Aki ma válaszolt – Marót Viki

 

 Az ország egyik legtehetségesebb, legkedvesebb, legszebb énekesnője vagy, akinek csodás mosolya, fantasztikus hangja van, emellett óriási jóenergiát sugárzol! Rengeteg fellépés és koncert mellett, meséld el kérlek olvasóinknak, hogyan lehet az, hogy rajtad semmit nem fog az idő vasfoga?:-) Hogy csinálod? Mi a titkod?
Nagyon szépen köszönöm, ha így látjátok, bár megmondom őszintén, engem soha senki nem nézett fiatalabbnak a koromnál.:) Nem is éreztem soha késztetést, hogy letagadjak belőle, azt mondják a ráncokért meg kell dolgozni.:))
Szerintem egyébként nagyon szerencsés helyzetben vagyok abból a szempontból, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek és emiatt mindig mosolygok.:) A színpad egyébként is “konzervál”, illetve valóban ha nem búskomoran és keseregve megyünk dolgozni, az már szerintem fél egészség.

Mikor és hogyan szoktál relaxálni?
Tudom, hogy manapság ez egy nagyon divatos tevékenység, amely általában ugye tudatosan történik. Tudatosan kiürítjük az elménket.
Nálam ez nem tudatos folyamat, mert amikor jut egy fél óra magamra egy napban, akkor gyakran arra eszmélek, hogy nem gondoltam semmire, csak ténylegesen a légzésemre figyeltem.
A légzéstechnika egyébként is nagyon fontos kérdés éneklés közben is és bármilyen furcsán hangzik, koncert közben is képes vagyok “relaxálni”.

Mikor döntötted el, hogy énekesnő leszel?
Tini koromban, közvetlenül azután, hogy már nem annyira szerettem volna apáca lenni.:)))
Lecsaptam a táskámat miután hazaértem a suliból és beálltam a tükör elé és onnantól kezdve minden délután énekeltem.
Majd egyik este az ágyam fölötti lambériába véstem, hogy “ÉNEKESNŐ LESZEK”.
Titokban kellett tartanom, mert Édesanyám álláspontja szerint egy családban egy bohóc bőven elég, így gyorsan le is ragasztottam egy matricával a művemet.
Hiszek a gondolat teremtő erejében és a szavak erejében.

Mi(k), ki(k) inspirálnak?
Minden és mindenki inspirál.
Bárki tud olyan gondolatokat közvetíteni, amelyekben megtalálhatom azt, ami számomra épp hasznos.
Amikor épp dühös vagyok valami miatt, az is inspirál, mert elkezdem magamnak megfogalmazni, hogy mi az, ami abban a szituációban épp fölbosszantott és elkezdek mindenféle pro és kontra érveket fölsorakoztatni.
Ez pedig most különösen hasznos, mert mindenféle gondolatot gyűjtünk épp a Zenekarral a saját dalainkhoz, olyan történeteket és szavakat, amelyek talán nem csak az én korosztályomat foglalkoztatják, hanem kortól és nemtől függetlenek.

Milyen zenét hallgatsz?
Sokféle zenét hallgatok, már amikor időm engedi.
Nagyon szeretem a rockzenét, pl.: Bon Jovi, Guns ‘N’ Roses, System Of A Down, Queen.
Az örök érvényű kedvencem a Beatles, de nagyon szeretem Amy Winehouse-t, Caravan Palace-t, Caro Emeraldot, de hallgatok Elvist, Brian Setzert és Ray Charlest is.
Csak hogy egy hazai nagy reménységű csapatot is említsek, akik éppen világhírnév felé törnek, a Mörk koncertek lelkes látogatója vagyok. 🙂

Van olyan, hogy kedvenc saját dal? Kedvenc előadó?
Természetesen van a saját dalaink közül is kedvencem, ezek pedig az “Észre se vetted” és a “16 érintés”.
Mindkettő Novai Gábor szerzemény és saját ihletésből született és mindkettő párkapcsolati témát feszeget, olyat amelyet már egyszer az életében mindenki átélt.
A 16 érintés inkább líraibb hangvételű, míg az Észre se vetted egy őrült rock and roll.
Kedvenc előadóm Tina Turner, aki egy energiabomba és minden koncertjén úgy van jelen a színpadon, mintha az az utolsó lenne és 200 százalékot ad, szinte minden dalba “belehal” kicsit.

Mennyi időt vesz igénybe egy koncertre, fellépésre való felkészülés? Szokott lenni lámpalázad?
Egy jól bejáratott, 16 év alatt kipróbált, szépen felépített koncertműsorunk van, amelybe próbáljuk belecsempészni mindig az új dalokat is, ezért nálunk a felkészülés folyamatos és mindig éberek vagyunk.
Természetesen minden koncert előtt izgulok , de amint fölmegyek a színpadra ez megszűnik és érzem, hogy otthon vagyok.

Mit érzel amikor több ezer ember előtt énekelsz?
Még nagyobb lámpalázat…:)
Az a tapasztalatom, hogy egyébként több ezer ember előtt sokkal nagyobb őrületet érzek magamban, mint amikor kevesebb embernek játszunk.
Kisebb közönségnek talán sokkal nehezebb előadni…De ez már a pszichológián belül a tömegek lélektana témakörébe tartozik.:D

Megosztanál az olvasóinkkal egy kedves backstage történetet?
Idén nyáron Tamásiban úgy vártak minket a szervezők, hogy az öltözőnkben egy hatalmas asztalon szendvicsekből kirakták a Zenekar kezdőbetűit, ami csodálatos látvány volt és egyben megható, hogy ilyen ötletesen voltak kedvesek.
Természetesen a szendvicsek nagyon finomak voltak és gyorsan fel is faltuk mindet…:)

Hol láthatunk, hallhatunk a közeljövőben?
Minden közelgő koncertről a közösségi oldalainkon,illetve a Zenekar hivatalos honlapján tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket. (www.novakultur.hu)

Ha lenne 3 kívánságod, mi lenne az?
1. Az oktatásban vezessék be a 9 órai iskolakezdést. 😀
2. Olvassunk könyveket és ne csak a telefonunkkal legyünk elfoglalva…
3. Merjünk többször felnőttként is gyerekek lenni!

Köszönjük  a válaszokat!