Aki ma válaszolt – Palkó Noémi, életmód mentor

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Az “anya” szó számomra az életet, a biztonságot, a feltétel nélküli szeretetet jelenti. Aki tanít, és akit később felnőttként tanítasz. Édesanyámmal mindig is nagyon szoros volt a kapcsolatom. Sajnos most több, mint 200 km-re lakom a szüleimtől, így ritkán tudom őket magamhoz ölelni.

2. Milyen az egészséges ember?
Az egészséges ember BOLDOG. 🙂 Ha boldog vagy, jól működnek a hormonjaid. Ha jól működnek, aktívabb és türelmesebb vagy. Ha türelmes vagy, tudsz figyelni. Ha figyelsz, értékelnek. Ha értékelnek, boldogabb leszel. Az energiát mindig visszakapod.

3. Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
A kezdet és a tisztaság. A tiszta lap és az egyensúly. Akkor haladsz egyről a kettőre, ha egyensúlyban vagy önmagaddal.

4. Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?
Az optimizmus, a türelem és a tervezés. Az optimizmus velem született, képtelen vagyok szomorkodni. 🙂 Mindenben meglátom a szépet és a jót. A türelem és a tervezés pedig 2 felvett szokás, ami nélkülözhetetlen az emberi kapcsolatokhoz, és a sikeres munkavégzéshez.

5. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
A munka területén bárki tud érvényesülni, ha akar. Ehhez nem kell más, mint egy adag bátorság és céltudatosság. Nem gondolom, hogy hátrányban lennénk, hiszen egy okos nő mindenhol feltalálja magát. Ami óriási erő, hogy mindent kibírunk. Mindent is. 🙂 A magánéletben pedig a személyiségünk a mérvadó.

6. Mitől igazi férfi a férfi?
Minden férfi igazi, ki ennek, ki annak. A legfontosabb érték szerintem az őszinteség. Ez minden kapcsolat alapja. Ezt követi a humorérzék és a vágy, a folyamatos fejlődésre. Akkor ragad meg egy kapcsolat egy bizonyos szinten, ha egyik fél sem változik. A világ is változik, nekünk is kell.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Rendszeresen sportolok, és odafigyelek arra, hogy mit eszem. Maximálisan kerülöm a cukrokkal, tartósítószerekkel, adalékanyagokkal dúsított, feldolgozott élelmiszereket. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, magot és húst fogyasztok. Igyekszem egyre több mindent piacról beszerezni, illetve háztól. Mostanában én készítek otthon csomó mindent, így tudom mi kerül bele. Például kókusztej, tahini, különböző lisztkeverékek. Erre próbálom inspirálni az embereket a közösségi felületeimen is, mert az egészséges étkezéssel rengeteg betegség megelőzhető és megszüntethető.

8. Mi a férfi feladata a családban?
Feladat… hmmm. Szerintem a feladat az kötelezettséggel jár. A kötelezettség áldozattal. Nem szabad áldozatként tekinteni a szerepekre, mert akkor azt fogjuk érezni, hogy mindenki csak elvesz tőlünk, belőlünk. A család akkor tart össze, ha megbonthatatlan egységet képez. Minden családban más és más, hogy ki mit lát el. De ez nem feladat. A nevelendő gyereknek feladatokat kell adni, hogy megtanulja alkalmazni motorikusan felnőttkorban. Én például a főzést és a porszívózást nem adom ki a kezemből. 🙂

9. Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Vonzó a magabiztosság, a bátorság és ha mer önmaga lenni. Taszítani az szokott, ha valaki túl harsány, nem önazonos, és erőltetett. Ha a külső összhangban van a belső értékekkel, akkor minden rendben van.

10. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?
Abszolút. Sajnos nem tudunk akkora mennyiséget elfogyasztani egy nap, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Én magam is használok táplálékkiegészítőket, melyek hozzájárulnak az egészségem megőrzéséhez.

11. Milyen egy jó nő-férfi kapcsolat?
Az izzó. Számomra kiemelt fontosságú az, hogy minden nap tegyek azért, hogy a szerelmem megőrüljön értem. Elcsavarom a fejét minden egyes nap. Sminkkel, smink nélkül. Trottyos nadrágban, miniruhában egyaránt. Akkor működik jól egy kapcsolat, ha a lángot mind a ketten táplálják, ha folyamatosan változnak, és mindkettőjüknek van saját életük. Hisz ha önmagadat építed, a másik fel tud rád nézni. Kell egymást csodálni, kell húzni a másikat előre. Hiszen mind az összetartozást segítik. És a jó szex. 🙂

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó nő?
A jó nő az, aki ebben partner pontosan annyira, mint a férfi. A jó nő magabiztos, tudja hogyan varázsolja el a férfit. Használja a báját és mindig tud újat mutatni. A jó nő meg tud jelenni, és tud vigasztalni. Ösztönözni és támaszt nyújtani. Tájékozott és okos. Az élethez kell egy kis rafinéria.

13. Mit jelent számodra az, hogy rossz nő?
Mindezek ellentéte. Céltalan, hiteltelen és igénytelen.

14. Van kedvenc íród? Ki ő és miért szereted az írásait?
Kedvenc íróm az Édesapám. Minden hónapban 2-3 könyvet elolvasok, de még nem leltem hasonló stílusra, mint az övé. Egyszerre titokzatos, meglepő és drámai. Gyerekkoromban rengeteg cikke megjelent a Nimród vadász-magazinban. Mikor olvastam azt kívántam, bár én is tudnék hasonlóan gondolkodni, mint ő. Úgy kurtítja a mondatokat, mint mikor megnézel egy filmet, és a végén értetlenül ülsz, mert nem erre a zárásra számítottál. Minden oldalon meglep. Meglep a mély érzelmeivel és a titokzatosságával. A cikkein keresztül ismertem meg őt igazán.

15. Valóra vált álom?
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ekkora a kitartásom, így számtalan álmom megvalósult már. A legnagyobb, hogy azzal foglalkozhatok, amivel a legjobban szeretek. A nulláról építettem fel a most sikeresen működő vállalkozásomat, amit gyerekként kezdtem.

16. Mit jelent számodra a szerelem?
A szerelem számomra a legerősebb kötődés, ami létezhet. Jelenti az izzást, az összetartozást, a feltétel nélküli szeretetet, az egymás iránti rajongást. A kacér mosolyt, a közös nyelvet és a figyelmet. Azt add a másiknak, amit magadnak is kívánnál. Ez az alapelvem egy párkapcsolatban.

17. Hiszel az újjászületésben?
Valamennyire igen, de arra fókuszálok, hogy ebben az életben mindent meg tudjak valósítani, amit elterveztem. Ezek élmények, tapasztalatok. Hisz a tárgyakat mind itt hagyjuk. De egyszer bújjak bele abba a csodás piros cipőbe… 😀

18. Szerinted ki vagy te?
Egy segítő. Azért dolgozom, hogy új irányt, új nézőpontot mutathassak. Ezért is nevezem magam életmód mentornak. Ha valaki eljön hozzám edzésre vagy jelentkezik a programomba, kap egy óriási adag energiát és hitet a szakmai segítségen túl. Vallom, hogy nem lehet változtatni semmin addig, amíg önmagunkat rendbe nem tesszük. Ezután kezdődhet az érdemi munka.

19. Mit jelent számodra a minőség?
Amitől a legjobbá, emlékezetessé válik valami. Mindenben szeretek minőséget nyújtani, hisz én is ezt várom el a termékektől, szolgáltatásoktól, melyeket igénybe veszek.

20. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
Hálával. Minél többet kapsz, annál többet adj, hiszen a környezeted tett azzá, aki most vagy. És maradj az a lelkes kisgyerek, aki az elején álmodott egy nagyot.

21. Mi üzensz a rajongóknak?
Tűzzetek ki mindig magatok elé egy célt, és írjátok le, hol szeretnétek tartani 5 év múlva. Készítsetek tervet és haladjatok szépen sorjában. És ami a legfontosabb: becsüljétek meg egymást. Aki az úton kísér, nem véletlenül van az életetekben. Titeket erősít és tesz jobbá.

Noémit itt érheted el a facebook-on!

Saját oldalát pedig ide kattintva olvasgathatod!

 

welcsy