Pici odafigyelés is csökkenti a bajokat

 

Pici odafigyelés is csökkenti a bajokat‼️✔️
Rettenetesen szomorúan konstatálom, hogy mennyire figyelmetlen, társadalomban élünk.☹️ Meggyőződésem, hogy sok esetben a bajnak nagyon nagy felelőse maga az ember‼️ Elsősorban nem vigyáz saját magára és nincs tekintettel a környezetére?sem.
Nézzük az aktuális témát: hónapok óta terjed a koronavírus és egyre több eset kerül nyilvánosságra, de szerintem nagyon sok esetről nem is tudunk/tudnak.
Az ember mit tehet⁉️ Pl. gondolkodik és odafigyel azokra a szakemberekre, akik otthonosan mozognak a virológiában, figyel és betartja a törvényeket, rendeleteket‼️✔️

Amondó vagyok, hogy vannak dolgok, amiket praktikus komolyan venni.
Tegnap egy laza bevásárlásra mentem és azon kaptam magam, hogy dugig pakolom a bevásárlókocsit. Nem feltétlenül azért, mert élelemhiány lesz – bár ha ez a helyzet nem oldódik meg viszonylag gyorsan, sajnos az sincs kizárva – hanem azért, mert prüszkölő, köhögő vásárlók, még azt a fáradságot sem veszik, hogy a kezüket, egy papírzsepit, a ruhájukat egyáltalán a szájuk, orruk elé tegyék.??? Ha tehetem inkább elkerülöm a tömeget.
Bizonyára nem koronavírus fertőzöttek, legalábbis bízom benne, de van még számtalan más vírus, baktérium, nyavalya, ami ugyanúgy cseppfertőzéssel terjed, és némi odafigyeléssel bizonyára elkerülhető lenne, hogy elkapjuk.

A megvásárolt portékámat hazavittem, és szokásomhoz híven elpakoltam ……de nem mindet, ugyanis amint kicsomagoltam a húst olyan bűz csapott meg, hogy majdnem elájultam?
A húst visszavittem a boltba, ahol 1 perc alatt visszaadták a pénzt és elnézést kértek. Arra gondoltam, hogy vajon hányan nem vitték volna vissza, egyszerűen kidobják, vagy még rosszabb esetben elkészítik⁉️ Az is eszembe jutott, hogy bizonyára vannak olyan falatozók, ahol picit megmossák, befűszerezik és eladják sajnos, aztán honnan is vagyunk betegek?

Bevásárlás után egy nem túl zsúfolt étteremben volt megbeszélésem, figyeltem az asztaloknál ülő embereket, senki nem állt fel és senki nem ment kezet mosni mielőtt nekilátott volna ebédelni. Bizonyára mielőtt leültek volna már megtették – gondolnánk jóhiszeműen (tisztelet a kivételnek), de kötve hiszem. Az is tény, hogy az asztaloknál ülő vendégek nemigen beszélgettek egymással, hanem a telefonjukat nyomogatták.

Hazafelé menet elég combos forgalomba kerültem és felfigyeltem, hogy a sofőrök óriási százaléka vezetés közben is a telefonját bámulja, chat, sms, fb, insta…. Nem szokták érteni, hogyan lesz ebből baleset???
Sokszor feltűnt, hogy télen, (pl:-1 fokban) mennyire furán öltözködnek a népek:-) vékony kigombolt kabát, köldök feletti felső, csupasz has, derék  főleg lányoknál), hatalmas sál nyaknál körbetekerve, fejen semmi…. boka feletti gatya, titokzokni és nyári tornacipő. Nem szokták tudni, hogy mitől  fáznak meg???
Na de vissza a jelenbe…Remélem, hogy az időjárás kedvezni fog az emberiségnek és ez a járvány hamar lecseng, és megússzuk szárazon, de vajon hányan változtatnak majd azokon a szokásaikon, amik elsősorban a saját és a környezetük egészségét veszélyezteti⁉️ Ami rajtunk múlik, miért oly nehéz megtenni⁉️ Egy csomó nyavalya elkerülhető, ha csak kezet mosunk, igyekszünk minőségi ételt fogyasztani, hanyagoljuk a mobilt vezetés közben…..és odafigyelünk egymásra‼️♥️✔️❤️‼️

Isten óvjon minket‼️♥️‼️♥️

Gina