Aki ma válaszolt – Zeffer András

Zeffer András – billentyűs, énekes, zeneszerző, a P. Mobil egykori tagja, a RockBand és a Mobilmánia vezetője.

– Milyen fontos események várhatóak idén a zenei karrierjében?

– A leghamarabb, amin részt veszünk április 22-től egy észak-amerikai turné.
Los Angelesben kezd a MOBILMÁNIA, majd átrepülünk Kanadába, ahol újabb 2 koncerten veszünk részt.Utána 30-án indulunk haza és május 1-én már a Tabán 20 ezres közönsége előtt adunk újabb frenetikus MOBILMÁNIA koncertet, Vikidál Gyulával együtt 🙂

– Melyik fellépését várja a legjobban?

– Hát igazából ezeket, amiket itt fentebb felsoroltam. Amiatt is halasztottuk az Amerikai utat április 14. utánra, hogy Rhoda Scottal tudjak találkozni és ennek a csodálatos – számomra hihetetlen – felkérésnek eleget tenni.

– Hamarosan Rhoda Scott előtt fog zenélni. Hogyan fogadta a felkérést?

– Nem Rhoda Scott előtt fogok fellépni, hanem Rhoda Scottal együtt. A Danubius Music tulajdonosai kértek fel erre az eseményre, hogy lenne-e hozzá kedvem. Hát egy ilyen felkérésre, persze hogy a nyakukba ugrottam 🙂

– Milyen érzés a Papp László Sportaréna hatalmas közönségének játszani?

– Azt kell hogy mondjam, rendkívül felemelő érzés, és annyi pozitív energia árad a nézők tízezreiből felénk a színpadra, hogy ennél jobb terápia a világon nincsen. Az adrenalin az egekbe szökik és a közönség ordít, tapsol, amikor meglát minket. A legjobb dolog a világon.
A régi Sportcsarnokot, ami leégett azt 1983-ben az akkori zenekarommal mi avattuk fel, de azóta 33 évet kellett várnom, hogy 2018. január 6-án itt a Budapest Sportarénában ünnepelhessük Vikidál Gyula 70 – Zeffer András, azaz jó magam 60- és a MOBILMÁNIA zenekarom 10 éves jubileumát. Erre a hármas ünnepre dugig megtelt az Aréna. Azóta is sokan kérdezik hogy mikor lesz a folytatás itt. 🙂

– Volt-e már korábban Rhoda Scott koncertjén, találkoztak-e már személyesen?

– Nem, még nem voltam a koncertjein, mert én is állandóan utazok, mint ő, de az első budapesti megmérettetését az MTV 1-es csatornáján láttam, fekete-fehérben, mert csak olyan tévénk volt. Ott le is nyűgözött, amit ez a királynő a Hammond orgonával művel, a jazz és a blues jegyeit viselve játékában.

– Hogyan készül a koncertre? Mit hallhat majd Öntől a közönség?

– Valamikor a Rhoda Scott koncert közben fognak engem a színpadra szólítani. Már csak néhány nap van hátra a koncertig, ami több szempontból is különleges lesz. Én rockzenész vagyok és a Hammond orgonámat is rockzenészként használom. Rhoda Scott jazz és blues muzsikus. Ezt a két műfajt összeereszteni nem kis döntés volt.
Várom a próbákat, ami Rhoda Scott érkezésétől függ, hogy hol és hogyan oldjuk meg.
Egy biztos, hogy az összes lemezét, sőt, családtagjaim, barátaim lemezeit is összeszedtem, hogy a művésznővel aláírassam.
Mivel a tavalyi ünneplése Rhoda Scottnak elmaradt itt az Arénában, mert Franciaországban kapott egy életműdíjat és ennek átvétele közben elesett és baleset is érte, pont a lábát, így sok koncertet ki kellett hagynia. De ő is ragaszkodott ahhoz, hogy amint felgyógyul a budapesti Aréna koncertet mindenképpen megtartja, és továbbra is velem együtt szeretné. Én nem csak orgonálni fogok vele, hanem egy saját dalomat el is szeretnék énekelni Rhoda Scott tiszteletére, ezzel bepótolva a tavalyi születésnapot és megajándékozni ezzel.
Sokat jelent nekem az, hogy Rhoda Scott kifejezetten hangoztatja, hogy szerinte ő következő életében magyar lesz, mert annyira szereti Budapestet és Magyarországot, a magyar közönséget 🙂 Jól esik ezt Tőle hallani 🙂 Én ugyanígy érzek.