Rhoda Scott nagyon várja, hogy újra Budapesten zenélhessen

A novemberi koncertje sajnálatos módon elmaradt, hosszabb lábadozás után viszont újra Budapesten orgonál a jazz koronázatlan királynője, aki szinte hazajár már Magyarországra. Örömmel válaszolt kérdéseinkre:

DM: Sajnálatos módon a novemberi koncertje elmaradt egy csúnya baleset miatt. Hogy van most és hol töltötte a lábadozás idejét?

RS: Szerencsére már nagyon jól érzem magam. Akkorát estem, hogy csípőprotézis műtétet kellett végezniük rajtam, ami hála istennek jól sikerült. Egy párizsi klinikán lábadoztam, ami szintén jól telt, sokan meglátogattak a családom, a barátaim és a kollégáim közül.

DM: Korábban említette egy interjúban, hogy előző életében magyar lehetett. Még a szakdolgozatát is Kodály Zoltán munkásságából írta.

RS: Valóban, amikor 1970-ben először látogattam Magyarországra, azonnal különleges lelki közösséget és közelséget éreztem a magyar emberekkel. Valószínűleg azért, mert elfogadással és különös melegszívűséggel fogadtak. Ez a jóérzés mindig is megismétlődött a későbbi látogatásaim során, ezért külön örülök annak, hogy a zenekarom fiatal női tagjai is megismerhetik ezt az országot, amiről oly sokat meséltem már nekik.

DM: Mit vár a jövőheti koncerttől és találkozott-e már korábban Zeffer Andrással, akivel együtt játszik majd?

RS: Zeffer Andrással már felvettük a kapcsolatot, de személyesen most fogunk először találkozni és nagyon várom, hogy zeneileg is eszmét cserélhessünk. Rengeteg jó magyar zenész van, mindig büszke vagyok és boldog, hogy megismerhetem őket.

DM: Mit gondol, kitől örökölte a tehetségét?

RS: Mindkét szülőm tehetséges volt és mindketten zongoráztak, ezért úgy gondolom, hogy a kettőjük jó ötvözete vagyok. A zongora fontos szerepet játszott a családunk életében, gyakran ültük körül és énekeltünk otthon a szüleimmel és a testvéreimmel.

DM: A lánya, Eugenie egyben a menedzsere is, milyen együtt dolgozni?

RS: Úgy gondolom egy kapcsolat legfontosabb alapja a bizalom és ez különösen igaz a munkára is. Benne megbízom, jól ismer engem, a szükségleteimet és megfelelően tudja irányítani körülöttem úgy az adminisztratív feladatokat, mint a jóllétem körüli elintéznivalókat.

DM: Mi az, amivel ki tud kapcsolni a zenélésen kívül?

RS: Szeretek nagyokat sétálni, szeretem a természet közelségét, de leginkább az olvasás tud kikapcsolni. Viszont csakis a happy enddel végződő könyveket szeretem!