Aki ma válaszolt – Mezei Kitti

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?       
Nagyon szoros és jó kapcsolatot ápolok anyukámmal. Egyedül nevelt fel. Rengeteg áldozatot hozott azért, hogy én kipróbálhassam magam abban, amiben szeretném és hatalmas része van abban, hogy most abból élek, amit szeretek. Igyekszem viszonozni mindezt.

2. Milyen az egészséges ember?  
Tisztában van a saját értékeivel, de nem nagyképű, nem felejti el honnan jött. Nem irigy mások sikereire. Fontos számára a családja és a barátai és a velük eltöltött idő. Szociálisan érzékeny. Ha lehetősége van, segít másoknak és ez boldoggá teszi. Szereti az állatokat. Pozitív életszemléletű. Igyekszik a nehéz helyzetekben is a megoldásra fókuszálni. És természetesen a testünk egészsége mindennek az alapja. Bevallom nekem is fejlődnöm kell az előbb felsoroltak közül több pontban. 🙂 Majd elfelejtettem azt, ami az én egyik nagy feladatom, hogy az egészséges ember bizonyos helyzetekben képes nemet mondani.

3. Mi jut eszedbe a fehérről  és feketéről?
4. Most épp a sakk. Mert a kisfiammal épp a napokban játszottunk, tanulgattuk.

4. Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?     
Közhely, de az egészség a legfontosabb, hiszen, ha betegek vagyunk, az mindent beárnyékol.
A családom és barátaim nagyon fontosak és a velük közösen eltöltött idő. A családom szerves részét képezi a kutyánk is. Visszük magunkkal, ahova tudjuk.
Az utazás, az élmények. Sokáig nem volt rá lehetőségem, most megragadok minden lehetőséget, hogy pótoljuk.

5. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Erről a témáról hosszan lehetne beszélgetni. Különösen, ha az egész világon, illetve a különböző kultúrákban vizsgálnánk, hogy milyen helyzetben vannak a nők. Személy szerint bosszant, ha érzem, hogy kevésbé adnak a véleményemre, amiatt, hogy nő vagyok. Éreztem már ilyet. Ha nem olyan fontos számomra az adott kérdés, akkor ma már inkább nem megyek bele a vitába. Nem pazarolok az illetőre felesleges energiát. Ami nagyon bosszant az az, amikor egy férfi a vele kapcsolatban élő nő, barátnő, feleség önbizalmát próbálja lerombolni és elhitetni vele, hogy ő nem sokat ér és tegye össze a két kezét, hogy egy ilyen férfi mellette van. Elszigeteli a barátaitól, önmagától függővé teszi. Sajnos sok nőnek nincs bátorsága vagy lehetősége kilépni. Pláne, ha gyerek van és anyagilag is nagyon nehéz elköltözni. De sajnos tapasztalatból tudom, hogy a lelki része a legnehezebb, a döntés meghozatala. Úgyhogy ne ítélkezzünk senki felett, hogy miért hagyja, miért nem lép, mert ez egy nagyon nehéz ügy. Pláne lerombolt önbizalommal. Persze hangsúlyozom, hogy nem minden férfi ilyen. ?

6. Mitől igazi férfi a férfi?
Nehéz kérdés ez nekem. Apa nélkül nőttem fel és a kisfiamat is egyedül nevelem, úgyhogy a tapasztalataimra nem igazán tudok hagyatkozni. Az én elképzelésem szerint egy biztos pont, egy bástya, akivel közösen lehet megoldani a gondokat és átélni az élményeket. Azt nem várom el, hogy ő teremtse meg az anyagi hátteret, de ez nyilván az én tapasztalataim miatt alakult ki így bennem. Ha viszont ő a családfenntartó, akkor azt ne éreztesse a párjával.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?  
Sajnos nem eleget. Tudatosabban kéne étkeznem és többet mozogni. A rendszertelen napi beosztásom ennek nem használ. Előfordul, hogy viszem magammal az ételt, de nincs időm megenni. Van, hogy egész nap nem eszem, aztán este bepótolom. Ez a legrosszabb. Vagy épp azt eszem, amit hirtelen venni tudok. Amikor jobban odafigyeltem rögtön látszott az eredmény. Takács Hajnalka, remek dietetikus tanította meg az alapelveket, amiket követve a test egészségesebb és az ideális testsúly a kellemes “mellékhatás”. Ez nem diéta, hanem életmód. Csak oda kellene figyelni és betartani.

8. Mi a férfi feladata a családban?
Amit a 6-os kérdésnél írtam. Szerintem az, hogy egyenrangú félnek tekintse a párját. Közösen oldják meg a problémákat és legyen igényük az új, közös élményekre. Ne akarja kisajátítani a nőt, de a nő se a férfit.

9. Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Legyen tiszta, ápolt. Csodálattal tekintek a mindig csinos, szép sminkkel és frizurával járó-kelő hölgyekre. Nekem sajnos nem mindig megy az összeszedettség (persze a tisztaság az alap). Mivel egész nap megyek és munka közben is sokat állok, többnyire tornacipőben, farmerban vagy legalábbis kényelmes ruhában vagyok és a smink sem a mindennapjaim része. Igyekszem, de nem megy minden nap. Ha magas sarkúban megyek, akkor is mindig van nálam kényelmes cipő. És tényleg őszintén csodálom a mindig szép sminkben, csinos ruhában járó nőket.

10. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?     
Télen jobban odafigyelek a vitaminpótlásra, mint máskor. Illetve, amikor rászánom magam arra, hogy jobban odafigyelek a súlyomra, akkor erre is gondolok. De bevallom, hogy áll a szekrényben bontatlan táplálékkiegészítő.

11. Milyen egy jó nő-férfi kapcsolat?
Mindenki egyenlő. Mindkét félnek van saját élete, én-ideje. Nem függenek egymástól.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó nő?
Az ápolt külső mellett jó kisugárzás. Pozitív életszemlélet, vidámság, jóindulat mások felé, megfelelő önértékelés, de nem túlzott önbizalom.

13. Mit jelent számodra az, hogy rossz nő?
Rosszindulat, állandó rosszkedv, negatív hozzáállás és kisugárzás.

14. Van kedvenc íród? Ki ő és miért szereted az írásait?
Stendhal: Vörös és fekete című könyvét akárhányszor el tudnám olvasni. Amikor olvasom teljesen átélem és megélem a történetet. Mostanában Mérő László könyveit szeretem és vadászom mindenhol. Az Észjárásokat mindenkinek ajánlom. Érdekes, elgondolkodtató, meglepő. Még az egyetemi éveim alatt találkoztam vele és függő lettem. Ugyanígy vagyok Hámori József: Az emberi agy aszimmetriái című könyvével, ami az emberi személyiség kialakulását vizsgálja, a két eltérő működésű agyfélteke együttműködésének köszönhetően. Nem könnyű olvasmány, de nagyon izgalmas.

15. Valóra vált álom?       
Elégedett vagyok az életemmel, pedig voltak és vannak benne nehéz pillanatok. Sokat dolgoztam érte. Mondhatom, hogy számomra megvalósult álom. Nem tökéletes, de így jó, ahogy van.

16. Mit jelent számodra a szerelem?
Fantasztikus érzés, ami gyakran sebezhetővé tesz. De megéri vállalni a kockázatot.

17. Hiszel az újjászületésben?          
Szeretnék hinni benne.

18. Szerinted ki vagy te?     
Ember, mint bárki más. Gondokkal, örömökkel, munkás hétköznapokkal. Remélem, hogy jó ember! Persze nem hibátlan.

19. Mit jelent számodra a minőség?    
Értéket. Mindenkinek a saját ízlése szerint.

20. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
Soha nem vágytam ismertségre, nem is kerestem a lehetőségeket. Ha hívnak, akkor megyek, de nem szeretnék mindenáron szerepelni valahol. Arra sem vágytam soha, hogy felismerjenek. A jó feladatok érdekelnek. Elégedett vagyok, de ugyanaz az ember vagyok, aki voltam.

21. Mit üzensz a magyar rajongóknak?
Nem szeretem a rajongók szót, pláne, ha ezt most magamra kell vonatkoztatni. Vannak olyan emberek, akik szeretnek, mert láttak színpadon vagy szeretik a hangomat. Beszélgetek velük, ha írnak vagy odajönnek hozzám. Ugyanolyan emberek vagyunk, csak más a munkánk. Persze, nem mindig tudok azonnal válaszolni az üzenetekre, ezt nézzék el nekem! Hiszen közben lehet, hogy épp a kisfiammal vagyok a játszótéren, dolgozom, kutyát sétáltatok, eszem, takarítok, hajat mosok, ügyet intézek stb. ? De igyekszem!

Köszönjük a válaszokat!