Aki ma válaszolt – Kapócs Zsóka

 

Köztudott, hogy nagyon sokfajta tehetséggel áldott meg a Jóisten. Igazi művész vagy, aki nem csak a színpadon, de az élet egyéb területein is kiélheti kreativitását.
Ilyen a lakberendezés, jól tudom? Csak a saját kedvtelésedre vagy hivatásszerűen is dolgozol mint lakberendező?
Abszolút hivatásszerűen, hál’Istennek ez nagyon gyorsan beindult.

Hogyan jött?
Gyerekkoromban két dolog érdekelt. Az éneklés és a bútorok tologatása. Ha egyedül voltam otthon, hívtam a szomszéd fiút és átrendeztük bármelyik szobát:) Volt, amikor a vadonatúj parketta bánta. Képes voltam az íróasztalomon lévő tárgyakat óráig pakolgatni, hogy a leghangulatosabb legyen. Éneklés közben észre sem vettem, mennyire elszaladt az idő. Valószínűleg azt éreztem, amit ma flow-nak hívunk.
Ha külföldön jártam, ott sem a divatlapokat, hanem az itthon nem kapható lakberendezési magazinokat vettem le a polcról.

Milyen az életed mostanában, mivel foglalkozol?
A tavalyi évben elvállaltam két darabot a MüPában, Vági Bence rendezésében, a Párizsi éjjelt és a Kristályt, utoljára decemberben játszottam a Kristályban. Nagyon szeretek játszani, de addigra már kikerült 8-10 lakás a kezeim közül és úgy éreztem, hogy most a lakberendezéssel szeretnék foglalkozni. Nagyon élvezem, hogy van hová fejlődni, újdonságokat lehet kipróbálni, ki tudom vele fejezni, amit mondani akarok a világnak magamról, a világról.

Van egy tündéri kisfiad, mennyire vagy következetes anyuka?
Óriási szerencsém van, hogy a gyerek nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, bárhová el lehet vinni. Már-már félek, hogy mikor jön a feketeleves. Március végén lesz kétéves, ha csak eddig tartott, hogy ennyire jó gyerek, már ezért is nagyon hálás vagyok.

Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
A modern kori lakberendezés, a fekete-fehér szőnyegeket nagyon tetszenek.

Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?
A családom, az egészség és egzisztencia.

Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Ambivalens érzéseim vannak. A kérdés annyira komplex, hogy erről egy napot lehetne beszélni, kezdve a nők elférfiasodásától a férfiak elnőiesedéséig vagy olyan kérdésekig, hogy valaki miért nem lép ki egy bántalmazó kapcsolatból. Próbálok mindig a lényegre fókuszálni és más típusú celeb lenni, mint manapság divat és társadalmi problémákra irányítani a figyelmet. Számomra kritikán aluli, ha egy ismert ember az élet fontos dolgaira nem hívja fel a figyelmet. Ha a fiatal nőkről beszélünk, rettenetesnek találom, hogy sokan csak híresek akarnak lenni. Egész nap magukat fotózzák, bemutatnak egy álvilágot, amiben álboldogok és amit soha nem éltek, és eközben úgy mentek el az életük pillanatai, hogy azt sem tudták, mi történt velük. A mai fiatal generációnak kellene példát mutatnia a mostani tizenéveseknek, ahelyett, hogy álvilágot tanítanák nekik.

Valóra vált álom?
A legnagyobb álmom a baba volt, ami hat év küzdelem után jött össze. A színészetben eljutottam odáig, hogy Udvaros Dorottyát váltom. A lakberendezős álmom megvalósulni látszik. Sikeres embernek érzem magam és kerek az életem.

Mit jelent számodra a minőség?
Úgy érzem, hogy jó orrom van hozzá. A minőség nem gagyi. Lehet minőségit találni nem olyan drága dolgokból is.

Mit üzennél a 20 éves Önmagadnak és a 80 évesnek?
A 20 évesnek: csak így tovább! Majd a 80 éves tud üzenni a mostani énemnek.

Hol láthatunk, hallhatunk legközelebb?
Színdarabban szerepelni egyelőre nem tervezek. A Szurkolók az állatkínzók ellennel küzdünk azért, hogy börtönbüntetést kapjon az az idős nő, aki az autójához kötözve húzta a kutyáját. A következő tárgyalásán is ott leszünk.
Lakberendezési munkáimat láthatjátok a Lakáskultúrában, a Hot! magazinban és a Meglepetésben is rendszeresen jelenik meg általam berendezett lakás.

Köszönjük szépen!