Használd az eszed

 

A mai napig nem tudják, hogy honnan van erőd? Mitől van erőd? Miért szükséges pihenni, aludni, ezeket pontosan nem tudják. Az emberek várják a csodát, de az, hogy vagyunk és ahogyan működik a szervezetünk, ez egy csoda… hozzáteszem: szerintem….
Hiszem azt, hogy minden betegség gyógyítható, de nem minden beteg (sajnos).
Az igaz, hogy az életünk véges, de nem mindegy, hogyan öregszünk meg.

Már nagyon régóta tudják, hogy a rák és egyéb betegségek összeköthetőek a bennünk levő parazitákkal, melyek eltávolításáról a rendszeres vagy kúraszerűen fogyasztott fokhagyma/ bio fokhagyma esszencia igen alaposan gondoskodik. Nagyon régóta tudják, hogy deparazitáló és nagyon jót tesz a vérnek, vérkeringésnek és ezáltal az egész szervezetnek.

Dr. Papp Lajos, Magyarország egyik legjobb szívsebésze azt állítja, hogy a legjobb vérhígító a napi rendszeres, séta, mozgás. Szerintem ért hozzá és ha csak az eszemre hallgatok, akkor elég logikus is. A mozgással a vérkeringés intenzívebb, ezáltal a vér jobban eljut az sejtekbe és nagyobb az esélyünk egészségesnek maradni, ráadásul ezt szabad levegőn,ezáltal az oxigén is jobban eljut a vérbe (a rákos betegeknek sok esetben kell oxigént adni). Én hiszek neki, ugyanúgy, ahogy az egyik ismerősömnek, aki intravénás C vitamintól gyógyult meg a rákból, bár ez sincs benne a gyógyítási protokollban…ami roppant szomorú.

Az is tény, hogy az elmúlt 20 évben a normál határokat a vérképnél levitték, módosították (utána lehet nézni)… hisz muszáj eladni azt a rengeteg gyógyszert? A médiában terjedő hírek és álhírek mennyire hitelesek vajon?

Az izopropanolt kimutatták a rákos betegeknél, ami nagyon sok ételben megtalálható. Statisztikák mutatják és orvosi tanulmányokban megtalálható, utána lehet nézni, mégis forgalomban vannak.

A nátrium-glutamátról szintén tudják, hogy nagyon komoly problémákat okoz, pláne az agynak. Ezt Dr. Fogarasi András neurológus professzor, a Bethesda kórház főorvosa és a többi jól felkészült orvos meg tudja erősíteni. Az előre preparált ételek szintén tele vannak mindenféle adalékkal, pedig akinek egy csepp esze van, tudja, hogy egészségtelenek. A kémiailag preparált ételnek nevezett vacak nem kompatibilis hosszú távon az emberi szervezettel, amihez csak hozzájön a légszennyezés, elektro- és egyéb szmog.
Amióta light ételek, italok tömkelege van a piacon, azóta van ennyi kövér ember. A mediterrán népek, akik rendszeres fogyasztói a olajfa olajának, bogyójának, a levél préselt levének, szemmel láthatóan „csinosabbak”.

A hit egy nagyon fontos tényező és mint statisztikák is bizonyítják, valós dolog. De a hit mellett sem hátrány, ha valaki használja a józan paraszti eszét.
Szerintem „bolond” az, aki mindenkinek hisz, de még „bolondabb” aki senkinek!:-))))

Olyan nincs, ami mindenre jó! – szokták volt mondani. De mégis van nagyon sok minden, ami mindenre jó. Pl. az antioxidánsok mindenre jók, hisz a szervezetet erősítik,…a szervezetet, ami tulajdonképpen meggyógyítja magát. Mi történik, ha elvágod az ujjad? A szervezet begyógyítja a vágást.

A olajfáról, annak terméséről és levelének a hatásairól évszázadok óta tudnak az orvosok, tudósok, rengeteg tanulmány éd bizonyíték van. A rengeteg jó hatása mellett pl.oxigénnel dúsítja a vért, roppant jó hatással van a bőrre, ami a legnagyobb szervünk.
A forrás megjelöléssel kapcsolatban egyet tudok érteni, viszont rengeteg hamis forrás is van, így ez sem mindig hiteles.

Itt van egy igazán hiteles forráslista a rengetegből:
Tudományos hivatkozások: OLIFE
Több mint 16500 tanulmány közül melyek az olivalevél jótékony hatását vizsgálták, különösképp az oleuropein hatóanyagot.
Antioxidáns hatás és szabadgyökök eltávolítása
Szív és érrendszeri, koleszterin, vérnyomás és vércukorral kapcsolatos vizsgálati eredmények
Oleuropein, laboratóriumi és élő szervezetekben végzett kutatási eredmények
Szerzők: Speroni E, Guerra MC, Minghetti A, Crespi-Perellino N, Pasini P, Piazza F, Roda A, Kutató intézet: Facolta di Farmacia dell’Università degli Studi di Bologna, 1998
A polifenolok kapacitása a szabadgyökök eltávolításában
Szerzők: Visioli F, Bellomo G, Galli C, Kutató intézet: Facoltà di Scienze Biomedicinali dell’Università degli Studi di Torino, Novara,1998
Az olivafából kivont polifenolok antioxidáns aktivitása
Szerzők: Benavente Garcia O, Castello J, Ortuno A, Del Rio JA, Kutató intézet: Reparta Ricerca Sviluppo, Furfural Espanol SA, Alicante, Murcia, Spagna, 2000
Az olivafa levelekből kivont különféle polifenolok antioxidáns hatásainak mennyiségi és minőségi vizsgálata
Szerzők: P Pinelli, C Galardi, N Mulinacci, FF Vincieri, M Tattini, A Romani, Kutató intézet: Dipartimento delle Scienze Farmaceutiche Università degli Studi Firenze, 2000
A vízben oldott olivafalevél kivonat antioxidáns hatásai
Szerzők: Briante R, Patumi M, Terenziani S, Bismuto E, Febbraio F, Nucci R., Kutató intézet: Enzimologia del CNR, Napoli – Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2002
Olajfa levelek szív és érrendszer aktivitására gyakorolt hatása
Szerzők: C Circosta, F Occhiuto, A Gregorio, S Toigo, A De Pasquale Kutató intézet: Dipartimento Farmaco Biologico Università degli Studi Messina, 1990
Az olajfa levelek értágító hatása
Szerzők: Zarzuelo, Durante J, Jimenez J, Gonzalez M, Utrilla MP, Kutató intézet: Dipartimento di Farmacologia, Facoltà di Farmacia, Università di Granada Spagna, 1991
Az olivafa levél kivonat rendszeres fogyasztásának hatása a koleszterin szintre
Szerző: Serafini, Laranjinha Ja, Almeida LM, Maiani G, Kutató intézet: Laboratorio di Ricerca Sugli Antiossidanti Istituto Nazionale Ricerca Alimenti e Nutrizione, Roma, 2000

Gina