Hol marad a józan ész?

Nem vagyok sem zseni, sem tudós, semmilyen extra képességeim nincsenek, anya vagyok, igazi társ, szerelem, nagynéni, keresztanya, valakiknek a gyermeke, unokája, bizalmasa, barátja, munkatársa.

Azt gondolom, hogy az emberi természet mindig is ilyen volt, mint a mai világban, csak nem áramlott ennyire intenzíven az információ, mivel nem volt ennyi digitális kütyü, amivel sokszorosára gyorsították meg az életünket. Régen is volt jó és rossz, jóindulat és rossz, betegségek, járványok, manipuláció, háború, versengés, pénz és hatalom utáni hajsza, de sorolhatnám napestig….

Világunkat mindig is fenyegették a természeti katasztrófák, betegségek, háborúk és az ember gyarlóságai, gyengeségei, ostobaságai…

Ez ma sincs másképp. A jövőkép sok esetben ahelyett, hogy reményteli és lelkes legyen, tele van félelmekkel és a pénz utáni hajszával, nem beszélve az álnépszerűségről.

A nagy médiapiac befalja, megrágja, majd kiköpi a pont aktuális felkaroltat. Nagyon sok esetben a középszer és satnya kap teret a megszólalásra. Ez roppant szomorú, olyan szinten manipulálják a népet, ahogy kedvük támad.

Lassan más azt se tudjuk, hogy mit lehet elhinni és mit nem.

A social média függőség komoly mértékeket ölt. A külvilágnak való megfelelés háttérbe szorította az igazi értékeket mint például, tudás, olvasás, tanulás, tisztelet, felelősség, illem, szorgalom, becsület, erkölcs, hála, minőség…. A manipulációk, csalások, átverések komoly tömegeket érintenek…

Isten óvjon minket!