem árt emlékezetessé tenni. Hogyan? Íme néhány jó tanács – nem csak kezdőknek!

 

Mindenképpen…

…kezdeményezz!

Hívd fel, vagy beszélj vele személyesen! Ha elég bátornak érzed magadat, vagy már ismeritek egymást valamennyire, akkor várd meg ott, ahol össze szoktatok futni. Kérdezd meg, van-e pár perce,és ha éppen nem alkalmas neki, kérdezz rá, mikor lenne jó.

 

…érdeklődj!

Gondold végig, hogy miről szeretnél beszélgetni vele, mire vagy igazán kíváncsi. A beszélgetést kezdhetitek a közös dolgokkal: suli, zene, sport,… Ha kifogytatok a témákból, találj ki egyet, de semmiképpen se fecsegj feleslegesen butaságokat.

 

…légy igényes!

Vegyél fel olyan ruhát, amely csinos, de kényelmesen is, és jól érzed magad benne. Randi előtt moss hajat, vágd és tisztítsd meg a körmeidet, mert az ápolt külső fél sikert jelent egy találkozón. Ne felejts el fogat mosni, és magadra tenni egy kis parfümöt is.

 

…légy őszinte!

Mindig add önmagadat, és ne akarj másnak látszani, mint aki valójában vagy. Elvégre azt szeretnéd, hogy beléd szeressen, és ne az eljátszott szerepbe. Bátran nevess azon, amit viccesnek tartasz. Ne feledd, egy őszinte mosoly és pillantás néha többet jelent minden szónál!

 

…válassz randihelyet!

Tervezd meg előre, hogy hova menjetek, és mit csináljatok. Fontos, hogy kapcsolódjon a személyiségetekhez és érdeklődési körötökhöz. Cél, hogy a helyszín könnyebbé tegye az ismerkedést, nem pedig nehezebbé.

 

Ne…

…görcsölj!

Vegyél egy mély levegőt, és próbálj nyugodt maradni! Ha túlságosan feszengsz, elveszíted a természetességedet. Egy kis izgalom és gyomorremegés még belefér, hiszen mégis csak a kiszemelteddel mész randizni.

 

…légy erőszakos!

Vannak félénkek és rámenősebbek, ezért mindenképpen meg kell figyelned a jeleket, hogy felismerhesd milyen lépésben is haladhattok egymás felé. Nem érdemes siettetni a dolgokat, mert minden érzelem kinyilvánításnak megvan a helye és ideje. Tudod, a türelem rózsát terem!

 

…légy közönséges!

Egy cserfes, bolondos lány/srác ellen senkinek sincs kifogása, de az még nem biztos, hogy első alkalommal ez nyerő viselkedés. Engedj bepillantást a vadabbik énedbe is, például úgy, hogy elmesélsz egy olyan sztorit, amit biztosan nem nézett volna ki belőled.

 

…kísértsd a múltat!

Ne becsméreld és ne is dicsérd az előző kapcsolatát, mert nem tudhatod, hogy kinek a hibájából szakítottak. Lehet, hogy lelkileg megviselte, és sokat szenvedett miatta. Ne próbáld meggyőzni arról, hogy mennyivel jobb vagy és te mit meg nem tettél volna. Majd élőben bebizonyíthatsz neki.

 

…szegd meg a szavad!

Ha megígér valamit, akkor bízz benne és te is tartsd meg a szavadat. Egy hazugság akár a kapcsolatotok végét is jelentheti, még akkor is, ha el sem kezdődött. Jobb ilyenkor megbeszélni, nehogy félreértések adódjanak. Minden kapcsolat alapja a kölcsönös bizalom!

 

A randi végén ne felejts el meg bizonyosodni arról, hogy lesz e folytatása a dolognak. Mondd el neki, hogy jó volt vele beszélgetni, és szeretnél máskor is találkozni vele. Szerencsés esetben lesz következő randi is, sőt, még egy telefonszám is ütheti a markodat.

 

5 tuti randihely:

1. Kirándulás: Tuti választás, mert egy kis zöld terület mindenhol van. Sétálhattok, beszélgethettek, sőt még kutyát is vihettek magatokkal, de előtte nézzétek meg az időjárás előrejelzést.

2. Fürdő: Válaszd a termálvizes helyeket, így ücsörgés közben jókat tudtok majd beszélgetni. Így azt sem kell megvárnod, hogy kánikula legyen. Ám ha szégyenlős vagy, inkább menjetek máshova.

3. Állatkert: Nemcsak érdekes és vicces program, de tökéletes része lehet egy kellemes, meleg napnak. A mókás állatok sok témát vethetnek fel. ó, ha visztek magatokkal rágcsálnivalót!

4. Vidámpark: Akkor válasszátok ezt a helyszínt, ha szerettek új dolgokat kipróbálni. Sokféle hangulatot átélhettek: ott a romantikus óriáskerék, vagy a vad hullámvasút.

5. Sportesemény: Lehet, hogy egyoldalúnak tűnik, de a foci mellett ott van még a kézi-, kosár- vagy a vízilabda is. Bőven lesz időtök beszélgetni, ezért elsősorban egymásra figyeljetek, és ne a játékra!

 

welcsy

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Fotó: Pixabay