AZ IGEN, FONTOS!!! VALÓBAN FONTOS LENNE?

 

Az évek alatt sokszor feltettem a kérdést a környezetemben, családtagoknak, ismerősöknek, barátoknak, munkatársaknak…
Fontos, hogy a legújabb és legkorszerűbb telefonod, számítógéped, kütyüd legyen? Fontos, hogy szupergyors legyen a telód, mindent gyorsan megoldj? Fontos, hogy a legújabb márkás ruhákban, legdrágább kocsikban, szuper házakban lakj, luxus nyaralásokon vegyél részt? Fontos, hogy iszonyatosan sok pénzt keress? Fontos, hogy kiemelt „státuszod” legyen a társadalomban? Fontos, hogyha bármit kitalálsz, azonnal meg is valósítsd?
Fontos, hogy ne csak pénzed, de hatalmad is legyen?
A válasz nagyon sok esetben és lerövidítve ez volt:
IGEN, FONTOS!!!

Ha egy úgymond házi statisztikát csinálok, ami az évek alatt több 100 embert érint, akkor bizony min.80%-ban az IGEN, FONTOS!! nyert.
Nem ítélkezem senki felett, mert mindenki olyan amilyen, csak megállapítom, az IGEN, FONTOS!!! közös jellemzőit:
Nagymértékű egoizmus, áttipornak mindenen és mindenkin céljuk érdekében, kedvesnek álcázzák magukat, kihasználják az emberi kapcsolataikat, legyen az családi vagy baráti. Irányítanak másokat, csak a saját hangjukat hallják, nincsenek szilárd elveik, eléggé műveletlenek, akit lehet átvernek, megcsalják az élettársaikat, átverik a szüleiket, barátaikat, hálátlanok, manipulatívak, rugalmatlanok, adott esetben eléggé agresszívak, boldogtalanok, depressziósak, elégedetlenek, pesszimisták, folyamatosan sírnak (szegény ÉN effektus) vagy folyamatosan dicsekednek. Istenük a pénz és a hatalom.

Az IGEN, FONTOS!!! – nem különösebben empatikus, nem érdekli más, a lényeg, hogy mindig ő nyerjen. Adott helyzetben nem tud méltóságteljesen veszíteni. Folyamatosan versenyez és győzni akar. Széthajtja magát, hogy minél TÖBB legyen, közben elfelejt ÉLNI és élvezni az ÉLET apró örömeit. Voltaképpen nem is látja felnőni a gyerekeit, nem hallja a környezete hangját, nem veszi a „jeleket” amiket az élettől kap. Nem tud és nem akar lassítani. Nem tud bocsánatot kérni, ha hibázik.
AZ IGEN, FONTOS!!! VALÓBAN FONTOS LENNE?

Te ismersz IGEN, FONTOST???

Isten óvjon minket!
Gina