Aki ma válaszolt – Kucsera Gábor

                                                               fotó: Vojcehovszkij Richárd

Tehetséges, fiatal, jóképű, sikeres és komoly családapa. Kucsera Gáborral, a világbajnok magyar kajakozó olimpikonnal beszélgettünk.
Szerinted mennyire játszik közre egy sikeres ember életben a szerencse?
Abszolút, szerintem elengedhetetlen. Mindenki saját szerencséjének a kovácsa, de kell a szerencse is.

Ki/kik inspirálnak, motiválnak?
A család, a szüleim mindig inspiráltak. Mindig felnéztem rájuk, mindent megadtak nekem és sokszor erőn felül teljesítettek. Ők voltak a példaképeim, én is szerettem volna ugyanazt elérni és a gyermekeimet úgy nevelni, ahogy engem neveltek.

Mire tanított meg a sport?
A sport elsősorban alázatra, tiszteletre, kitartásra és küzdeni tudásra tanított. Arra, hogy sosem szabad feladni, hanem mindig felállni és az álmainkért küzdeni tovább.

Mit jelent számodra a gyerekek, ANYA, APA, CSALÁD?
Mindent.

Mondj 3 dolgot, ami nagyon fontos számodra?
A családom: Bence, Milla ás Szabina.

Mit teszel az egészséged érdekében?
Világéletemben sportoltam, a mai napig járok edzésre. Az élsport után az ízületeim nincsenek annyira jó állapotban, így gyógytornázni is szoktam. Mostanában bokszolni is szoktam, nagyon élvezem és a feszültséget is le tudom vezetni. A táplálkozásra is próbálok odafigyelni és a gyerekeket is igyekszünk úgy nevelni, hogy megfelelően táplálkozzanak. Nagyon örülünk neki, hogy Bence is inkább gyümölcsöt kér a boltban, mint csokit:)

Mi a férfi feladata a családban?
Lehet, hogy régimódi vagyok, de úgy gondolom, hogy a férfi feladata, hogy a hátteret megteremtse, hogy a gyermekek nyugodt körülmények között tudjanak felnőni.

Türelmes típus vagy?
Nagyon türelmes vagyok, talán túlságosan is. Sokáig tűrök, aztán robbanok, ezért ezen igyekszem változtatni.

Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Taszítónak tartom, ha egy nő ápolatlan, csúnyán beszél, ha buta. Ezek ellenkezői nagyon vonzanak és szeretem, ha egy nő humoros, jó fej. A feleségemben is nagyon szeretem, hogy nagyon jó humora és felfogása van, mindig vevő volt az ugratásra és vissza is adta.

Mit jelent számodra a szerelem?
A szerelem az elején lila köd, aztán elmúlik és átmegy tiszteletbe.

Csodaszép gyermekeitek vannak, mennyire vagy következetes, ki a szigorúbb, te vagy a feleséged?
Én vagyok a szigorúbb és a következetes. Engem is Édesapám tiszteletre tanított másokkal szemben, ezt én is próbálom a gyermekeimnek átadni. Azt vallom, hogy egy gyermek életében a rendszer nagyon fontos.

Mit jelent számodra a minőség?
Fontos számomra a minőség, például a barátságban nagyon lényegesnek tartom az őszinteséget, ez egyfajta minőséget fejez ki.

Mi kell és mi elegendő a boldogsághoz?
Mindenkinek a maga mércéje szerint. Amire gyermekkoromban vágytam, a boldogságra, azt gondolom, elértem. Az volt a vágyam, hogy legyen két szép gyermekem, legyen egy csodaszép feleségem, saját házam és meg tudjam adni a gyerekeknek azt, amit megadhatok. Élvezni szeretném ezt, a boldogság ott van belül.

Mit üzennél a 20 éves és a 80 éves Önmagadnak?
A 20 évesnek azt üzenném, hogy ha kicsit jobban figyelt volna magára a döntésekben, mint másra, akkor sokkal jobb lett volna és ha mert volna meglépni dolgokat, amiket később lépett meg, akkor előrébb jutott volna. A 80 évesnek, hogy maradjon mindig vidám és fitt!

Köszönjük szépen!
Nagyon sok sikert kívánunk, továbbá jó egészséget és boldogságot szeretteid körében.