Minden évben böjtölők egy jó pár napot , de előtte mindig fel tankolom magam az ízekkel, hogy jobban bírjam azt az időszakot. Paprikás krumpli az egyik kedvencem de végül is, nekem majdnem minden étel a kedvencem.
Ez az étel is a régi vegyes táplálkozású életem egyik emlékét eleveníti meg, ráadásul jó szaftos és ezért jó sok kenyeret lehet bele tunkolni.
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk majd a zsiradékot elkezdjük hevíteni.Én ehhez az ételhez kókusz zsírt használok. Üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd mielőtt beletesszük a darabolt paradicsomot lehúzzuk a tűzről a lábasunkat és meghintjük piros paprikával.
Végül is lecsós alapot készítünk, ez adja meg a sűrű szaftos levét az ételünknek.
Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Megsózzuk, rakunk bele köményt, borsot, én szoktam bele dobni egy babér levelet is és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem megpuhul.
Naaa, itt eldöntheted, hogy felturbózod e még nokedlivel? Vagy készre főzöd a virslivel.
Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
Tippek:
- a nokedlit nem kell külön megfőzni, szépen belecsurgatod az ételbe úgy, hogy lassan kevered közben ne egy helyen álljon be a tészta.
- nálunk a lányom nem eszi a szója virslit, ezért egybe teszem bele és megkímél a tányér szélére kapart virsli látványától.
- a kihűlt paprikás krumpli tökéletes vacsorára, lilahagymával és forró teával szuper étel (na meg kenyérrel )
Hozzávalók:
- burgonya
- hagyma ( kb 1 kiló krumplihoz 2 fej)
- zöld paprika és paradicsom (lecsós alaphoz )
- só, bors, kömény, babér levél
- virsli
Nokedli:
Lisztet (ma durum lisztet használtam), vizet és sót csomómentesen kikeverünk, ne legyen túl folyós és beleszaggatjuk forró vízbe vagy az ételünkbe megkeverve, hogy szépen megfőljön a galuskánk.
Egész-ségetekre