Hogy is van ez?

 

Mivel sok orvossal vagyok kapcsolatban, család, barátok, sőt közeli ismerősök, előre is elnézést kérek, ha valakit bántana az írásom, de megtörtént események alapján…
Szóval…sok orvossal vagyok kapcsolatban…az egyik okosabb a másiknál, egyik tájékozottabb a másiknál, egyik azért lett orvos, hogy a gyógyításnak szentelje az életet, a másik azért, hogy marha sok pénzt keressen, harmadik mindkettőért, az egyik azt hiszi, hogy már mindet tud, pedig még csak lelkes rezidens, a másik azt hiszi, hogy ő tud mindent, ő már nem rezidens:-), a harmadik valóban hatalmas tudással bír, rengetegszer bebizonyította…. az egyiknek ez a szakterülete, a másiknak az….rengeteg fantasztikusan jó orvos és ember van köztük. Hála Istennek!
Sokszor voltam fültanúja úgymond „szakmai vitáknak” és csak ámultam és bámultam, hogy micsoda szaktudás, mennyi latin szó:-) – még szerencse, hogy anno tanultam latinul – így nem a teljes tudatlanságban hallgatóztam:-). Örömmel tölt el, hogy a családomban és barátaim, ismerőseim között mennyi gyógyító van és mindenki a saját szakterületén mennyire profi.Fantasztikus, komolyan nagyon büszke vagyok rájuk! Isten adjon nekik sok erőt és kitartást!
Amikor szóba jön az alternatív gyógyászat, mint kiegészítő gyógymód….vitaminok, ásványi sók pótlása, nyomelemek stb…akkor jön ám a nagy szakadék orvos és orvos között, ezt sosem értettem, igaz sok mindent nem értek… Az idősebbek még csak-csak, de a fiatalok is között sajnos nagyon sok a teljes elzárkózódás, még attól is, hogy utána nézzenek a dolgoknak! Nem és kész!

Hányszor megkapom: ”Hagyj a hülyeségekkel, te nem vagy orvos.”
Ez igaz is…de amit én állítok, annak utána lehet nézni, hisz orvosok, kutatások, komoly tanulmányok vannak a háttérben és nem utolsó sorban komoly eredmények.
Ugye, hogy minden orvos tudja, hogy gyógynövényekkel és ésszel gyógyítottak évszázadokon keresztül?
Ugye, jól tudom, hogy az orvosi diplomát okos embereknek adják?
Ugye, jól tudom, hogy az orvosi diplomát intelligens embereknek adják?
Ugye, jól tudom, hogy az orvosi diplomát szorgalmas embereknek adják?
Ugye, jól tudom, hogy az orvosi diplomát tanulni vágyó embereknek adják?
Ugye, jól tudom, hogy az az orvos folyamatosan képezi magát és lépést tart a lehető összes hatékony gyógymóddal, amiben érintett?
Ugye, jól tudom, hogy az orvos arra esküdött fel, hogy gondos figyelmet fordítson a betegségek megelőzésére és a gyógyításra?

Nem tudom felfogni ép ésszel, hogy lehet az, hogy egy orvos, akinek komoly hozzáférése van szaklapokhoz, tanulmányokhoz, kutatásokhoz stb. teljes mértékben elzárkózik még attól is, hogy utánanézzen nagyon fontos, értékes információknak, sőt negatív véleményt mondjon olyanról, amit nem ismer, nincs tapasztalata?
Sehogy sem értem, de költői kérdés volt… sosem fogom megérteni. Arra tudunk igent vagy nemet mondani, amit kipróbáltunk, utána néztünk stb…nem?

Részlet egy tegnapi beszélgetésemből egy olyan orvos professzorral, aki nyitott és fogyasztója az alternatív szereknek.
Én: Nagyon örvendek, hogy jót tett neked és a családodnak, óriási, hogy ilyen jól érzed magad de áruld el, hogy miért nem ajánlod a pácienseidnek, ha te mint orvos, hiszel benne és tudod, hogy hatékony?
Ő: Nem lehet sajnos.
Én: Nem ajánlhatod?
Ő: NEM.
Én: És a hosszan, tartósan szedendő gyógyszereket, amiknek igen kemény mellékhatásai lehetnek/vannak, azt ajánlhatod?
Ő: Ebbe most ne menjünk bele.
Én: De te és a családod több mint egy éve fogyasztója vagy és meg vagy elégedve, akkor?
Ő: Nem lehet, na.
Én: Rendben, ahogy gondolod.
Ő: Rendelj nekem még fél éves adagot a csodaléből.
Én: Ok.
Hmmm:-))

Gina