Aki ma válaszolt – Freddie

 

Nagy léptekben és töretlen sikerrel menetelsz előre a népszerűség útján, ez mennyire tudatos?
Mindenképpen tudatos. Ennek okán én magam nem is érzem, hogy olyan nagy léptékben történne, de nem zavar, tudom, idő kell ahhoz, hogy amit képviselek .

Mit jelent számodra ma sztárnak lenni Magyarországon? 
Nem tartom magam sztárnak. Feltörekvő zenésznek, énekesnek tartom magam. Az én olvasatomban azok a sztárok akikre a legenda jelzőt is nyugodtan alkalmazhatjuk. Sajnos hazánk kényszeres “sztárgyár”…. Valakit kettőnél többször megmutat a tv és már sztárként van aposztrofálva. Sajnos itthon teljesítmény sem kell, hogy valakit sztárnak tituláljanak, ami mindenképp elszomorító.

Mi(k,) ki(k) inspirálnak?
Nagyon érdekes, mert nem feltétlenül csak a szakmán belül keresek vagy épp találok inspirációt. Egy film is tud inspirálni. De írtam már úgy több dalt is, verset is, hogy meghallgattam egy dalt. Egyetlen dal valamit elindított és nem engedtem el az érzést míg be nem fejeztem. Mély gondolatok is tudnak inspirálni, igazából ha az ember jelen van, minden tud inspiráció lenni.

Milyen zenét hallgatsz?
Rendkívül változó, de a legfájdalmasabb, hogy sokszor nem hallgatok zenét, mert egyszerűen nincs rá időm. Ha reggeltől estig úton vagyok, forgatok, műsort vezetek, stúdiózom, egyszerűen csak hazaesem és épp csak lezárom a napot. Sokszor nem fér bele egyszerűen.

Van olyan, hogy kedvenc saját dal? Kedvenc előadó?
Szerintem egy hivatásos zenésznek nem lehet egy kedvence. Egyszerűen annyi kiváló zene, zenész, előadó, illetve dal van, hogy úgy érzem kategorikusan nem tudok kedvencet kijelenteni, sőt, sokszor az aktuális kedvencet alig ismerik mások, ez a legvarázslatosabb a zenében. Tuti, hogy mindenki tudna mondani egy számára kedvencet, akit a másik fél még csak nem is ismer. Az igényes zene a kedvencem.

Mennyi időt vesz igénybe egy koncertre való felkészülés? Szokott lenni lámpalázad?
Azt hiszem, lámpaláz az van. Bár inkább úgy érzem magam mint egy versenyló, aki prüszköl és toporzékol, hogy hadd menjen végre. Ezt a részét élvezem, mert amint kezdünk, robban belőlem valami. Ott és abban a pillanatban, hogy megszólalok, tova lesz az izgalom. Azt hiszem, a nagyok elmondása szerint, ez nem fog elmúlni… Remélem is!

Megosztanál az olvasóinkkal egy  kedves backstage történetet?
Hát azt nem tudom, hogy mennyire kedves, de 2016-ban a Samsung sátorba voltunk hivatalosak a VOLT Fesztiválon. Már reggel éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben, de természetesen útnak indultunk. Délután 2-ig, egy falatot sem ettem, egy kortyot sem ittam és szörnyű volt a közérzetem. Végül behívtuk a sátorba az orvost, infúzióra kötött  15 percre, majd szóltak, hogy kezdhetünk. Ekkor egy kicsit rock sztárnak éreztem magam, mert nem mindennapi dolog infúziót követően koncertet adni. ( Gondolom 😀 )Kivették a tűt, felmentem, letoltuk az 1 órás koncertet egy roskadásig telt sátorban, majd lejöttem. Amint lejöttem a színpadról éreztem, hogy folytatódik a leírhatatlan rosszullét, de nem mehettem haza, mert nominált voltam a Petőfi Zenei Díj Év Felfedezettje kategóriájában. Gőzöm sincs, hogy éltem túl, vagy hogy mi bajom volt, de félholtan vettem át a díjat, majd hajnalban magzatpózban hazaindultam…

Nem is olyan rég a Családbarátban debütáltál, mennyire kihívás számodra ez a feladat? 
Amikor ezeket a sorokat írom,  talán már nem az. Érzem, hogy egyre profibbá válok, tudom kezelni az előre nem látható nehézségeket, minden vendéggel azonnal megvan az összhang. A legjobb iskola a műsorvezetéshez, ez azt hiszem vitán felül áll. Gyors reakciók, naprakészség, változó vendégkör, sok-sok téma. Már most sokat köszönhetek a műsornak és a teljes stábnak, szeretnék tovább fejlődni, és minőségben felnőni az ideálhoz.

A képernyőről nyugodt típusnak tűnsz, mivel tudnak kihozni a sodrodból?
Nyugodt vagyok, de ez többek között a lobbanékonyságomnak köszönhető. Nem egy érzelemmentes jégkocka vagyok, sokkal inkább temperamentumos, de mivel mindent megélek az adott pillanatban, így kiegyensúlyozottnak tartom magam. Remélem a környezetem is.

Amikor nincs munka, mit szeretsz csinálni? Az aktív vagy a passzív pihenést preferálod?
Nekem ez 80-20 passzív pihenés azt hiszem. Ha egészséges vagyok akkor folyamatosan edzem, jógázom ( Démonokkal nem találkoztam még), viszont az erőltetett menetek után – és általában ez a jellemző – mindenre vágyom csak arra nem, hogy mérgezett egérként menjek mindenfelé. Ilyenkor a csendet preferálom, olvasok, zenét hallgatok, minőségi filmeket nézek.

Mit jelent számodra a család?
Menedék. Otthon igyekszem nem dolgozni, sajnos keveset jutok haza, de olyankor szeretem úgy tölteni ami a tini koromra emlékeztet. A karácsonyt is a csend, és a nyugalom miatt várom. Igyekszem gondtalanná varázsolni addig magam és a családunkat is.

Mi jut eszedbe a piros színről?
Az autóm.

Milyen a jó párkapcsolat?
Azt hiszem akkor tökéletes, ha mindkét fél szabadabbnak érzi magát a kapcsolatban, mint akkor amikor egyedül volt. Nem uralkodik egyik fél sem a másikon. Csapat, majd szövetség, semmiképp sem birtoklási vágy.

Mitől jó nő a jó nő?
A jó nő szereti, élvezi, hogy nő. Kiegyensúlyozott és magabiztos, ezáltal képes a teljes bizalomra, ami hatalmas erő. Intelligens és becsüli magát annyira, hogy Férfit keressen maga mellé és ne érje be kevesebbel.

Mit üzennél a 15 éves önmagadnak? És az 50 évesnek?
A 15 éves önmagamnak azt mondanám: Ne félj, eljön majd az idő amikor téged is megértenek.
Az 50 éves önmagamnak pedig csak annyit: Ugye mondtam?

Ajánlj kérlek egy jó filmet és könyvet az olvasóknak. Köszönjük.
Orwell: Állatfarm
Szemekbe zárt titkok (spanyol verzió!)

Köszönjük a válaszokat!